Dacă am un polip pe colon înseamnă că voi face cancer colorectal?

Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie viscerală, explică dacă existența unui polip pe colon crește riscul de apariție a cancerului colorectal.

Chiar dacă a fost depistat un polip pe colon, asta nu înseamnă automat că veți face cancer. Însă trebuie să știți că polipul pe colon este un stadiu precursor cancerului dacă nu este eliminat la timp.

Din acest motiv este important să fie făcută colonoscopia începând cu vârsta de 50 de ani sau chiar mai devreme dacă există factori de risc (istoric familial de cancer de colon).

Dacă se descoperă un polip pe colon cu ocazia colonoscopiei, acesta poate fi îndepărtat foarte ușor în timpul procedurii, iar riscul de apariție a cancerului în următorii 10 ani este de cel mult 1%, spune Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie viscerală cu supraspecializare în chirurgia colorectală, oncologică, minim invazivă și proctologie în cadrul Institutului We Care Surgery.

Din păcate, mulți pacienți evită colonoscopia pentru că este o zonă „rușinoasă” sau se tem de durere. Trebuie să vă învingeți această teamă pentru sănătatea dumneavoastră. În plus, colonoscopia se face în prezent cu sedare, deci cu anestezie, nu doare și nici măcar nu vă amintiți acest episod.

Mai multe informații puteți afla din intervenția video a medicului Octavian Popescu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Octavian Popescu - Medic specialist chirurgie viscerală
Dr. Octavian Popescu este chirurg supraspecializat în oncologie şi operează, după o experienţă de 9 ani într-o clinică de oncologie şi chirurgie generală din Germania, la Spitalul Memorial Băneasa, Institutul We Care Surgery. Educaţie: 2006 - 2012, Universitatea de Medicină și Farmacie ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Senior Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult