Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro ce se întâmplă atunci când stăm prea mult la calculator.

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro ce se întâmplă atunci când stăm prea mult la calculator.

Ce se întâmplă cu sănătatea ochilor dacă stai prea mult la calculator

„Evident că statul prea mult timp în fața calculatorului sau în fața oricărui device LCD cu lumină albastră are efecte negative. Efectele într-o primă etapă sunt efecte simptomate. Simțim ochii mai uscați, mai obosiți, mai grei, ni se înroșesc, de cele mai multe ori vedem în ceață. Aceste fenomene sunt relativ normale.

Pauzele mai dese și aportul de lacrimi artificiale sunt tratamentul optim pentru a exclude această simptomatologie însă, există o categorie specială, cea a copiilor ce stau foarte des și foarte mult în fața calculatorului și cred că aici sunt, într-adevăr, efecte negative atât la nivelul ochiului, ei pot dezvolta miopie, alte vicii de refracție, adică necesitatea unui port al ochelarului însă pe lângă lucrul acesta, foarte important în dezvoltarea copilului, afectează atenția și dezvoltarea lui cognitivă”, explică Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Alina Gheorghe - Medic primar oftalmolog
Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Este doctor în științe medicale, șef lucrări și face parte, totodată, din board-ul Consiliului European de Oftalmologie și ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar oftalmolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult