Alege aurul lichid! Alege sanatatea!

Dintre toate grasimi­le, uleiul de masline extravirgin este cea mai sanatoasa si cea mai recomandata din punct de vedere nutritional.
15.05.2009
Alege aurul lichid! Alege sanatatea!
no title

Folosit din cele mai vechi timpuri, cu preponderenta in bazinul Marii Mediterane, considerat de Homer „aurul lichid”, uleiul de masline se dovedeste si in zilele noastre un adevarat izvor de sanatate.

In alimentatie, exista 3 tipuri de grasimi: satu­rate – res­pectiv grasimile de origine ani­ma­la, polinesaturate – cele ob­ti­nute din plante, se­minte, ule­­iuri vegetale si grasimile mono­ne­sa­turate – respectiv uleiul de masline.

Dintre toate grasimi­le, uleiul de masline extravirgin este cea mai sanatoasa si cea mai recomandata din punct de vedere nutritional. Nume­roa­se studii au demonstrat ca o ali­mentatie cu multe grasimi sa­tu­rate conduce la cresterea co­lesterolului rau si implicit la ac­centuarea incidentei bolilor de inima.

Totusi, un regim total lipsit de grasimi este nociv, de aceea ele trebuie sa repre­zinte 30% dintr-o dieta echili­brata. Uleiul extravirgin de masline este una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase.

In com­bi­natie cu alimentele bo­­gate in carbo­hidrati si fibre din dieta medi­teraneana, conduce la sca­de­rea colesterolului rau.

Alege uleiul de calitate!

Uleiul de masline de calitate superioara se deosebeste prin culoare, aroma, gust si nivel de aciditate de alte uleiuri. Aciditatea uleiului extravirgin este mai mica de 1%.

Acesta se obtine prin presarea la rece a maslinelor de cea mai buna calitate, proaspat culese, pro­cesate in maximum 24 ore de la culegere, fara a se folosi sol­venti si fara nici un proces de rafinare industriala (procese folo­site la obtinerea altor grasimi ve­getale).

Astfel, uleiul de mas­li­ne pastreaza toate substantele naturale continute de acestea. Uleiul extravirgin Costa d’ Oro are un continut ridicat in sub­stante benefice pentru orga­nism, precum antioxidantii: vita­mina E si polifenoli care im­pie­dica actiunea negativa a radi­ca­lilor liberi asupra celu­le­lor din organismul uman, ince­tinindu-le imbatranirea.

O alta sub­stan­ta benefica este acidul oleic, care joaca un rol activ in re­du­cerea colesterolului rau (LDL), fara a reduce coles­te­ro­lul bun (HDL), diminuand ris­cul artero­sclerozei si al cardiopatiei.

De asemenea, continutul crescut de acid oleic al uleiului extra­virgin Costa d’ Oro are efecte benefice in prevenirea pro­ble­melor aparatului digestiv.Toate acestea fac din uleiul de masline extravirgin un adevarat elixir al tineretii, o veritabila sursa de sanatate.

Citeste si Mananca anticolesterol!
                STOP! M-am saturat!

CSID: Depresia si pielea
CSID: Depresia si pielea
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras