Ce este azoospermia și cum se tratează?

Azoospermia afectează aproximativ 1% dintre bărbați și este una dintre principalele cauze ale infertilității masculine.

Azoospermia este o afecțiune care constă în lipsa totală a materialului genetic , adică bărbatul nu mai are deloc spermatozoizi în materialul seminal, spune dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate.

Spermograma este analiza care detectează existența unei probleme a lichidului seminal, inclusiv azoospermia.

Totodată, este important să se investigheze cauzele care au dus la apariția azoospermiei. Iar acestea pot consta în defecte congenitale, diverse boli cu transmitere sexuală, dezechilibre hormonale (sindromul Cushing), criptorhidie (testicul necoborât) sau obiceiuri nesănătoase în stilul de viață (fumatul, stresul, alimentația dezechilibrată, consumul excesiv de alcool, sportul dus la extrem etc.).

În cazul în care azoospermia survine din cauza unei probleme în producția spermei, medicul poate recomanda medicație hormonală pentru creșterea numărului de spermatozoizi. În alte situații poate fi necesară intervenția chirurgicală (varicocel), injecția introcitoplasmatică sau donarea de spermă pentru obținerea unei sarcini.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cum să ai un somn bun
Cum să ai un somn bun