3 exerciții simple pentru a nu mai avea dureri de spate

Exerciții fizice simple, evitarea ridicării greutăților, evitarea căratului de obiecte grele sunt de folos pentru a menține sănătatea coloanei vertebrale.
  • Publicat:
3 exerciții simple pentru a nu mai avea dureri de spate
Dureri de spate? Iată cum să le reduci prin asana yoga. Foto: Adi Coco

Una dintre cele mai des invocate neplăceri atunci când vorbim despre sănătate sunt cu siguranță durerile de spate. Acestea au diverse cauze: de la afectarea coloanei vertebrale, la probleme ale musculaturii, afecțiuni neurologice. De asemenea, inclusiv căratul de greutăți, sportul fără încălzire a mușchilor, depresia, stresul, postura incorectă la computer, pot da dureri de spate. Am aflat cum ce exerciții fizice simple sunt de ajutor pentru a apariția durerilor de spate.

Dacă vă confruntați cu dureri de spate des și acestea sunt sâcâitoare este important să vă adresați unui medic specialist ortoped pentru a afla cauzele. De ajutor este să nu mai cărați greutăți, să nu mai duceți copii în brațe etc. Există și câteva exerciții fizice, asana yoga mai exact, menite să prevină durerile de spate.

Tu mergi cocoșat de spate?

Postura corectă a corpului, postura corectă a coloanei vertebrale sunt foarte importante a instalarea durerilor de spate. ”Ori de câte ori îți amintești, încearcă să tragi de umeri spre spate și să tragi și buricul spre coloană, astfel coloana vertebrală își va menține verticalitatea” a explicat Delia Robescu, instructor de yoga.

Exerciții la salteluță pentru a evita durerile de spate

Când simți presiune în zona lombară, te poți întinde pe spate pe salteluță (sau pe covor) și poți aduce câte un genunchi sau ambii la piept. Tot din poziția stat pe spate, imaginează-ți că desenezi cerculețe cu genunchii pe tavan. Rotește genunchii spre partea dreaptă, apoi spre partea stângă, simțind ca un masaj blând în zona lombară” a explicat instructorul de yoga.

Poziția copilului – ajută la dentensionarea mușchilor spatelui

O poziție excelentă pentru a întinde spatele și a relaxa întreg corpul este poziția copilului extinsă. ”Desfă genunchii mai mult de linia șoldurilor, atinge degetele mari de la picioare și coboară șezutul pe călcâie. Apoi întinde brațele și coboară trunchiul în față, lăsând fruntea pe saltea. Menține poziția pentru cel puțin un minut” a mai explicat Delia Robescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”