Te doare stomacul, ai prea multe gaze? Încearcă acest remediu, are efect rapid!

  • Publicat:
Te doare stomacul, ai prea multe gaze? Încearcă acest remediu, are efect rapid!
Foto: Shutterstock

Dacă te confrunți cu stări de greață, crampe la stomac și gaze intestinale în exces, bomboanele cu mentă pot fi un excelent remediu care te scapă de aceste neplăceri.

Greața matinală din timpul sarcinii, răul de mișcare, indigestia, chiar și reacțiile adverse ale chimioterapiei pot fi ameliorate cu ajutorul mentei, fie că o consumi sub formă de bomboane sau ceai.

Bomboanele cu mentă, beneficii pentru digestie

Datorită compușilor aromatici din mentă, această plantă are un excelent efect calmant asupra stomacului, prin relaxarea musculaturii din tractul gastrointestinal. Studiile arată că inclusiv gestul de a mirosi menta are efect benefic în caz de greață.

De asemenea, aroma proaspătă a mentei poate avea efect relaxant și asupra sistemului nervos.

Bomboanele cu mentă sau ceaiul din această plantă consumat după mesele bogate în grăsimi ajută la secreția biliară și ameliorează stările de disconfort digestive, precum balonarea, constipația, greața sau vărsăturile.

Un alt remediu eficient pentru greață, dacă nu îți place menta, este ceaiul de ghimbir cu miere, care are efect benefic și în caz de tuse sau dureri în gât.

Un studiu publicat în 2021 a arătat că menta poate fi utilă și persoanelor cu sindrom de intestin iritabil.

Trebuie să ai grijă însă în privința bomboanelor cu mentă, deoarece în compoziția acestora se adaugă frecvent mult zahăr. Așadar, caută variantele fără zahăr sau sirop de porumb, care pot înrăutăți simptomele digestive.

De asemenea, este contraindicată folosirea mentei în caz de arsuri la stomac cauzate de reflux gastroesofagian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: