Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro ce se întâmplă atunci când stăm prea mult la calculator.

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro ce se întâmplă atunci când stăm prea mult la calculator.

Ce se întâmplă cu sănătatea ochilor dacă stai prea mult la calculator

„Evident că statul prea mult timp în fața calculatorului sau în fața oricărui device LCD cu lumină albastră are efecte negative. Efectele într-o primă etapă sunt efecte simptomate. Simțim ochii mai uscați, mai obosiți, mai grei, ni se înroșesc, de cele mai multe ori vedem în ceață. Aceste fenomene sunt relativ normale.

Pauzele mai dese și aportul de lacrimi artificiale sunt tratamentul optim pentru a exclude această simptomatologie însă, există o categorie specială, cea a copiilor ce stau foarte des și foarte mult în fața calculatorului și cred că aici sunt, într-adevăr, efecte negative atât la nivelul ochiului, ei pot dezvolta miopie, alte vicii de refracție, adică necesitatea unui port al ochelarului însă pe lângă lucrul acesta, foarte important în dezvoltarea copilului, afectează atenția și dezvoltarea lui cognitivă”, explică Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult