Tratament cu implant, proteze parțiale sau totale

În era modernă, implantul dentar este complet personalizat și realizat cu tehnologie digitală. Altă soluție este proteza parțială sau totală.
Tratament cu implant, proteze parțiale sau totale
Dr. Raluca Pascu, medic stomatolog

Pierderea dinților cauzează probleme în întregul organism. O persoană fără dantură completă are masticația afectată sau poate evită anumite alimente pentru că nu le mai poate mesteca și, astfel, întreg organismul se dezechilibrează. Există însă variante pentru înlocuirea dinților lipsă, tratamente sigure și cu rezultate fixe.

Bineînțeles, implantul dentar este unul dintre ele. În era modernă, implantul dentar este complet personalizat și realizat cu tehnologie digitală. Altă soluție este proteza parțială sau totală. Pentru toate aceste variante, pacientul beneficiază de investigații 3D prin care se verifică inclusiv oferta osoasă pentru a se putea recomanda cel mai sigur tratament.

Implantul dentar

”Pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți pot alegecea mai sigură soluție pentru tratament. Datorită investigațiilor 2D și 3D, pacientul este informat cu precizie despre starea sănătății dentare și se poate alege un tratament personalizat. Este important ca pacientul să vină din timp la stomatolog pentru a preîntâmpina, de fapt, agravarea problemelor. Prevenția este una dintre cele mai bune soluții pentru a avea grijă de sănătatea dentară”, declară dr. Raluca Pascu, medic stomatolog.

Ce este proteza parțială?

Știm cu toții că protezele dentare sunt, de fapt, dinți artificiali care au rolul de a înlocui dinții naturali pierduți din diferite motive. Pe lângă aspectul estetic, îmbunătățirea pronunției și a procesului de masticație, rolul dinților artificiali este și acela de a reda pacientului încrederea în sine și dreptul la o viață de calitate. Pe scurt, proteza dentară parțială restaurează unul sau mai mulți dinți, în timp ce proteza totală înlocuiește toți dinții de pe o arcadă.

Proteza dentară parțială este utilizată în cazul în care nu mai există dinți naturali sănătoși în cavitatea bucală. Așadar, protezele dentare parțiale pot reprezenta o alternativă în tratamentul edentațiilor parțiale, în cazul în care din anumite motive, pacientul nu alege tratamentul cu implant dentar.

Ce este proteza dentară totală?

Proteza dentară totală este soluția cea mai utilă, atunci când pacientul nu mai are niciun dinte natural sănătos. Este important de precizat că, în prezent, pacientul are confort total, iar proteza se realizează pe implanturi. Rezultatul astfel obținut se menține pe termen lung, pacientul are un stil de viață normal, fără disconfort.

Specialistul explică faptul că există mai multe beneficii pentru proteza dentară totală fixată pe implanturi: pacientul se acomodează instantaneu, nu i se modifică vorbirea, iar proteza prezintă o mai mare stabilitate, favorizată de prezența implanturilor. Pacientul are o stare de bine, dantură stabilă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Raluca Pascu - Medic Primar Stomatolog, Medic Specialist Ortodonţie şi ODF
Dr. Raluca Pascu – Medic Primar Stomatolog, Specialist în Ortodonţie şi ODF, Medic Doctorand – face parte din echipa iDentity/Multident încă de la înfiinţare, în 2007 şi este Directorul Medical al clinicii. Este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic Primar Stomatolog, Medic Specialist Ortodonţie şi ODF
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor