5 motive să nu îți fie teamă de operația de cataractă. Durează doar 10 minute!

  • Publicat:
5 motive să nu îți fie teamă de operația de cataractă. Durează doar 10 minute!
Sursa foto: Shutterstock

Orice tip de intervenție chirurgicală este asociată cu un anumit nivel de anxietate. Însă, dacă te confrunți cu cataracta, află că operația de cataractă este una dintre cele mai frecvente și mai sigure proceduri. În prezent, rata de succes este foarte mare, ceea ce o face una dintre cele mai sigure intervenții în medicină.

Cataracta este o problemă de sănătate a ochilor caracterizată de pierderea transparenței cristalinului, care determină o scădere progresivă a vederii. Cele mai multe cazuri de cataractă sunt asociate vârstei, deoarece ochiul suferă schimbări odată cu procesul de îmbătrânire.

Pe lângă slăbirea progresivă a vederii, printre simptomele cataractei se numără:

  • vedere neclară;
  • fotosensibilitate (intoleranță la lumină);
  • modificări frecvente de dioptrie;
  • vedere dublă.

Deși cataracta nu pune în pericol viața, dacă nu este tratată la timp, cataracta poate avea complicații grave: scăderea dramatică sau chiar pierderea vederii. De aceea se recomandă programarea unui control oftalmologic, imediat după sesizarea simptomelor.

Dr. Dan Stănilă, medic specialist oftalmolog

Recomandăm pacienților să vină la un consult oftalmologic de specialitate imediat ce sesizează dificultăți de vedere.

Cataracta depistată la timp este mai ușor de tratat, iar timpul de recuperare este mai mic pentru pacient.

Cu cât cataracta este mai avansată, cu atât intervenția chirurgicală, operația de cataractă, este mai dificilă și perioada de recuperare prelungită.

Iată cinci motive care te vor convinge să nu mai amâni consultul oftalmologic.

Intervenția este sigură și de înaltă precizie

Mulți pacienți anticipează că intervenția chirurgicală este dureroasă și riscantă. Însă, odată cu progresul tehnologiei, cele mai multe cazuri nu necesită suturi pentru a închide o incizie, este o procedură minim invazivă.

Operația de cataractă durează puțin timp

Operația de cataractă durează în jur de 10 minute, cu pregătire și întoarcere la salonul post-operator în 20-25 minute.

Recuperarea este rapidă

Deoarece intervenția chirurgicală în cazul cataractei nu este una complicată, nici procesul de recuperare nu este unul anevoios. Însă pacientul va trebui să urmeze un tratament post-operator și să mențină un stil de viață cât mai echilibrat.

Operația are o rată foarte mare de succes

Datorită tehnologiei de ultimă generație, operația de cataractă este ușor de suportat pentru pacient și are o rată foarte mare de succes. Însă, cu cât se va amâna mai mult operația, cu atât aceasta va deveni mai dificilă și mai riscantă.

Nu este necesară internarea

Operația de cataractă este fără internare, în ambulatoriu, așadar, pacientul poate pleca acasă. Este recomandat ca pacientul să fie însoțit, întrucât activitățile post-operatorii sunt limitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”