Suc de ghimbir, ananas şi morcov pentru indigestie

Rădăcina proaspătă de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie şi problemele stomacale cauzate de toxiinfecţiile alimentare sau de răul de mişcare.
31.12.2015
Suc de ghimbir, ananas şi morcov pentru indigestie

Rădăcina proaspătă de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie şi problemele stomacale cauzate de toxiinfecţiile alimentare sau de răul de mişcare.

În această băutură exotică de fructe, ghimbirul este pur şi simplu amestecat cu ananas proaspăt, zemos şi cu un morcov dulce, rezultând un remediu rapid şi eficient – care pe deasupra are şi un gust delicios.

Ingrediente pentru un pahar:

  • Jumătate de ananas mic
  • 25 grame de rădăcină de ghimbir proaspăt
  • Un morcov
  • Cuburi de gheaţă


Mod de preparare

Îndepărtaţi coaja ananasului, apoi tăiaţi-l în două şi scoateţi miezul fibros. Tăiaţi pulpa felii mari. Curăţaţi ghimbirul de cojă şi tăiaţi-l bucăţi. Tăiaţi la fel morcovul.
Se trec morcovul, ghimbirul şi ananasul prin storcător, iar sucul se toarnă în pahar. Se adaugă gheaţă şi se serveşte pe loc.

Sfatul bucătarului: pentru mai mult suc, înainte de a prepara ananasul, lăsaţi-l 30 de minuite în poziţie inversă, cu vârful în jos.

Sursa: “Sucuri, smoothies şi alte băuturi delicioase”, Suzannah Olivier, Editura LITERA (www.litera.ro)

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)
Recomandări: