Cum cureţi uşor o rodie

Rodia este un fruct bogat în vitamine, antioxidanţi şi fibre şi are foarte puţine calorii, motiv pentru care este frecvent recomandată de nutriţionişti în curele de slăbire.
06.06.2014
Cum cureţi uşor o rodie

Ca să te bucuri de preţiosul suc de rodie, trebuie să treci însă de coaja dură şi deloc uşor de manevrat, precum şi de teama de a colora pereţii în roşu aprins. Există însă câteva metode prin care poţi curăţa rodia simplu şi rapid. Iată două dintre ele:

De exemplu, o singură rodie pe zi asigură aproape 40% din necesarul de vitamina C şi are de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu, aşa-numitul paradox francez, o expresie care datează de la sfârşitul anilor 80 şi care a apărut ca urmare a rezultatelor semnificative  privind consumul acestui lichid şi scăderea ratei de mortalitate cu 50% în urma infarctului.

Sucul proaspăt de rodie este una dintre cele mai gustoase băuturi iar efectele sale benefice sunt nepreţuite: îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne acumularea de colesterol pe vasele sanguine, stopând astfel apariţia aterosclerozei, luptă cu radicalii liberi care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii şi este un aliat al femeilor însărcinate, prin conţinutul ridicat de acid folic, compus care ajută la prevenirea defectelor neurologice ale fătului.

Citeşte aici mai multe despre beneficiile consumului de rodie

Ca să te bucuri de preţiosul suc de rodie, trebuie să treci însă de coaja dură şi deloc uşor de manevrat, precum şi de teama de a colora pereţii în roşu aprins.

Există însă câteva metode prin care poţi curăţa rodia simplu şi rapid. Iată două dintre ele:

Metoda rapidă – se taie rodia în două jumătăţi. Pregăteşte un bol. Ţine rodia în palmă şi loveşte-o puternic cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei palete pentru friptură precum în filmul VIDEO de mai sus.

Sau Metoda clasică – se taie un capăt al rodiei şi se crestează fructul pe lungime, din centimetru în centimetru, apoi se trage în jos, până când rodia capătă aspectul unei flori. Apoi, se ia o lingură şi se bate uşor pe partea din spate a fructului, până când cad toate seminţele în recipient. Poţi face aceeaşi manevră, cu excepţia că poţi pune rodia crestată într-un bol cu apă, în care seminţele sunt mult mai uşor de desprins de fruct, luându-le apoi cu ajutorul unei spumiere. Vezi mai jos un VIDEO

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești
Recomandări: