Dureri frecvente de cap? S-ar putea să duci lipsă de aceste vitamine!

Dureri frecvente de cap, puternice, care nu trec cu analgezice? Dacă sunt însoţite şi de alte simptome, de vină ar putea fi o carență de vitamine.
23.10.2021
Dureri frecvente de cap? S-ar putea să duci lipsă de aceste vitamine!
Sursa foto: Shutterstock

Milioane de oameni suferă de dureri de cap, însă migrenele sunt cele mai deranjante, deoarece sunt extrem de puternice şi cu greu pot fi îndepărtate cu ajutorul analgezicelor. Durerile sunt adesea însoţite şi de alte simptome, cum ar fi senzaţia de vomă, ameţeală, sensibilitate la lumină şi vedere înceţoşată.

Dacă ai dureri frecvente de cap şi singura soluţie care te ajută este administrarea pastilelor, află că există şi alte metode prin care te poţi simţi mai bine.

Studiile arată că o dietă bazată pe alimente bogată în vitaminele B6, B9 (acid folic), B 12 şi D ar putea ţine la distanţă migrenele, scrie goodmorningcenter.com.

Ce vitamine îți lipsesc dacă ai dureri frecvente de cap

Desigur, cauzele durerilor de cap sunt numeroase: schimbările climatice bruşte, consumul excesiv de dulciuri, stresul, săritul peste mese, mirosurile puternice, somnul insuficient etc. Cu toate acestea, motivul principal al apariţiei migrenelor este alimentaţia dezechilibrată.

Recent, cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de o deficienţă de vitamine (în special, vitaminele B6, B9, B12 şi D) sunt cu 300% mai expuse riscului de apariţie a migrenelor.

Aşadar, dacă te confunţi cu dureri frecvente de cap, nu ar strica să îţi faci nişte analize de sânge.

De asemenea, încearcă să eviţi alimentele procesate, care conţin nitriţi, monoglutamat monosodic şi coloranţi, deoarece nu fac decât să înrăutăţească situaţia.

Iată o listă cu alimente care pot declanşa nesuferitele migrene: cafea, stafide, vin, citrice, ciocolată, prune, banane, zmeură, sos de soia, avocado, alune, linte, anşoa, smochine, brânză maturată.

Dacă durerile persistă, în ciuda schimbărilor din regimul alimentar şi a analgezicelor, nu ezita să te adresezi medicului, deoarece pot ascunde boli mai grave.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Emel Nuraltay, Sanador: teste utile înainte de sarcină, dar și pe parcursul sarcinii