Crioterapie

Tratament care utilizează frigul sub formă de gheaţă, de săculeţi cu substanţe chimice congelate sau de gaz (criofluran). Frigul realizează o vasoconstricţie (redu­cerea calibrului vaselor) care diminuează debitul sangvin.

Ca si metoda este utilizata pentru a distruge leziunile cutanate (al unor tumori cutanate, tumorilor bronşice sau al hemoroizilor). Crioterapia face parte din tratamentul iniţial al entor­selor, al rupturilor musculare şi al leziunilor tendoanelor (atenueaza durerea, combate inflamaţia şi edemul) si consta în aplicarea de gheaţă (20 de minute) sau de gaz pe piele.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica