Pot să rămân gravidă dacă am ovare micropolichistice?

O femeie care suferă de ovare micropolichistice poate să obțină o sarcină pe cale naturală, spune dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate.

Trebuie ținut cont totuși și de stadiul afecțiunii (există 4 stadii). Diagnosticul de ovare micropolichistice se stabilește prin dozare de hormoni și ecografie transvaginală.

În majoritatea cazurilor se poate obține sarcină pe cale naturală dacă femeia are această afecțiune, cu condiția să nu existe și alte probleme de sănătate. Din acest motiv, atunci când femeia nu poate rămâne însărcinată, trebuie făcute mai multe investigații pentru a descoperi cauza.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Andreas Vythoulkas - Medic obstetrică-ginecologie cu specializare în infertilitate
Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie, colposcopie. Absolvent al Masteratului în cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea Doctorului Pantos, Dr. Vythoulkas a dobândit expertiză și ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Senior Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult