Cele mai bune 10 ceaiuri antistres, ideale pentru cei care se confruntă cu anxietate și insomnie

  • Publicat:

Scapă de stările de anxietate consumând mai des aceste ceaiuri antistres! Dacă urmezi diverse tratamente în paralel, cere înainte sfatul medicului, pentru a te asigura că nu apar probleme. 

Anumite ceaiuri din plante ajută la ameliorarea stresului și anxietății, fiind utile totodată și în caz de insomnie. Crampele menstruale, stările de greață și durerile de stomac sunt și ele pe lista „inamicilor” pe care ceaiurile le pot combate.

Sunătoare – este unul dintre cele mai bune ceaiuri antistres, având efect de reglare a cortizolului. Totodată, poate ameliora simptomele de depresie, dar este important să ceri sfatul medicului înainte de a urma o cură cu acest ceai, deoarece poate interacționa cu anumite medicamente.

Mușețel – este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri antistres, cu efect calmant și sedativ. De asemenea, poate fi util celor care se luptă cu inflamații sau tulburări digestive.

Levănțică – are efect sedativ datorită unui compus numit silexan, care poate avea proprietăți similare unui lorazepamului, un medicament împotriva anxietății. Ceaiul de lavandă are efect benefic și în cazul persoanelor cu acnee, arsuri minore, crampe menstruale sau dureri generalizate.

Valeriană – ajută la ameliorarea tulburărilor de somn, precum și a durerilor de cap sau a palpitațiilor cauzate de anxietate.

Gotu kola – este o plantă cu efect tonic care susține buna funcționare a creierului. Poate ajuta la ameliorarea anxietății, stresului, depresiei, insomniei și chiar a simptomelor de Alzheimer. 

Floarea pasiunii – este recunoscută pentru faptul că îmbunătățește calitatea somnului, dar poate fi utilă și în caz de anxietate sau dureri de stomac.

Ashwagandha – este o plantă adaptogenă cu proprietăți antiinflamatorii, antistres și antioxidante. Studiile arată că poate ajuta la combaterea stresului, anxietății și oboselii.

Busuioc sfânt (tulsi) – are beneficii atât asupra stării psihice, cât și asupra celei fizice. Consumat frecvent, ceaiul de busuioc sfânt ar putea ameliora durerile de stomac, tusea, simptomele artritei și anxietății.

Fenicul – ceaiul din semințe de fenicul poate avea efecte anti-anxietate și antidepresive, în special în cazul femeilor aflate la postmenopauză. De asemenea, poate ameliora dereglările menstruale, tusea și retenția de apă.

Lemn dulce – este folosit de obicei în stările de răceală și gripă, dar poate avea și efecte relaxante. Studiile arată că rădăcina de lemn dulce poate ajuta la reducerea stresului și anxietății.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia