6 motive să te duci la dentist de două ori pe an

  • Publicat:
  • Actualizat:
6 motive să te duci la dentist de două ori pe an

O dantură sănătoasă este de-a dreptul lipsită de probleme dentare. Să-ți păstrezi dinții curați este extrem de important pentru întregul organism. Tocmai de aceea, igiena orală este esențială în viața noastră. Realizarea unui periaj dentar de două ori pe zi te ajută să îndepărtezi cu ușurință resturile alimentare de pe dinți și să ai o respirație plăcută.

De asemenea, vizitele periodice la medicul stomatolog sunt foarte importante pentru menținerea danturii sănătoase. Un control de specialitate realizat odată la 6 luni și o radiografie panoramică te ajută să eviți din timp apariția afecțiunilor dentare.

Iată 6 motive pentru care este bine să mergi la dentist de două ori pe an.

  1. Vei preveni afecțiunile gingivale

Prevenirea afecțiunilor gingivale este foarte importantă pentru o dantură sănătoasă și frumoasă. Este bine să știi că o gingie sănătoasă este de culoare roz.  În cazul în care observi modificări de culoare, spre exemplu un roșu-violaceu, este necesar să-ți faci o programare la un medic stomatolog.

Totodată, prezența la un cabinet de medicină dentară este esențială și în momentul în care apar sângerările gingivale în timpul periajulului sau în timpul meselor, scrie Dr. Ionuț Leahu în articolul său de pe blog.

e asemenea, atunci când afecțiunile gingivale sunt descoperite din timp și tratamentul dentar este mai simplu. Tratarea acestora realizându-se într-un timp mult mai scurt.

  1. Vei preveni cariile dentare

Cariile dentare apar atunci când igiena orală este realizată în mod incorect. De-a lungul timpului, consumul de alimente afectează dinții, datorită resturilor alimentare depozitate între ei. Este bine să tratăm cariile dentare când încă sunt în stadii incipiente, de aceea vizita la dentist de două ori pe an te poate ajuta să faci acest lucru. Totodată, tratarea acestora din timp poate preveni ca dintele să se îmbolnăvească și implicit extracția acestuia. Recomandarea medicilor specialiști este să mergi la un cabinet stomatologic imediat cum observi următoarele simptome: dureri la nivel local, sensibilitate dentară sau anumite pete pe dinți.

  1. Vei preveni respirația neplăcută

O respirație plăcută te ajută să te simți în largul tău atunci când ești la o întâlnire și porți o conversație cu cei din jur. De cele mai multe ori, aceasta dispare dacă regulile de igienă orală nu sunt respectate în mod corect.

Conform WebMD, vizita periodică la un medic stomatolog te ajută să previi respirația neplăcută și să ai o dantură curată și fără probleme. Mai mult, medicul descoperă în timpul consultației care sunt cauzele apariției acesteia și îți tratează problemele dentare pe loc.

În plus, medicul te ajută cu informații despre cum poți să realizezi igiena dentară acasă și cum să ai grijă ca respirația urât mirositoare să nu mai apară.

  1. Vei evita sensibilitatea la alimente calde sau reci

Sensibilitatea dentară apare atunci când smalțul și rădăcina dinților sunt afectate. Sub smalț și rădăcină se află dentina. Aceasta nemaifiind protejată, alimentele reci sau calde pătrund în interiorul dintelui și provoacă disconfort.

Așadar, medicii stomatologi recomandă persoanelor care se confruntă cu sensibilități la alimente calde sau reci să meargă la un cabinet de medicină dentară. Doar un medic observă cauza acestei afecțiuni și îți recomandă un tratament potrivit.

  1. Vei beneficia de o curățare profesională

Oricât de bine ne-am peria dinții acasă, nu vom putea să ne curățăm la fel de bine și gingiile sau spațiile greu accesibile. De aceea, este indicat ca de două ori pe an să îți cureți dantura prin realizarea unui igienizări profesionale la un cabinet stomatologic.

De asemenea, medicii dentiști recomandă ca acest proces să se repete o dată la 6 luni. În plus, după realizarea igienizării, te vei simți mult mai bine și îți vei recâștiga dantura sănătoasă, dar și un zâmbet curat și frumos.

  1. Vei ști exact ce înseamnă o igienă dentară corect realizată acasă

Igiena orală face parte din rutina noastră zilnică și presupune îngrijirea întregii danturi. De asemenea, igiena dentară realizată acasă implică atât periajul dentar, cât și curățarea întregii cavități orale. Astfel, periajul dentar se realizează de două ori pe zi, după fiecare masă, iar complementar acestuia folosim și mijloace adjuvante de curățare, cum ar fi: ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

În plus, vizita la un medic specialist te ajută să afli cum se realizează corect periajul dentar și cum să folosești ața dentară. Totodată, acesta te ajută cu sfaturi despre cum să-ți cureți dantura în mod corect și îți explică cât de important este să previi problemele dentare din timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Ionuţ Leahu - Medic primar stomatologie generală
Dr. Ionuț Leahu – doctor și fondator al celei mai extinse rețea de clinici stomatologice din România. Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog cu competență în implantologie orală și master în implantologie orală și parodontologie este anteprenorul român care a construit în decursul a 12 ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic primar stomatologie generală
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”