Necroza

Moarte a unei celule sau a unui ţesut organic.

Necroza ischemica (de coagulare)- caracterizată printr-o oprire a circulaţiei sangvine, se intalneste in cazul infarctelor şi arsurilor.

Necroza cazeoasă – caracteristică tuberculozei, formarea de materie grunjoasă albă sau cenuşie.

Necroza de lichefiere – se intalneste in cazul infecţiilor si este conduce la formarea de puroi.

Necroza fibrinoidă – se intalneste in cazul bolilor ca lupusul eritematos diseminat şi periarterita nodoasă si este localizata în pereţii vaselor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica