5 trucuri pentru a bea mai multă apă

  • Publicat:
5 trucuri pentru a bea mai multă apă

Să bei suficientă apă în fiecare zi pare o misiune destul de complicată, deși ești conștient de beneficiile hidratării și de problemele de sănătate pe care deshidratarea le provoacă. Și totuși,  avem atât de multe justificări pentru că nu bem apă. Nu are un gust plăcut! Nu îmi amintesc! Va trebui să merg la toaletă la fiecare 20 de minute! Îți sună cunoscut?

Dacă și tu ești printre cei pentru care cei 2 litri de lichide pe zi sunt misiune imposibilă, iată 5 trucuri care te vor ajuta să rezolvi această problemă.

Adaugă-i gust în mod corect

Ai auzit sfatul să adaugi ierburi proaspete sau felii de lămâie pentru a face apa mai delicioasă de o mulțime de ori. Dar există câteva trucuri pentru a face asta corect: amestecarea ierburilor cu o lingură de lemn eliberează eficient aroma lor, astfel încât să adauge mai multă intensitate gustului apei tale. Amestecarea unor felii de lămâie sau portocală? Ce-ți place mai mult, dar ai în vedere faptul că fructele cu coajă o vor face amară. Așa că, dacă planifici să faci o cantitate mare pentru a dura toată ziua, decojește fructul înainte de a-l adăuga în apă.

Transformă trecerile de la o activitate la alta în triggere pentru a-ți aminti să bei apă

Dacă ai probleme în a-ți aminti să bei suficientă apa, obișnuiește-te să sorbi câteva înghițituri ori de câte ori treci de la o activitate la alta. De exemplu, termină sticla ta de apă înainte de a ieși din mașină să mergi la serviciu sau nu pleca la prânz fără să termini paharul de apă de pe birou.

Bea cantități mici constant, pe tot parcursul zilei

Deși poate ai fi tentat să bei câte un pahar mare de apă fără să respiri, gândul că după aceea ai să te simți plin te descurajează de fiecare dată. Și corpul nu te minte nici de data aceasta, dacă îl asculți. Este mai bine pentru tine să bei cantități mici în mod constant, pe tot parcursul zilei, pentru că aceasta se absoarbe mai bine și astfel o să fii mereu cu un pas înainte în hidratare, nu vei ajunge să bei apă doar atunci când îți este sete. 

Folosește o aplicație

Te bazezi pe ele pentru tot, de la a lua un taxi acasă la urmărirea ciclului tău lunar. Așa că de ce nu și pentru băutul apei? Aplicațiile gratuite de hidratare sunt făcute pentru ca tu  să știi exact câte pahare ai băut pe parcursul zilei. Și dacă ai nevoie de remindere pentru a bea mai multă apă, poți folosi aplicația pentru a seta și notificări.

Bea apă înainte de cină (și de prânz și micul dejun)

Obișnuiește-te să bei un pahar de apă de fiecare dată când te așezi să mănânci. Este o modalitate simplă de a-ți aminti să bei, iar apa din stomacul tău va ține sub control pofta de mâncare și te va ajuta să mănânci mai puțin.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân