Pacientul virtual – o inovație SF din stomatologia digitală. Iată 3 beneficii

Pacientul virtual este o inovație din stomatologia digitală care aduce beneficii ce erau imposibile în trecut.
  • Publicat:
Pacientul virtual - o inovație SF din stomatologia digitală. Iată 3 beneficii
Pacientul virtual - o inovație SF din stomatologia digitală. Iată 3 beneficii

Stomatologia digitală sparge barierele și rezolvă problemele care produceau durere și rezultate nedorite pentru pacienți. Totul este posibil prin precizia roboților stomatologici și prin tratamentele stomatologice moderne care se bazează pe cu totul alte principii față de trecut. Pacientul virtual este o inovație din stomatologia digitală care aduce beneficii ce erau imposibile în trecut.

Pacientul virtual: 3 beneficii actuale

Trei specialiști cu experiență în stomatologia digitală ne oferă detalii în rândurile de mai jos.

“O inovație puternică pe care stomatologia digitală ne-o oferă pentru a trata pacienții într-un mod avansat se referă la precizia la nivel de micron, cel mai fin nivel posibil în istoria omenirii. Pacientul virtual oferă o astfel de precizie. Practic, pacientul vine în clinică și după consultul de specialitate, realizează scanare digitală și investigații 2D și 3D. Acestea suprapuse formează pacientul virtual prin care proiectăm tratamentul stomatologic și pe baza căruia putem previziona evoluția pacientului. Modul de tratament este la cel mai avansat nivel posibil. Rezultatele sunt sigure și controlabile complet”, explică Dr. Răzvan Boberis.

“Pacientul beneficiază de un istoric controlat pe baza căruia putem să avem o strategie 100 % personalizată pentru sănătatea sa dentară pe termen lung. Strategie înseamnă că decizia se ia prin abordare multidisciplinară, înțelegând care este specificul pacientului, sfera osoasă, care sunt specificitățile danturii, starea de sănătate generală. De asemenea, se pot proiecta pe baza acestor informații precise posibile datorită pacientului virtual, care sunt pașii siguri pe termen foarte lung pentru ca rezultatul să însemne un zâmbet sănătos și frumos”, adaugă Dr. Roxana Șerb.

“Atât din punct de vedere al sănătății dentare, cât și a esteticii dentare, pacientul virtual ne dă șansa să depășim orice barieră. Pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți sau se află în pericolul de a-i pierde, pacienții cu complicații pot primi un plan de tratament și un rezultat sigur. De asemenea, din punct de vedere al esteticii digitale, rezultatele sunt la fel, la o calitate superioară, datorită faptului ca prin pacientul virtual putem controla fiecare detaliu”, explică Dr Simona Boberis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân