Băile termale te ajută să scapi de durerile de spate și de alte boli ale aparatului locomotor

  • Publicat:
Băile termale te ajută să scapi de durerile de spate și de alte boli ale aparatului locomotor

Băile termale, în combinație cu fizioterapia, masajul și alte proceduri, pot ameliora semnificativ durerile de spate, dar și pe cele articulare sau musculare.

Nici nu e de mirare că ne confruntăm cu astfel de probleme, mai ales în contextul actual, când petrecem mai mult timp acasă, la calculator. Unul din cinci români suferă de o durere de spate de tip inflamator. Peste 3% din populația adultă este afectată de acest tip de durere, iar cei mai predispuși sunt bărbații.

Durerile de spate diferă de la o persoană la alta. Aceasta poate avea un debut lent sau poate apărea brusc. Durerea poate fi intermitentă sau constantă. În majoritatea cazurilor, durerile de spate se rezolvă de la sine în câteva săptămâni. Dar ce e de făcut în cazul în care…

Durerea de spate nu trece de la sine? Încearcă băile termale!

Lasă natura să-ți fie de ajutor când durerea de spate îți pune bețe-n roate!

Ai încercat vreodată tratamentele de bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetoterapie, crioterapie și masaje, acestea ameliorează și vindecă afecțiunile coloanei și efectele stresului.

Băile termale de la Herculane sunt indicate atât în cură externă, cât și în cea internă. Tot aici, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic.

Băile termale și cele sulfuroase îți vor completa starea de bine. Acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, iar orice urmă de tensiune este îndepărtată.

Băile termale – în ce constau tratamentele de recuperare?

Tratamentele de recuperare se bazează, desigur, tot pe apele minerale din zonă, care pot fi utilizate în cură externă, aerosoli sau cură internă.

Apele minerale termale (38-60 de grade Celsius) pot fi folosite extern, sub formă de baie sau pentru a face gimnastică acvatică, sau sub formă de băi sulfuroase, în căzi.

Din punctul de vedere al compoziției chimice, există ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale. Ele au chiar și un grad scăzut de radioactivitate, ceea ce ajută foarte mult în tratament, aflăm de la dr. balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort&Spa.

Beneficiile apelor termale de la Băile Herculane

Acestea sunt nenumărate! Pe lângă combaterea stresului, la Herculane se pot trata atât bolnavii cronici, cât și cei cu afecțiuni acute ale coloanei.

Aici pot fi ameliorate afecțiuni cronice precum reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatii, hernii de disc și cervicale.

Se fac și cure de aer, dar și băi de soare. Acestea au efecte benefice pentru orice afecțiune. În plus, pentru persoanele cu probleme locomotorii, sunt recomandate și curele de teren. Aceste persoane au cel mai mult au de câștigat. De asemenea, există și pacienți care se prezintă în fază acută, caz în care apelăm la tratament paliativ cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheață, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații (în cazul herniei de disc fără complicații, însă este obligatoriu să aibă făcut un RMN sau un CT), de masaje miorelaxante, de masaje medicale, de masaje cu miere și ierburi, adaugă dr. balneolog Otilia Oprișan.

Ce boli pot fi ameliorate la Băile Herculane

Iată ce boli ale aparatului locomotor pot fi ameliorate la Herculane:

  • Reumatismul inflamator – artralgii după reumatisme articulare acute, reumatisme secundare infecțioase, poliartrite reumatoide, spondilite anchilozante;
  • Afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale – spondiloze și discopatii cervicale, spondiloze și discopatii dorsale, spondiloze și discopatii lombare;
  • Reumatism degenerativ;
  • Boli reumatismale abarticulare inflamatoare sau degenerativesuferințe abarticulare ale membrelor inferioare: tenosinovita piciorului, bursite, aponevrozita plantară, talalgii, deformări dureroase ale piciorului, picior plat, picior scobit, degete în ciocan, hallux valgus, metatarsalgii; suferintele articulare ale membrelor superioare: periartrită scapulo-humerală, umăr dureros, umăr dureros acut hiperalgic, umăr mixt, umăr blocat, umăr pseudoparalizat, tendinite, suferințele abarticulare ale coloanei vertebrale (nevralgie cervico-brahială, nevralgie intercostală, sciatică vertebrală).
  • Afecțiuni post-traumatice – redori articulare post-traumatice ori după imobilizare, șold operat, aglodistrofie post-traumatică, artroze post-traumatice ale șoldului sau umărului, leziuni post-traumatice de nervi periferici, suferințe după leziuni de tendoane, tulburări circulatorii și trofice după fracturi vindecate, sechele post-traumatice vertebrale fără leziuni medulare, dureri vertebrale de diverse cauze (discopatie capsulo ligamentară, radiculară, osteoligamentară, musculară), mobilitate limitată, insuficiență vertebrală prin deficit sau dezechilibru muscular.

În scop profilactic poți face gimnastică acvatică în bazinele cu ape termale sulfuroase. Cum te ajută? Poți preveni și corecta:

  • o slabă adaptare la factorii termici (mâini și picioare reci);
  • deficiențele constituționale la nivelul aparatului locomotor (scolioze, cifoze, hiperlaxitate, instabilitate capsulo-ligamentară);
  • afectarea organismului de munca efectuată în condiții de frig, umezeală, curenți de aer;
  • sedentarismul;
  • poziția greșită a corpului.

În plus, stațiunea Băile Herculane are încă o calitate care te ajută să te vindeci: clima stațiunii este continental-moderată, iar localitatea este situată la o altitudine de 160 de metri, adică este în topul climatului mediteraneean, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa. Climatoterapia este excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic și/sau intelectual.

Iar dacă este să punctăm cel mai mare atu al stațiunii, acesta constă în ionizarea negativă a aerului. De ce? Pentru că acești ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori și circulatori perturbați în urma efortului. Tot ei cresc rezistența organismului la efort și la stres.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân