Cele mai bune 5 lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta

Sunt câteva lucruri simple, intuitive, dar pe care le facem atât de rar pentru noi. Află care sunt 5 cele mai bune acțiuni pentru sănătatea ta.
  • Publicat:
Cele mai bune 5 lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta

Să ai grijă de corpul și mintea ta este esențial pentru starea generală de bine. Chiar dacă poate fi dificil să găsești timp, va fi întotdeauna esențial să faci schimbări de stil de viață care vor avea un impact pozitiv pentru sănătatea ta.

Fie că este vorba despre programarea de consulturi medicale periodice sau despre modificări ale stilului de viață, este important nu doar să planifici, ci și să implementezi.

Iată care sunt cele mai bune 5 lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta:

Consumă alimente sănătoase 

Consumul de alimente sănătoase ar trebui să fie o prioritate pentru oricine dorește să-și îmbunătățească starea de sănătate. Consumul de fructe, legume, proteine slabe, cereale integrale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi poate ajuta la alimentarea corpului cu toți nutrienții de care are nevoie, menținând totodată sub control numărul de calorii. 

Încearcă să umpli jumătate din fiecare farfurie cu fructe și legume și optează pentru gustări mai sănătoase, cum ar fi nucile sau iaurtul, în loc de gustări procesate precum chipsurile sau batoanele de ciocolată. 

Consumul de mese echilibrate pe tot parcursul zilei îți poate menține, de asemenea, nivelurile de energie ridicate și poate reduce pofta de mâncare, lucruri esențiale pentru sănătatea ta.

Fă sport în mod regulat

Activitatea fizică regulată este o parte importantă a menținerii unei bune stări de sănătate și a nivelului de rezistență fizică. Exercițiile ajută la întărirea oaselor și a mușchilor, reduc stresul, îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, contribuie la pierderea în greutate, cresc nivelurile de energie și chiar îmbunătățesc starea de spirit! 

Doar 30 de minute de exerciții moderate în majoritatea zilelor săptămânii sunt suficiente pentru a te bucura de multe beneficii pentru sănătate și de o stare de bine. Nu este neapărat necesar să îți faci abonament la o sală de sport sau să investești în echipamente scumpe. Plimbarea în cartier sau practicarea yoga acasă sunt ambele modalități excelente de a te mișca fără a cheltui bani.

Dormi suficient

Un somn suficient și de calitate este esențială pentru funcționarea optimă atât mentală, cât și fizică – totuși, mulți oameni subestimează cât de important este somnul pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Lipsa somnului poate duce la oboseală, depresie, capacitate scăzută de concentrare, schimbări de dispoziție, deteriorarea memoriei și dificultăți în învățarea, printre altele! 

Încearcă să dormi 7-8 ore de somn în fiecare noapte, să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră, dar și să  limitezi cofeina și să nu te mai uiți în niciun ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare.  Aceste obiceiuri te vor ajuta să aii un somn odihnitor în mod regulat, ideal pentru sănătatea ta.

Gestionează stresul

Stresul nu ne afectează doar starea mentală – poate avea și un impact asupra sănătății noastre fizice! Să înveți să gestionezi stresul în mod eficient este cheia dacă vrei să te menții sănătos atât din punct de vedere mental, cât și fizic. 

Respiră adânc atunci când te simți copleșit sau anxios – este o modalitate eficientă de a te calma în mod natural. Exercițiile fizice regulate sau discuțiile cu prietenii despre ceea ce te frământă sunt alte două strategii excelente pentru gestionarea stresului în mod mai eficient pe termen lung.

Hidratează-te 

Consumul abundent de apă în fiecare zi ajută la menținerea hidratării corpului, ceea ce menține toate sistemele funcționale și fără probleme, inclusiv digestia, metabolismul și circulația. Cele 8 pahare pe zi ar trebui să fie un număr realizabil chiar și atunci când ești foarte ocupat. Ia cu tine peste tot o sticlă reutilizabilă cu apa, astfel vei fi nu doar hidratat, ci vei și economisi bani, deoarece cumpărarea de apă îmbuteliată se adună rapid în timp și se vede în buget.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân