Ce se întâmplă dacă nu te operezi de hernie inghinală

Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie viscerală, explică ce se întâmplă dacă amâni prea mult operația de hernie inghinală și ce complicații pot apărea.

Un pacient diagnosticat cu hernie inghinală dar care nu are niciun simptom nu trebuie neapărat operat. În aceste situații se recurge la o strategie numită watchful waiting, adică se urmărește îndeaproape evoluția herniei, dacă aceasta crește în dimensiune, dacă apar durerile, dacă activitatea fizică este limitată.

Cele mai frecvente cauze ale herniei inghinale sunt: obezitatea, sarcinile multiple sau gemelare, tusea cronică, constipația persistentă, adenomul de prostată, ciroza hepatică sau munca fizică intensă (în special ridicarea de greutăți).

În ceea ce privește complicațiile herniei inghinale, poate surveni încarcerarea sau strangularea conținutului sacului herniar, o urgență medicală majoră. Aceasta se manifestă prin apariția unei dureri violente, moment în care conținutul herniei nu mai poate fi introdus la loc în abdomen.

În acest mod se strangulează organul care este prins în interior și se oprește alimentarea cu sânge, putând duce la necroză, adică moartea organului respectiv, explică dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie viscerală cu supraspecializare în chirurgia colorectală, oncologică, minim invazivă și proctologie în cadrul Institutului We Care Surgery.

Chiar și într-o astfel de situație se poate recurge la chirurgia minim invazivă pentru repararea acestui defect și îndepărtarea porțiunii necrozate a organului.

Mai multe informații despre operația de hernie inghinală puteți afla din intervenția video a medicului Octavian Popescu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Octavian Popescu - Medic specialist chirurgie viscerală
Dr. Octavian Popescu este chirurg supraspecializat în oncologie şi operează, după o experienţă de 9 ani într-o clinică de oncologie şi chirurgie generală din Germania, la Spitalul Memorial Băneasa, Institutul We Care Surgery. Educaţie: 2006 - 2012, Universitatea de Medicină și Farmacie ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Senior Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult