Ce boli sunt de vină pentru crăparea pielii pe călcâie. Remedii eficiente pentru călcâie crăpate

15 boli și carențe care se pot manifesta prin uscarea și crăparea pielii pe călcâie și remedii care pot fi de ajutor
  • Publicat:

Uscarea și crăparea pielii de pe călcâie și degetele de la picioare sunt simptome care pot apărea și din cauza anumitor boli, nu doar a lipsei de hidratare, a obezității, a încălțămintei nepotrivite sau a mersului incorect.

Mai ales dacă este însoțită de durere la mers, crăparea pielii poate semnala existența unor afecțiuni sau carențe de vitamine ori minerale.

Află mai jos ce boli se pot manifesta prin uscarea și crăparea pielii în această zonă a corpului și ce remedii pot fi de ajutor.

Crăparea pielii pe călcâie și degete: cauze 

Deficitul de zinc, vitamina C, E sau B poate fi doar una dintre cauzele acestei probleme inestetice și frecvent dureroase.

Și circulația deficitară sau tulburările hormonale pot determina acest simptom.

Iată ce alte condiții medicale pot favoriza uscarea și crăparea pielii de pe călcâie și degete:

Remedii pentru călcâie crăpate și uscate

Dacă pielea de pe călcâie și degete se usucă și crapă, anumite remedii te pot ajuta să ameliorezi această problemă.

De exemplu, poți folosi de 2 ori pe zi un balsam de picioare care are în compoziție ingrediente precum uree, alfahidroxiacid și umectanți, care hidratează în profunzime pielea și rețin umiditatea în țesuturi.

Băile în apă călduță timp de 20 de minute, exfolierea ușoară cu o piatră ponce blândă și masajul cu vaselină sunt de asemenea benefice.

Dacă greutatea este peste limita normală, încearcă să slăbești pentru a elibera presiunea de pe picioare.

Include în dietă grăsimi sănătoase și bea multă apă.

Persoanele diabetice trebuie să manifeste precauție în îngrijirea picioarelor, în special la nivelul călcâielor. Fisurile în piele pot duce la apariția ulcerului diabetic (piciorul diabetic), o afecțiune care poate necesita amputarea membrului afectat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”