10 Idei Greșite Despre Fațetele Dentare cu Dr. Catrinel Banu

10 Idei Greșite Despre Fațetele Dentare cu Dr. Catrinel Banu

Fațetele dentare sunt o soluție populară în stomatologie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului. În ciuda beneficiilor lor binecunoscute, există unele concepții greșite despre aceste proceduri. La Inside Clinic by Dr. Catrinel Banu, ne dorim să înlăturăm aceste idei greșite pentru a vă oferi o înțelegere corectă a beneficiilor fatetelor dentare. 

Iată 10 dintre cele mai comune concepții greșite:

1. Fațetele dentare sunt dureroase și invazive: O concepție greșită frecvent întâlnită este că aplicarea fațetelor dentare este un proces dureros și invaziv. În realitate, procedura este minim invazivă și, în general, nedureroasă. De obicei, se folosește anestezie locală pentru a minimiza disconfortul și pentru a asigura o experiență cât mai plăcută pentru pacient.

2. Fațetele dentare dăunează dinților: O altă idee greșită este că aplicarea fațetelor dentare poate deteriora dinții naturali. Cu tehnologia și materialele moderne utilizate astăzi, aplicarea fațetelor dentare este un proces care păstrează integritatea structurii dentare si mai ales a nervului. În fapt, fațetele dentare pot chiar să protejeze dinții de deteriorări ulterioare.

3. Fațetele dentare arată nenatural: Există o preocupare că fatetele dentare pot avea un aspect fake sau pot fi evident vizibile. Cu toate acestea, fatetele dentare moderne sunt concepute pentru a se integra armonios cu dinții naturali, atât în ceea ce privește culoarea, forma și translucența. Un dentist experimentat poate crea fatete personalizate care să se potrivească perfect cu zâmbetul fiecărui pacient.

4. Fațetele dentare necesită îndepărtarea excesivă a smalțului: Un alt mit despre fatetele dentare este că aplicarea lor necesită îndepărtarea excesivă a smalțului dentar sănătos. Cu toate că o mică cantitate de smalț poate fi îndepărtată pentru a face loc fațetelor, acest lucru este minim și controlat pentru a proteja sănătatea și integritatea dinților.

5. Fațetele dentare sunt rezervate doar vedetelor: Deși mulți oameni asociază fatetele dentare cu vedetele de cinema sau modelele, ele sunt disponibile pentru oricine dorește să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului lor. În realitate, fatetele dentare sunt o opțiune viabilă pentru oricine dorește un zâmbet mai frumos și mai atrăgător, indiferent de profesie sau statut social.

6. Fațetele dentare nu sunt rezistente și se deteriorează rapid: Există o falsă conceptie că fatetele dentare sunt fragile și se deteriorează rapid în timp. Cu toate acestea, fatetele dentare moderne sunt fabricate din materiale rezistente și durabile, cum ar fi ceramică sau compozit, care pot rezista peste 10 ani de zie, cu îngrijirea corespunzătoare, gutiere si controlul dentar la 6 luni.

7. Fațetele dentare sunt costisitoare și inaccesibile: Un alt mit este că fatetele dentare sunt extrem de costisitoare și doar pentru cei cu venituri mari. În realitate, costul fatetelor dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv materialul folosit și complexitatea cazului, iar multe clinici stomatologice oferă opțiuni de plată flexibile pentru a face tratamentul mai accesibil.

8. Fațetele dentare nu sunt potrivite pentru toată lumea: Există ideea greșită că fatetele dentare nu sunt potrivite pentru toată lumea și că anumite probleme dentare nu pot fi corectate cu această procedură. Cu toate acestea, fatetele dentare pot fi utilizate pentru a corecta o gamă largă de imperfecțiuni dentare, cum ar fi decolorarea, înghesuirea, spațiile între dinți și forma inestetică a dinților.

9. Fațetele dentare nu necesită întreținere specială: Un alt mit este că fatetele dentare nu necesită întreținere specială și că îngrijirea lor este similară cu cea a dinților naturali. În realitate, este important să se acorde o atenție deosebită igienei orale și să se evite obiceiurile care ar putea deteriora fatetele, cum ar fi mușcatul unghiilor sau mestecarea obiectelor dure sau orice alt obicei vicios.

10. Fațetele dentare sunt permanente și ireversibile: Există o concepție greșită că aplicarea fațetelor dentare este un proces permanent și ireversibil, iar dinții nu mai pot fi restaurați la starea lor inițială. Cu toate acestea, în unele cazuri, fatetele dentare pot fi îndepărtate și înlocuite, dar este important să se discute cu dentistul opțiunile și implicatiile înainte de a lua o decizie.

În concluzie, fațetele dentare sunt o soluție eficientă și accesibilă pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului. La Inside Clinic by Dr. Catrinel Banu, suntem dedicați să oferim servicii de cea mai înaltă calitate pentru pacienții noștri și să corectăm concepțiile greșite despre procedurile stomatologice, inclusiv fațetele dentare.

Citește și: „Slimmimg wires” sau „sârmele dentare pentru slăbit” – un trend periculos | Dr. Catrinel Banu: „Ca medic dentist, sunt îngrijorată de impactul pe care îl poate avea închiderea maxilarului doar pentru o simplă dietă și nu pentru o problemă medicală serioasă”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Catrinel Banu - Medic specialist Stomatologie Generală
Dr. Catrinel Banu este medic specialist Stomatologie Generală cu Competență Implantologie Orală și Competență Radiodiagnostic Maxilo-Dentar, organizator și lector Cursuri în cadrul INSIDE CLINIC. Titulaturi și funcții Stomatologie generală, endodonție, parodontologie, stomatologie ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc