Cele mai comune cauze ale durerilor de spate

Durerile de spate pot fi o problemă cu multiple efecte negative asupra vieții tale. Ca să știi cum să le gestionezi, trebuie mai întâi să afli care sunt cele mai comune cauze ale acestora.
  • Publicat:
Cele mai comune cauze ale durerilor de spate

Să trăiești cu dureri de spate pentru o perioadă îndelungată poate avea efecte negative asupra sănătății tale mentale și calității vieții. Spatele uman este responsabil pentru atât de multe lucruri, încât ar fi greu să treci printr-o zi obișnuită fără să îl supui unei anumite presiuni. Ca rezultat, spatele tău este susceptibil la tot felul de leziuni. Din fericire, există modalități de a evita acest disconfort.

Tot ce trebuie să faci este să afli ce cauzează aceste simptome, în primul rând. Începe prin a afla care sunt cele mai comune cauze ale durerilor de spate și cum le poți evita.

Stresul

Stresul este răspunsul natural al corpului tău la orice stimul nedorit din viața ta, iar acesta îți poate modifica chiar și comportamentul obișnuit până când reușești să te relaxezi din nou. Unul dintre aceste comportamente este respirația neregulată. Corpul tău reacționează în acest fel deoarece încearcă să capteze cât mai mult oxigen posibil pentru a-ți oferi mușchilor o rezistență suplimentară.

Din păcate, corpul tău nu este echipat să facă față respirației continue și rapide. Acest lucru înseamnă că această acțiune poate duce la formarea tensiunii în umeri sau în partea din mijloc a spatelui, ceea ce duce la durere. Dacă durerile tale de spate se află în această zonă și nu poți identifica un motiv practic pentru ele, atunci poate fi necesar să lucrezi la unele tehnici de gestionare a stresului.

Postura

Cei patruzeci de mușchi ai spatelui sunt cei care îți oferă cea mai mare susținere. Există și mușchi care se întind pe toată lungimea coloanei vertebrale. Aplecatul înainte prea mult sau statul într-o poziție cocoșată poate exercita suficientă presiune pentru a-i comprima, punându-i sub tensiune și făcând mai probabilă deplasarea acestora.

Trucul simplu pentru reducerea acestei dureri este să ai o postură corectă, mai ales dacă trebuie să stai perioade lungi la birou. Poți învăța cum să stai în poziție corectă, daca ai dureri de spate, iar mobilierul ergonomic îți va fi de ajutor.

Întinderea musculară

Mușchii din partea inferioară a spatelui pot deveni obosiți sau tensionați, cele două motive cele mai comune pentru care te confrunți cu o întindere musculară. Utilizarea excesivă sau necorespunzătoare a unui mușchi va determina apariția unor spasme dureroase care se vor calma doar dacă te odihnești.

Dacă zona în care simți durerea de spate este umflată sau vânătă, atunci este probabil că întindere musculară severă. Poți aplica gheață pentru a accelera vindecarea și analgezicele te pot ajuta să gestionezi durerea până când se vindecă.

Osteoporoza 

Osteoporoza este o boală care apare mai ales la femei. Este rezultatul incapacității organismului de a absorbi calciul, ceea ce duce la slăbirea oaselor. Unul dintre simptomele osteoporozei este durerea de spate.

Această boală este tratată în mod normal cu medicamente care pot ajuta corpul să absoarbă calciul. Odată ce primești un diagnostic, medicul tău ar trebui să-ți ofere cea mai bună soluție pentru a trata osteoporoza, deci, și durerile de spate se vor ameliora.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân