Cum să eviți durerile de spate când stai prea mult în fața monitorului? (P)

  • Publicat:
Cum să eviți durerile de spate când stai prea mult în fața monitorului? (P)

Mulți oameni lucrează ore în șir în fața unui monitor, în timp ce alții petrec acest timp pentru a se juca. Oricare ar fi motivul, excesele pot duce la dureri de spate, care pot fi însă prevenite. Este foarte ușor să fii luat de val și, din cauza concentrării, să omiți că ai petrecut prea mult timp pe scaun, dar tot timpul trebuie să ai grijă și de corpul tău.

Primul pas pe care îl poți face este să te asiguri că, atunci când stai pe scaun, ai o poziție a spatelui corectă. Concentrați la ce avem de făcut putem omite acest aspect foarte important, care în timp va duce cu siguranță la dureri dacă nu luăm măsuri.

În cazul în care nu ai o postură corectă a spatelui riști chiar deformarea coloanei vertebrale pe termen lung. Așadar, e foarte important să stai cu spatele lipit de scaun, iar coloana vertebrală să fie dreaptă. În plus, și poziția capului ar trebui să fie dreaptă în așa fel încât să ai un nivel echilibrat. Din acest motiv și monitorul, sau monitoarele daca sunt folosite mai multe, trebuie pus la o înălțime care să-ți permită să te uiți direct în el și să ții capul drept. Evită cu orice preț să stai aplecat peste ecran.

În plus, e foarte important să faci o pauză în fiecare oră măcar câteva minute. Încearcă să nu te gândești la muncă și deconectează-te un pic, în timp ce poți să faci mișcări de dezmorțire, să mergi afară sau să te așezi pe canapea și să încerci o activitate distractivă precum jucatul la table online de pe un dispozitiv mobil.

Contează foarte mult și să te hidratezi constant. Oricât de mult ai fi concentrat la ce ai de făcut, hidratarea este foarte importantă în orice moment al zilei. Dacă nu vei face acest lucru, mai ales pe fondul orelor pe care le petreci în fața ecranului, există riscul să apară și durerile de cap. Iar o hidratare mai bună înseamnă și o capacitate mai bună de concentrare, astfel că vei fi mai productiv.

Foarte importantă este și alimentația. Este recomandat să mănânci sănătos, chiar dacă de multe ori, din lipsa de timp, avem tendința să consumăm ceva ușor de preparat ori mâncare de la fast-food, pizza ori alte lucruri de acest gen. Mâncarea sănătoasă are beneficii importante în viața noastră, astfel că e recomandată.

Exerciții pentru prevenirea durerilor de spate

Exercițiile de stretching și întărire a musculaturii contribuie la prevenirea apariției durerilor de spate în cazul în care sunt efectuate zilnic. Pot fi efectuate și în cazul unor dureri mai mici, dar dacă acestea sunt severe este indicat să mergi la doctor.

Așadar, iată câteva exerciții care pot contribui la prevenirea durerilor de spate:

  1. Îndoaie genunchii, apoi trage un genunchi îndoit la piept și menține poziția între 5 și 10 secunde. Fă același lucru și cu celălalt genunchi. Pe fiecare parte trebuie să faci între 5 și 10 repetări.
  2. Îndoaie genunchii și trage-i pe amândoi la piept. Tine-i în această poziție între 5 și 10 secunde. Repetă exercițiul între 5 și 10 ori.
  3. Îndoaie genunchii și lipește zona lombară inferioară de podea sau de pat. Menține poziția între 5 și 10 secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

Unele studii au demonstrat, de asemenea, și că exercițiile ușoare de yoga ar avea beneficii pentru combaterea durerilor lombare joase întrucât relaxează mușchii, extind mișcarea către încheieturi și întăresc musculatura. Ține cont că nu trebuie să îți suprasoliciți mușchii și încheieturile. Dacă apar dureri severe este recomandat să mergi la doctor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân