Importanța implanturilor dentare pentru întregul organism (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Importanța implanturilor dentare pentru întregul organism (P)

În linii mari, un implant dentar este un dinte artificial format dintr-o rădăcină de titan care se fixează în osul maxilarului și o coroană din material ceramic, care ține locul dintelui propriu-zis.

Din punct de vedere funcțional, dar și estetic, un implant dentar se comportă exact ca un dinte adevărat și se și simte ca acesta. Chiar dacă ai un implant dentar sau mai multe, poți să mănânci orice fel de mâncare pe care îl mâncai și atunci când dantura ta era completă, poți să vorbești și să articulezi cuvintele ca și cum dinții tăi naturali ar fi perfect sănătoși și poți să zâmbești fără a te teme că zâmbetul tău și-a pierdut vreun pic strălucirea.

Dar pentru a te bucura de toate aceste avantaje ale implanturilor dentare, este important să alegi o clinică specializată în această metodă de tratament atunci când vrei să înlocuiești unul sau mai mulți dinți pe care i-ai pierdut.

Dentalwest, un cabinet stomatologic din Brașov care dispune de tehnologie de top în domeniul implanturilor dentare și unde, este locul unde pe lângă faptul că pacienții își pot recăpătat frumusețea zâmbetului, pot aprecia și care este importanța unui implant dentar.

De ce să apelezi la implanturi dentare dacă vrei să ai o dantură frumoasă și sănătoasă?

Implanturile dentare nu sunt nici pe departe singura metodă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți naturali pierduți, dar pe de altă parte sunt cea mai bună. Spre deosebire de o proteză dentară, implanturile dentare stau mereu fixate în osul mandibulei sau maxilarului și nu necesită mai multă grijă față de dinții naturali.

Implanturile dentare se îngrijesc foarte ușor și nu trebuie să-ți schimbi cu nimic rutina zilnică de îngrijire a danturii dacă ai beneficiat de o astfel de metodă de tratament. Igienizarea de două ori pe zi cu apă și pastă de dinți și folosirea aței dentare și a apei de gură în mod regulat sunt niște practici mai mult decât suficiente pentru a-ți menține sănătatea orală, chiar și după ce ai beneficiat de unul sau mai multe implanturi dentare.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ai implanturi, asta nu înseamnă că trebuie să investești în soluții speciale și costisitoare de îngrijire sau să mergi la dentist mai des de două-trei ori pe an, cum ar trebui să procedeze chiar și persoanele care nu au implanturi dentare.

În ceea ce privește sănătatea organismului, importanța implanturilor dentare este una evidentă. Dacă ai o dantură puternică și sănătoasă, atunci te poți hrăni corespunzător și poți urma o dietă echilibrată, așa cum este indicat pentru organism. Digestia începe din cavitatea bucală, iar pentru a putea fragmenta mâncarea pe care o consumi și a o mesteca corespunzător, este necesar să ai o dantură completă și funcțională.

Tot în ceea ce privește sănătatea, mai putem spune că implanturile dentare contribuie și la păstrarea celorlalți dinți într-o condiție optimă. Dacă ți-ai pierdut un dinte și nu-l înlocuiești, atunci osul care îl susținea, precum și gingia care îl înconjura se pot atrofia, iar dinții din vecinătatea lui pot migra și se pot deteriora. Astfel, implanturile dentare nu sunt importante doar în ceea ce privește digestia, ci și pentru sănătatea întregii cavități bucale.

Nu în ultimul rând, când vine vorba de implanturile dentare și importanța lor mai putem vorbi și despre beneficiile pe care acestea ți le oferă din punct de vedere al stimei de sine. Ele îți îmbunătățesc radical imaginea și te fac să te simți bine în pielea ta, încurajându-te astfel să comunici deschis cu persoanele din jurul tău, să zâmbești, să râzi și să te simți bine.

O astfel de atitudine îți aduce beneficii nu doar în relațiile cu cei din jur, ci și în ceea ce privește sănătatea ta mentală. Omul este o ființă foarte complexă, care se simte bine și al cărui organism funcționează în mod optim doar atunci când fiecare organ și sistem al său sunt pe deplin sănătoase. De aceea, un implant dentar realizat cu responsabilitate, este la fel de important pentru sănătatea ta ca oricare altă parte a corpului tău.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân