5 motive pentru care ai o postură incorectă

  • Publicat:
5 motive pentru care ai o postură incorectă

Postura este vitală pentru funcționarea zilnică, indiferent dacă lucrezi sau te relaxezi. Ignorarea acesteia îți poate afecta coloana vertebrală și articulațiile. Există și alte riscuri ascunse legate de o postură incorectă. De exemplu, dacă te apleci după o masă, acest gest simplu poate declanșa refluxul acid și arsuri la stomac.

Teoria gravitației spune că un obiect este în echilibru perfect în funcție de locația și poziția sa. Același lucru se aplică și oamenilor. Este important să rămâi centrat pentru a preveni dezechilibrul, oboseala și tensiunea pe termen lung. Există factori specifici care contribuie la felul în care se așază și stă o persoană, chiar dacă aceasta nu este conștientă de acest lucru. Identificare motivelor pentru care ai o postură incorectă este primul pas în corectarea acesteia. Iată cinci dintre acestea:

Mobilier inadecvat

Ai scaune care te fac să stai puțin ciudat? Ai mese care par prea scunde? Mobilierul inadecvat structurii corpului tău te poate determina să te contorsionezi și să te apleci. Deși poate părea o ajustare minoră zilnică, postura ta suferă de fapt din cauza acestui aspect.

Încearcă să cauți scaune care oferă suport pentru coloana lombară. Unul care se potrivește conturului natural al corpului tău poate îmbunătăți postura. Mesele cu înălțimi reglabile îți pot face și ele viața ta de zi cu zi mai confortabilă.

Pantofi incomozi

Reevaluează-ți colecția de pantofi. Anumite încălțări, precum pantofii cu vârf ascuțit sau cu platformă, pot arăta bine, dar îți pot afecta postura. Când mergi pe ei, centrul tău de greutate este departe de a fi echilibrat.

Unii oameni pot să-și ajusteze stilul de mers și să se acomodeze cu acești pantofi. Dar dacă ai nevoie de mai multă stabilitate decât pot oferi aceștia, este o idee bună să optezi pentru pantofi cu talpă joasă. Și încălțămintea sport este foarte bună, pentru că, dincolo de faptul că este comodă, te ține destul de bine cu picioarele pe pământ.

Lipsa mișcării

Uneori, o postură proastă poate veni de la ceva ce nu ai făcut. Starea de repaus poate menține centrul de greutate echilibrat, dar lipsa mișcării îți face corpul rigid. Când în cele din urmă ai nevoie să te miști, poate fi dureros.

Încearcă să faci câteva întinderi pe parcursul zilei. De exemplu, stai în picioare, drept și întinde mâinile deasupra capului, cât de tare poți, pentru a-ți alungi coloana vertebrală, adăugând o ușoară tensiune înainte de a te relaxa. Mișcarea și întinderea coloanei vertebrale îți revigorează postura.

Poziția inconfortabilă de somn

O postură proastă poate veni și dintr-o poziție de somn cu care corpul tău nu este compatibil. Acest lucru poate fi mai dificil de corectat, deoarece dormi. În plus, pot exista și alți factori subiacenți care afectează umerii, gâtul și spatele în timpul somnului.

De exemplu, oamenii iubesc să își sprijine capul pe mai multe perne în timpul somnului. Cu toate acestea, înălțimea pernelor ar putea interfera cu relaxarea mușchilor gâtului. În plus, există și problema legată de cât de ferm sau moale este patul.

Nivelul ridicat de stres din viața ta

Tratarea posturii incorecte poate induce un nivel de stres ridicat, dar funcționează și în sens invers. Atunci când ești într-o stare proastă, ți se schimbă și limbajul corpului, făcându-te fie extrem de agitat, fie imobil. În aceste situații tinzi să ai mai multă tensiune în mușchi, deci stresul poate influența modul în care stai și te așezi.

Foto. Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân