Cea mai indicată poziție de somn. Medicii o recomandă îndeosebi femeilor

  • Publicat:
Cea mai indicată poziție de somn. Medicii o recomandă îndeosebi femeilor
Sursa foto: shutterstock

În timpul somnului, corpul lucrează pentru a se reface și a se repara. Iar pentru acest lucru, nu doar durata orelor de somn este importantă, ci și calitatea acestuia. Nu toate pozițiile pe care le adopți în timpul somnului sunt sănătoase, avertizează specialiștii.

Cea mai sănătoasă poziție de somn: recomandarea medicilor

Somnul este vital pentru buna funcționare a corpului nostru. Totuși, specialiștii sunt de părere că nu toate pozițiile pe care le adoptăm în timpul nopții sunt și sănătoase.

Citește și: STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul de afecțiuni grave

Dormitul pe burtă

Multe persoane dorm pe burtă din prisma poziției confortabile sau faptului că nu mai sforăie în somn. Însă, din păcate, dezavantajele sunt mai mari decât beneficiile. Somnul în această poziție poate provoca dureri lombare, dureri de gât și poate suprasolicita mușchii și articulațiile.

Mai mult, în cazul femeilor, sânii pot suferi modificări din cauza aplatizării sau pot dezvolta noduli nedoriți și complicații.

Citește și: Ce să mănânci pentru un somn liniștit

Dormitul pe o parte

Acest tip de dormit este considerat mai sănătos decât dormitul pe burtă deoarece în această poziție coloana este susținută și echilibrată, ceea ce ușurează presiunea și permite mușchilor să se relaxeze și să se recupereze.

Dormitul pe o parte mai are și rolul de a ameliora presiunea exercitată pe abdomen, permițând astfel inimii să pompeze, dar și sângelui să circule cu ușurință în tot corpul.

Citește și: Rămâi fără aer în somn, simți că te sufoci? Află care sunt cauzele!

Dormitul pe spate

Poate cea mai sănătoasă și mai indicată formă de dormit, dormitul pe spate te ajută să menții coloana vertebrală aliniată și să distribui uniform greutatea corporală. Mai mult, aceasta ameliorează congestia nazală cauzată de viroze sau alergii.

Dă-ți timp și dacă nu îți iese din prima, folosește-te de perne pentru a-ți alinia coloana sau pentru a o ajuta să stea cât mai dreaptă. Adoptă cele două poziții de somn descrise mai sus, cu excepția celei pe burtă. În timp, corpul tău se va acomoda, iar tu te vei bucura de un somn mai odihnitor!

Surse: Sleep Foundation, Sleep Health Soulution Ohio, Web Md

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”