Dr. Jona Yousif: „Estetica dentară înseamnă frumusețe plus funcționalitate” INTERVIU EXCLUSIV

Dr. Jona Yousif:

Zâmbetul impecabil a devenit încet, dar sigur, un accesoriu obligatoriu. În acest interviu ne-am oprit asupra unui subiect foarte mediatizat astăzi: faţetele dentare.

Iar cel care ne-a răspuns curiozităţilor, dar şi întrebărilor medicale legate de acest subiect este Dr. Jona Yousif, medicul ce revoluţionează zâmbete de câțiva ani încoace.

Ce este estetica dentară și care sunt cele mai cunoscute proceduri pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

CSID: Jona, ce reprezintă estetica dentară și ce o deosebește de cosmetica dentară convențională?

Dr. Jona Yousif: Cosmetica dentară înseamnă a pune niște plăcuțe albe, aliniate, fără formă sau funcționalitate, doar de dragul de a avea dinți albi. Și extrem de multe cabinete fac doar cosmetică dentară.

(…) Estetica dentară, însă, e un subiect foarte dificil. Da-ți-mi voie să vă explic. În primul rând, trebuie să luăm în considerare tenul pacientului, fizionomia pacientului, grosimea buzelor, linia surâsului (zâmbetului), nivelul mandibulei, nivelul ochilor, diferențele dintre etajele fetei, etc. Așadar, foarte multe date sunt de luat în considerare.

În ceea ce privește cosmetica dentară, căci ne întoarcem la ea, formele sau culorile sunt standard și ele nu se potrivesc tuturor pacienților, astfel că pacientul care alege asta, va avea acel zâmbet foarte „jenat”, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Estetica, însă, înseamnă frumusețe plus funcționalitate.

CSID: Care sunt cele mai noi tehnici în acest domeniu și ce presupun, mai exact, acestea?

Dr. Jona Yousif: Stomatologia modernă înseamnă stomatologie minim invazivă, ceea ce înseamnă că trebuie să folosim cât mai puțin material artificial.

(…) Dacă ne rezumăm la fațete, putem spune că am ajuns la un nivel la care putem pune fațete cu o grosime de 0,1 m, ceea ce înseamnă un strat chiar mai subțire decât unghia noastră și fără să șlefuim nici măcar 0,05 mm din dinte. Deci există fațete astăzi pe piață care nu necesită șlefuire, sunt efectiv bucăți de ceramică care se fac în laborator de către tehnicieni experimentați.

CSID: Ce rol joacă zâmbetul pentru prima impresie? Și cât de multă importanță acordă românii zâmbetului?

Dr. Jona Yousif: Știi că exista cândva o poză care circula pe social media în care o persoană nu avea un dinte, dar nu avea nici o sprânceană și toată lumea se uita la dinte, dar nu se uita la sprânceană. Ei bine, cam atât de important este zâmbetul omului.

(…) Zâmbetul este primul lucru care iese în evidență. Și foarte mulți oameni pot căpăta o mai mare încredere dacă au o dantură și un zâmbet frumos.

CSID: Care sunt intervențiile pe care le realizezi cel mai des în clinică?

Dr. Jona Yousif: Intervențiile pe care le practic cel mai des în clinică sunt lucrările care țin de partea estetică și partea funcțională.

(…) Pacienții pe care eu ii tratez vor, de regulă, o schimbare radicală, ceea ce înseamnă că eu cuprind în acest caz tot ce ține de stomatologie, începând de la protetică dentară, implantologie, parodontologie și până la endodonție, ortodonție, etc.

CSID: Ce le recomanzi pacienților și viitorilor pacienți?

Dr. Jona Yousif: Le recomand, în primul rând, o igienă corespunzătoare a cavitații bucale.

(…) Și să lăsăm obiceiurile nocive la o parte. Știu că este foarte greu să nu fumăm, de pildă, dar acesta este un obicei care ne afectează sănătatea dentară și nu numai.

Ulterior controalele periodice, căci și acestea sunt deosebit de importante, odată la 6 luni.

Și dacă există probleme, soluționate din timp și doar cu ajutorul medicilor competenți care înțeleg nevoile tale ca pacient.

Dr. Jona Yousif, medic stomatolog Coordonator, Specialist Estetică Dentară și Restaurativă

Citește și: Dinți noi în doar 24 de ore, este posibil? Ne spune specialistul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Jona Yousif - Medic în Protetică fixă și Estetică dentară
Dr. JONA YOUSIF este Medic în Protetică fixă și Estetică dentară în cadrul clinicii cu același nume. Studii superioare în domeniul de protetică și estetică dentară Experiență de 8 ani în estetica dentară Peste 15000+ de fațete și coroane dentare Peste 1000+ cazuri de ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân