7 simptome pe care majoritatea femeilor le ignoră și ce afecțiuni severe pot ascunde

  • Publicat:
7 simptome pe care majoritatea femeilor le ignoră și ce afecțiuni severe pot ascunde
Sursa foto: shutterstock

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc. De multe ori însă, ignorăm semnalele pe care corpul nostru ni le dă. Iată la ce simptome ar trebui să fii și tu atentă, dacă ești femeie și te regăsești!

7 simptome pe care le ignorăm și pot ascunde afecțiuni serioase

Menstruația neregulată, însoțită de dureri

În general, femeile tind să creadă că este perfect normal ca menstruația să vină cu neplăceri: dureri, crampe, scurgeri abundente, etc. Sau chiar întârzieri, întreruperi sau cicluri neregulate. Nimic mai fals. Ciclul neregulat poate indica o problemă a ovarelor polichistice. Atenție, așadar!

Durerea de cap

O durere de cap după o zi grea sau la aflarea unei vești neplăcute poate fi normală. Însă, dacă acea simplă durere se tranformă într-o migrenă în toată regulă, care nu îți mai da pace, atunci ai face bine să te mobilizezi și să consulți un medic. Migrenele pot ascunde probleme în zona coloanei cervicale sau chiar afecțiuni mult mai serioase.

Oboseala constantă

Da, e știut faptul că femeile au mai multă nevoie de odihnă decât bărbații, îndeosebi în perioada delicată a lunii. Dacă, însă, te simți obosită deși ai dormit 8-9 ore pe noapte, ei bine, mergi la medic. Ceva nu funcționează cum trebuie.

Citește și: Oboseala decizională: motivul pentru care te simți tot timpul obosit, deși dormi

Senzația permanentă de frig

Ți se întâmplă și ție să te simți înfrigurată atunci când cei din jur se simt confortabil? Senzația inexplicabilă de frig poate fi un indicator al hipotiroidismului. Investighează împreună cu medicul tău acest lucru.

Senzația de balonare

Este normal să te simți puțin balonată atunci când ești la ciclu sau când ai mâncat copios. Dacă însă, senzația de balonare predomină chiar și atunci când bei un pahar cu apă, acesta nu este un indicator bun. S-ar putea să suferi de probleme intestinale.

Citește și: Balonare: cum reduci simptomele și cum poate fi prevenită

Stările de anxientate

Să devii anxioasă în unele situații, poate în cadrul unei ședințe la serviciu sau acasă, la aflarea unei vești, este una. Să te simți în permanență așa, iar stările de anxietate să fie asociate și cu insomnia, cu durerile musculare sau cu cele stomacale poate fi un semnal de alarmă. Nu îți ignora sănătatea mentală și emoțională! Mergi la medic!

Fragilitatea unghiilor

Unghiile sunt și ele un indicator al sănătății tale. Dacă ele se subțiază, se rup mai repede și încep să se exfolieze, acesta poate reprezenta un indicator de sănătate precară.

Citește și: Ce semne apar pe unghii dacă ai probleme cu ficatul sau tiroida. Bolile care „se citesc” pe unghii

Surse: BBC, New York Times, eHealth

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”