Soia îşi are originile în China şi Japonia, fiind – alături de orez, grâu, orz şi mei – una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia aparţine familiei leguminoaselor, fiind o erbacee anuală cu frunzele paripenat-compuse, moi, de un verde intens pe faţa expusă la soare.
Florile sunt mici şi au culoare albă sau violetă iar fructul este o păstaie, care conţine boabe, folosite în scop fitoterapeutic. Aceste boabe, folosite în alimentaţia curentă, dar şi în industrie, au şi proprietăţi medicinale, alături de rădăcini sau chiar planta întreagă.
Pentru uz medicinal se prepară lapte de soia, făină de soia, germeni de soia. În Japonia soia este consumată de mai bine de 3000 de ani în urmă. Tot aici femeile nipone prezintă foarte rar probleme menopauzale iar cazurile de cancer de sân, col, uter sunt foarte rare.
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.