Dr. Alexandra Mircea: Alinierea dinților cu aparat dentar e posibilă la orice vârstă

Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar? Răspunde Dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog.

Aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de vârstă. În plus, odată cu avansul în domeniul ortodonţiei, aparatul dentar nu mai este de mult inestetic și nici nu mai produce disconfort. Așadar, de ce să ne resemnăm să avem dinții aglomerați sau nealiniați, când putem obține oricând zâmbetul perfect?

Prima vizită a copiilor la medicul ortodont trebuie să fie în jurul vârstei de 6-7 ani. Aparatul dentar ajută la modelarea oaselor maxilare astfel încât acestea să fie pregătite pentru apariția dinților pe arcadă.

Dar asta nu înseamnă că nu puteți purta aparat dentar la 30, 40, 50 sau chiar 60 de ani. Dinții se mișcă la orice vârstă!

E adevărat, la vârste mai înaintate, 60-70 de ani, dinții se mișcă puțin mai greu, dar sunt foarte recomandate tratamentele ortodontice atât pentru alinierea dinților, cât și pentru potrivirea mușcăturii.

E important să avem dinții aliniați la orice vârstă, pentru că astfel prevenim inflamațiile gingivale și boala parodontală.

Puteți apela la diverse tipuri de aparate dentare, de la cele fixe până la cele transparente, detașabile, cu rezultate excelente la orice vârstă.

Nu uitați să mergeți la detartraj și control periodic la stomatolog o dată la 6 luni. Fără frică!

Dacă ai întrebări pentru Dr. Alexandra Mircea, îi poți scrie pe pagina de Instagram sau TikTok

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog
Dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog
Bună! Sunt Dr. Alexandra Mircea 👩‍🔬, medicul dentist care își dorește ... citește mai mult
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult