Alimente care alunga insomnia

Ca sa nu-ti pierzi toata noaptea in fata televizorului, CSID iti dezvaluie care sunt cele mai eficiente alimente in lupta cu insomnia.
  • Publicat:
Alimente care alunga insomnia
Alimente care alunga insomnia

Insomnia, boala despre care se spune ca l-a adus pe regele pop, Michael Jackson, in situatia de a lua pastile in cantitati industriale si, mai apoi, l-a determinat sa treaca la calmante dintre cele mai puternice, nu este ceva de neglijat.

Pe langa senzatia de disconfort, lipsa de odihna conduce la afectiuni serioase, astfel incat ar trebui sa te tratezi din pripa. Ca sa nu-ti pierzi toata noaptea in fata televizorului, CSID iti dezvaluie care sunt cele mai eficiente alimente in lupta cu insomnia:

1. Salata verde (laptuca) – sucul laptos pe care il contine este bogat in lactucarium, o substanta asemanatoare opiumului, care induce somnul si o stare de relaxare.

2. Ceai de musetel are calitati sedative, ajuta la detensionarea nervoasa.

3. Brocoli, varza, varza de bruxelles, varza creata chinezeasca, andive – toate contin magneziu, un mineral ce relaxeaza musculatura si sitemul nervos.

4. Carne de pui, curcan –contine un amino acid ce se transforma in melatonina odata patruns in organism, acesta fiind hormonul somnului. Este vorba despre triptofan, iar alte alimente in care se gaseste sunt orezul brun, pestele (in special tonul), semintele de dovleac, mazarea, iaurtul, bananele si smochinele.

5. Cartofi, hrisca, quinoa, mei, orz – carbohidratii favorizeaza productia de insulina, substanta necesara pentru transportarea triptofanului catre creier.

6. Miere – sedativ natural, datorita unui ingredient numit orexina. Acesta ajuta creierul sa se relaxeze si regleaza somnul.
 
7. Oua, soia si, din nou, pui, peste, mazare – sunt bogate in niacin (vitamina B3), substanta implicata in sinteza serotoninei. Acest neurotransmitator intervine in producerea somnului.

Citeste si Alunga insomia cu un suc miraculos

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Slabeste cu ajutorul inghetatei!
Slabeste cu ajutorul inghetatei!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”