Categoriile de bolnavi cronici expuse riscului de coronavirus şi complicaţii severe

Nu doar bătrânii sunt expuşi riscului de infecţie cu noul coronavirus. Există şi alte categorii de bolnavi cronici la fel de expuse.
  • Publicat:
Categoriile de bolnavi cronici expuse riscului de coronavirus şi complicaţii severe

Până în prezent, s-a constatat că persoanele cu vârsta peste 65 de ani sunt cele mai predispuse categorii la apariţia complicaţiilor cauzate de noul coronavirus, precum pneumonia sau disfuncţia multiplă de organe. 

Însă noi date arată că există şi alte persoane la risc. Potrivit unui raport recent al Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) din Statele Unite, vârstnicilor li se alătură şi alte categorii sensibile la acţiunea COVID-19.

Persoanele cu boli cronice, predispuse la contractarea virusului SARS-CoV-2 şi apariţia complicaţiilor

Aceste categorii includ persoanele cu boli de inimă, de rinichi, diabet, boli pulmonare, cancer, precum şi fumătorii.

De asemenea, un alt studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) a arătat că bărbaţii sunt de două ori mai expuşi riscului de complicaţii (în special pneumonie) cauzate de noul coronavirus, ca urmare a slăbirii sistemului imunitar, consecinţă a fumatului.

Pentru a limita riscul de infecţie cu noul coronavirus, CDC recomandă:

Vezi şi ce provizii trebuie să îţi faci în caz de urgenţă/izolare la domiciliu.

Dacă observaţi simptome precum dificultăţi respiratorii, respiraţie scurtă, wheezing (respiraţie şuierătoare), dureri în gât, febră, contactaţi telefonic medicul de familie şi urmaţi sfaturile acestuia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân