5 beneficii ale shotului de ghimbir

Încearcă shoturile de ghimbir, o băutură sănătoasă care este de mare ajutor în ceea ce privește digestia, inflamația și sistemul tău imunitar.
  • Publicat:
5 beneficii ale shotului de ghimbir
5 beneficii ale shot-urilor de ghimbir Sursa foto: Shutterstock

Atunci când alegi să-ți începi ziua prin a consuma o băutură sănătoasă, probabil te gândești de fiecare dată la acele smoothie-urile din fructe și legume, bogate în vitamine.

Dar ce părere ai despre shot-urile de ghimbir? Această băutură poate ajuta la digestie, îți poate întări sistemul imunitar și îți poate reduce nivelul zahărului din sânge.

Ghimbirul proaspăt poate fi picant atunci când este consumat. Deci, în mod normal, se adaugă și alte ingrediente pentru a-l face mai gustos și pentru a preveni refluxul gastric. Majoritatea shot-urilor de ghimbir găsite în supermarketuri conțin ingrediente precum turmeric, echinacea și probiotice pentru a spori beneficiile pe care le poți obține în urma consumului.

Beneficiile shot-urilor de ghimbir

Ghimbirul conține vitamina C, magneziu și potasiu. Iată câteva dintre beneficiile shotului de ghimbir:

  1. De ajutor în digestie

Dacă ai apelat vreodată la berea de ghimbir pentru a-ți calma neplăcerile produse de stomac, află că ghimbirul proaspăt găsit în shot-urile de ghimbir este o opțiune mult mai bună pentru a-ți ajuta digestia.

Există anumite enzime în ghimbir care pot ajuta la balonare, pot ajuta la ameliorarea constipației și pot ajuta în ceea ce privește senzația de greață. Dacă ai de-a face cu simptomele ale sindromul de colon iritabil, shot-urile de ghimbir te pot ajuta să reduci unele dintre aceste simptome.

  1. Reduce din intensitatea durerilor

Datorită proprietăților antiinflamatoare și antibiotice ale ghimbirului, shot-urile de ghimbir pot reduce semnificativ din intensitatea durerilor. Cel care contribuie la diminuarea acestor dureri este gingerolul, un ingredient activ ce se găsește în ghimbir.

Studiile arată că ghimbirul este mult mai benefic în reducerea durerilor pe termen lung, comparativ cu durerile pe termen scurt. Este important să știi că ghimbirul nu diminuează instant durerile, precum medicamentele antiinflamatoare.

  1. Întărește sistemul imunitar

În timp ce ghimbirul prezintă proprietăți antiinflamatorii și antibiotice care îți pot întări sistemul imunitar, conține, de asemenea, proprietăți antivirale și antibacteriene care te pot ajuta în ceea ce privește sănătatea generală.

Ghimbirul conține vitamina C, dar nu în cantități mari. De aceea, unele shot-uri de ghimbir conțin suc de lămâie sau de portocale, cu scopul de a întări sistemul imunitar.

  1. Reduce nivelul de zahăr din sânge

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2, în general nu produc suficientă insulină. Dar ghimbirul poate juca un rol în reglarea producției de insulină, ceea ce poate ajuta la menținerea la nivel optim a zahărului din sânge.

  1. Reduce colesterolul

Dacă medicul te-a avertizat asupra nivelului ridicat de colesterol, care poate duce la boli de inimă, ar trebui să iei în calcul ghimbirului și numeroasele sale beneficii. Ghimbirul poate ajuta la reducerea colesterolului total, colesterolului LDL și trigliceridelor.

Surse: health.clevelandclinic.org, healthline.com, pulpandpress.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân