Mușcătura incorectă a dinților – 5 semne care să-ți dea de gândit

Dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog, detaliază simptomele pe care le dă mușcătura incorectă a dinților (malocluzia dentară).
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mușcătura incorectă a dinților se manifestă adeseori prin dureri de cap. Ocluzia dentară sau mușcătura reprezintă un echilibru între contactul dinților, mușchii care acoperă oasele feței și articulația temporo-mandibulară. Dacă ai pierdut un dinte sau dacă dinții nu sunt așezați corect, încep să apară contracții ale musculaturii și forțe transmise greșit în os atunci când mesteci. Toate aceste probleme se răsfrâng asupra articulației temporo-mandibulare.

Printre semnele care îți pot da de gândit că ai o problemă cu mușcătura dinților se numără:

  • dureri de cap inexplicabile
  • dureri la nivelul articulației temporo-mandibulare (în fața urechii) când deschizi gura, caști
  • auzi pocnituri, sunete când deschizi gura
  • blocarea maxilarului când deschizi gura larg
  • alinierea anormală a dinților

Alte semne care pot sugera o mușcătură incorectă sunt dificultățile la mestecat, respirația de gură, mușcarea frecventă a obrajilor pe interior și a limbii, precum și uzura anormală a dinților.

Malocluzia dentară (mușcătura incorectă a dinților) se rezolvă prin tratament cu aparat dentar sau tratament protetic cu coronițe, fațete sau plombe care ajută la poziționarea corectă a dinților.

Dacă ai întrebări pentru Dr. Alexandra Mircea, îi poți scrie pe pagina de Instagram sau TikTok

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog
Bună! Sunt Dr. Alexandra Mircea 👩‍🔬, medicul dentist care își dorește ca oamenii să aibă o altfel de experiență la stomatolog, să vină relaxați și să revină cu plăcere la cabinet! În urmă cu 2 ani am deschis Clinica Dentalist, unde am format o echipă de medici profesioniști ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult