Maitake (Grifola Frondosa)

Denumire științifică: Grifola Frondosa
Denumire populară: Maitake, Regina Ciupercilor
Maitake (Grifola Frondosa)

Descriere

Grifola frondosa este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.


În Japonia, ea poate ajunge să crească la o greutate de 20 kg, această ciupercă gigant luând titlul de “rege al Ciupercilor.” Maitake este una dintre cele mai utilzate ciuperci în bucătăria asiatică.


În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase, ci şi faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase.

Compoziţie

Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.

Acţiune

Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.

Indicaţii terapeutice

Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).

Se recomandă consumul a 1 – 1.5 grame pudră de ciuperci Maitake zilnic.

 

Precauţii şi contraindicaţii

Maitake poate induce producţia de interferon (proteine create şi eliberate de celulele gazdă ca răspuns la prezenţa unor patogeni precum viruşi, bacterii, paraziţi sau celule tumorale), ceea ce poate avea un efect nedorit în cazul în care sunteţi sub o supraveghere strictă a interferonilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: