Sfaturi și trucuri pentru un zâmbet frumos și sănătos

Află care sunt cele 6 trucuri ce te țin la distanță de apariția cariilor și a altor bacterii dăunătoare ce se pot instala în cavitatea ta bucală și descoperă câteva sfaturi utile pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos!
  • Publicat:
Sfaturi și trucuri pentru un zâmbet frumos și sănătos
Sfaturi și trucuri pentru un zâmbet frumos și sănătos Sursa foto: Shutterstock

Cu un zâmbet frumos și sănătos, poți cuceri lumea! Însă, nu toată lumea se naște cu un zâmbet perfect și multe persoane trebuie să depună eforturi pentru a-și menține dinții sănătoși și strălucitori. Din fericire, există multe trucuri și sfaturi simple pentru a-ți îmbunătăți sănătatea dentară și a-ți menține un zâmbet strălucitor.

1. Începe cu o igienă orală adecvată

Un prim pas important pentru a avea un zâmbet sănătos este o igienă orală adecvată. Spălarea dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare și clătirea gurii cu apă de gură sunt esențiale pentru a îndepărta placa bacteriană și a preveni cariile și problemele gingivale.

2. Evită alimentele și băuturile care pătează dinții

Alimentele și băuturile precum cafeaua, ceaiul, vinul roșu, sarea de mare, sosul de soia sau popularele sucuri acidulate din comerț pot păta dinții și pot afecta strălucirea acestora. Încearcă să le consumi în mod moderat și să te clătești cu apă imediat după ce le-ai consumat.

3. Folosește o pastă de dinți cu fluor

Fluorul este important pentru a întări smalțul dinților și pentru a-i proteja împotriva cariilor dentare. Asigură-te că folosești o pastă de dinți care conține fluor și ia în considerare utilizarea unei paste de dinți cu un conținut mai mare de fluor dacă ai probleme cu cariile dentare.

4. Fă vizite la dentist de două ori pe an

Examenele dentare regulate sunt necesare pentru a-ți păstra sănătatea dentară. Stomatologul tău este instruit să recunoască semnele precoce ale cariilor dentare și ale bolii gingiilor înainte ca acestea să devină severe. Acest lucru te poate ajuta să eviți procedurile stomatologice complicate și costisitoare.

5. Păstrează o alimentație sănătoasă

O dietă sănătoasă este importantă nu doar pentru sănătatea generală, ci este importantă pentru dinții tăi în moduri la care s-ar putea să nu te aștepti. Pe lângă o nutriție bună oferită de alimente sănătoase care îți ajută oasele și dinții să crească și să rămână sănătoși, multe fructe și legume sunt crocante, ceea ce favorizează producția de salivă. Alimentele care necesită mai mult timp de mestecare sunt bune pentru dinți, deoarece contribuie la producția sporită de salivă. Mai multă salivă înseamnă că întreaga ta cavitate bucală este curățată în mod natural.

6. Rămâi hidratat constant

Din nou, menținerea corpului hidratat ajută gura să producă suficientă salivă pentru a îți menține gura și dinții curați. Saliva spală în mod natural gura, îndepărtând bacteriile orale și particulele alimentare cu care se hrănesc.

Surse: healthline.com, ellicottcitymddentist.com, millenniumdds.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân