Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Zolmitriptan Mylan, 2,5 mg / 5 mg, comprimate orodispersabile

Companie: Generics [UK] Ltd
Cuprins
Ce este Zolmitriptan Mylan şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Zolmitriptan Mylan
Cum să utilizaţi Zolmitriptan Mylan
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Zolmitriptan Mylan
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Zolmitriptan Mylan şi pentru ce se utilizează

Zolmitriptan Mylan aparţine unui grup de medicamente numite triptani. Zolmitriptan Mylan este utilizat pentru tratamentul durerii de cap de tip migrenă.

 • Simptomele migrenei pot fi determinate de dilatarea vaselor de sânge de la nivelul capului. Se consideră că Zolmitriptan Mylan reduce dilatarea acestor vase de sânge. Acest lucru contribuie la ameliorarea durerilor de cap şi a altor tipuri de simptome care însoţesc atacul de migrenă cum sunt senzaţia sau starea de rău (greaţă sau vărsături) şi sensibilitatea la lumină şi zgomote.
 • Zolmitriptan Mylan acţionează doar atunci când a început atacul de migrenă. Nu trebuie să luaţi Zolmitriptan Mylan pentru a preveni apariţia migrenelor.
sus

Înainte să utilizaţi Zolmitriptan Mylan

Nu luaţi Zolmitriptan Mylan:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la zolmitriptan sau la oricare dintre celelalte componente ale Zolmitriptan Mylan
 • dacă aveţi tensiune arterială moderat crescută sau sever crescută sau tensiune arterială uşoară, necontrolată terapeutic
 • dacă aveţi sau aţi avut o boală de inimă, un infarct miocardic, sau simptome sau semne de boală cardiacă coronariană sau angină (durere în piept ca rezultat al lipsei de oxigen în muşchiul inimii)
 • dacă aveţi boală vasculară periferică (îngustarea vaselor care transportă sângele către picioare sau braţe)
 • dacă aţi avut un accident vascular cerebral în antecedente sau dacă aţi avut simptomele unui accident vascular cerebral, care au durat puţin şi după care v-aţi revenit complet (atac ischemic tranzitor)
 • dacă luaţi medicamente ce conţin ergotamină sau derivaţi de ergotamină pentru a trata migrena (inclusiv metisergidă). Vezi „Utilizarea altor medicamente" pentru informaţii suplimentare.
 • dacă aveţi probleme grave cu rinichii.
 • dacă aveţi o afecţiune numită sindrom Wolf-Parkinson-White.

A nu se utiliza pentru forme neobişnuite de migrenă cauzate de afecţiuni cerebrale sau oculare.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Zolmitriptan Mylan dacă

 • aveţi risc crescut de boală cardiacă de exemplu dacă sunteţi diabetic, un mare fumător, dacă aveţi tensiune arterială mare, dacă aveţi o concentraţie mare de grăsimi (lipide) în sânge. Medicul dumneavoastră va trebui să vă facă controale suplimentare mai ales dacă sunteţi o femeie după menopauză sau un bărbat cu vârsta mai mare de 40 de ani.
 • observaţi durere sau senzaţie de constricţie în piept şi în gât. Dacă aceste simptome nu dispar rapid, spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră.
 • dacă tensiunea dumneavoastră arterială creşte. Nu luaţi mai mult Zolmitriptan Mylan decât este recomandat.
 • dacă aveţi frecvent dureri de cap în ciuda utilizării regulate de medicamente pentru durerea de cap, opriţi administrarea de Zolmitriptan Mylan şi cereţi sfatul medicului dumneavoastră.
 • dacă aţi avut vreodată probleme cu ficatul
 • dacă aveţi bătăi anormale ale inimii
 • dacă aveţi forme neobişnuite de migrenă determinate de afecţiuni cerebrale sau oculare.
 • dacă luaţi medicamente pe bază de plante conţinând sunătoare (reacţiile adverse se pot agrava)
 • dacă luaţi orice medicament pentru a trata depresia (vezi „utilizarea altor medicamente" mai departe în această secţiune).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală:

 • Medicamente pentru depresie numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (numiţi ISRS) ca de exemplu fluoxetin sau inhibitori ai recaptării de serotonină norepinefrină (IRSN) ca de exemplu venlafaxin.
 • Alte medicamente pentru migrenă:
  1. aşteptaţi să treacă cel puţin şase ore după ce luaţi Zomitriptan Mylan înainte de a lua ergotamină (medicament care este utilizat pentru episoadele de migrenă) sau derivaţi de ergotamină;
  2. aşteptaţi să treacă cel puţin 24 ore după ce luaţi ergotamină (un medicament utilizat pentru migrene) sau derivaţi de ergotamină înainte de a utiliza Zolmitriptan Mylan
 • Dacă luaţi triptani, alţii decât Zolmitriptan Mylan, aşteptaţi 24 de ore înainte de a lua Zolmitriptan Mylan.
 • După ce aţi luat Zolmitriptan Mylan aşteptaţi 24 de ore înainte de a lua triptani, alţii decât Zolmitriptan Mylan
 • Moclobemid (un medicament utilizat pentru tratamentul depresiei şi a fobiei sociale) deoarece poate creşte efectul Zolmitriptan Mylan. Dacă luaţi mai mult de 150 mg de meclobemid de două ori pe zi nu utilizaţi Zolmitriptan Mylan.
 • Cimetidina, fluvoxamina şi chinolonele (cum este ciprofloxacină) pot creşte efectul Zolmitriptan Mylan, prin urmare se recomandă o doză maximă de 5 mg pe zi de Zolmitriptan Mylan.
 • Medicamente cum sunt selegilină (un inhibitor IMAO- B) şi fluoxetină deoarece aceste medicamente în asociere cu Zolmitriptan Mylan vă pot altera statusul mental sau vă pot cauza probleme cu muşchii. Medicul dumneavoastră vă va spune dacă Zolmitriptan Mylan este potrivit pentru dumneavoastră.
 • Dacă luaţi Zolmitriptan Mylan şi alte medicamente ce conţin cimetidină sau aşa numitele medicamente inhibitori de MAO-A, sau medicamente de tipul ciprofloxacină sau fluvoxamină trebuie să luaţi maxim 5 mg zolmitriptan în 24 de ore.

Utilizarea Zolmitriptan Mylan împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi lua Zolmitriptan Mylan comprimate orodispersabile cu sau fără alimente. Acestea nu afectează modul în care acţionează medicamentul.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina: Nu luaţi Zolmitriptan Mylan_dacă sunteţi gravidă, decât dacă v-a spus medicul dumneavoastră că este în regulă pentru dumneavoastră chiar dacă sunteţi însărcinată.

Alăptarea: Zolmitriptan este excretat în laptele matern. Cantitatea de medicament care poate ajunge la copil poate fi redusă dacă evitaţi alăptarea timp de 24 de ore după ce luaţi Zolmitriptan Mylan. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi somnolent. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi maşini dacă vă simţiţi somnolent după ce luaţi Zolmitriptan Mylan.

Informaţii importante privind unele componente ale Zolmitriptan Mylan

Acest medicament conţine aspartam, o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru pacienţii cu fenilcetonurie.

sus

Cum să utilizaţi Zolmitriptan Mylan

Luaţi întotdeauna Zolmitriptan Mylan exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza

Doza uzuală este de 2,5 mg pentru a trata episodul de migrenă. Luaţi acest medicament cât mai curând posibil după începerea episodului de migrenă. Îl mai puteţi lua în timpul episodului de migrenă.

Dacă simptomele migrenei reapar în 24 de ore, puteţi lua o a doua doză de Zolmitriptan Mylan. A doua doză nu trebuie luată mai devreme de 2 ore de la prima doză.

Dacă nu obţineţi o ameliorare satisfăcătoare a simptomelor episodului de migrenă utilizând o doză de 2,5 mg Zolmitriptan Mylan spuneţi-i medicului dumneavoastră. Aceasta poate considera utilă creşterea dozei la 5 mg per episod. Există o probabilitate mai mare să prezentaţi reacţii adverse când utilizaţi doza mai mare (5 mg).

Nu trebuie să luaţi mai mult de două doze de Zolmitriptan Mylan pe zi. Doza maximă zilnică este de 10 mg de Zolmitriptan Mylan.

Utilizarea la vârstnici (cu vârsta peste 65 de ani)

Utilizarea de Zolmitriptan Mylan nu este recomandată.

Pacienţii cu probleme ale ficatului

Dacă aveţi probleme grave cu ficatul nu trebuie să luaţi mai mult de 5 mg Zolmitriptan Mylan în 24 de ore. Medicul dumneavoastră vă va spune cât puteţi lua.

Pacienţii cu probleme ale rinichilor

Dacă aveţi probleme grave ale rinichilor, medicul dumneavoastră vă va spune cât Zolmitriptan Mylan puteţi lua.

Utilizarea la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 17 ani)

Zolmitriptan Mylan nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.

Mod şi cale de administrare

Pentru administrare orală.

Comprimatul poate fi luat cu sau fără alimente sau lichide deoarece comprimatul se dizolvă pe limbă şi poate fi înghiţit. Totuşi, Zolmitriptan Mylan vă ajuta la tratarea migrenei mai repede dacă luaţi comprimatul cu lichid.

 1. Tineţi folia de blister de la capete şi separaţi o celula de blister de restul foliei trăgând încet de-a lungul perforaţiilor din jurul ei.
 2. Îndepartaţi folia de protecţie.
 3. Luaţi cu atenţie comprimatul din ambalaj (nu îl impingeţi înafară)
 4. Puneţi comprimatul pe limbă. Lăsaţi-l să se dizolve direct în gura dumneavoastră şi înghiţiţi-l cu salivă.

Dacă aţi luat mai mult Zolmitriptan Mylan decât trebuie

Contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul şi orice comprimate rămase în el.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Zolmitriptan Mylan poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):

 • Ameţeli, durere de cap, sensibilitate crescută la atingere, furnicături, înţepături; somnolenţă; senzaţie de căldură.
 • Bătăi neregulate ale inimii sau bătăi lipsă
 • Durere abdominală, greaţă; vărsături; gură uscată;
 • Slăbiciune musculară sau dureri musculare; slăbiciune generală; o senzaţie de greutate sau de constricţie, durere sau presiune la nivelul gâtului, braţelor şi picioarelor sau pieptului.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):

 • Bătăi rapide ale inimii
 • O creştere a tensiunii arteriale imediat după ce aţi luat comprimatele, dar care durează scurt timp
 • Eliminarea unei cantităţi mari de urină; urinări mai frecvente

Reacţii adverse rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):

 • Reacţii alergice ce includ o erupţie ca un bănuţ, urticarie
 • Reacţii alergice grave care determină umflarea feţei sau a gâtului
 • Reacţii alergice grave ce determină dificultate la respiraţie sau ameţeli

Reacţii alergice foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000):

 • Infarct miocardic, durere în piept severă; Durere în piept
 • Circulaţie deficitară la nivelul intestinelor sau splinei; infarct (care se poate prezenta ca diaree cu sânge sau durere abdominală)
 • Senzaţia de a urina imediat

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Zolmitriptan Mylan

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Zolmitriptan Mylan după data de expirare înscrisă pe etichetă şi pe cutie sau pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra le temperaturi sub 30° C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Zolmitriptan Mylan

 • Substanţa activă este zolmitriptan.

Zolmitriptan Mylan 2,5 mg: Fiecare comprimat orodispersabil conţine zolmitriptan 2,5 mg. Zolmitriptan Mylan 5 mg: Fiecare comprimat orodispersabil conţine zolmitriptan 5 mg.

 • Celelalte componente sunt: manitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă (tip A), crospovidonă (tip B), aspartam (E951), celuloză microcristalină, gumă de guara, stearat de magneziu, arome de portocală (conţine aromă de portocală, maltodextrină de porumb, a-tocoferol (E 307))

Cum arată Zolmitriptan Mylan şi conţinutul ambalajului

Comprimatele orodispersabile de 2,5 mg sunt de culoare albă până la aproape albă, rotunde, plate, cu margini teşite, marcate cu „M" pe o faţă şi cu „ZT1" pe cealaltă faţă.

Comprimatele orodispersabile de 5 mg sunt de culoare albă până la aproape albă, rotunde, plate, cu margini teşite, marcate cu „M"pe o faţă şi cu „ZT3"pe cealaltă faţă.

Blistere din PA-Al-PVC/hârtie-PE-Al-PVC a câte 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 18, 20, 24, sau 48 de comprimate orodispersabile şi blistere din PA-Al-PVC/hârtie-PE-Al-PVC perforate pentru eliberarea unei unităţi dozate cu 6x1 sau 12x1 comprimate orodispersabile. Blisterele sunt introduse în pungi laminate prevăzute cu plicuri cu silicagel ca desicant.

Flacoane din PEÎD, cu capac alb, opac din PP, prevăzute cu silicagel ca desicant şi tampoane din vată adsorbantă a câte 100 de comprimate orodispersabile.

E posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Generics [UK] Ltd

Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL Marea Britanie

Fabricantul

McDermott Laboratories Limited trading as Gerard Laboratories 35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13 , Irlanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Belgia: Zolmitriptan ODIS Mylan 2.5 mg, 5 mg orodispergeerbare tabletten Franţa: Zolmitriptan Mylan 2.5 mg, comprimé orodispersible Germania: Zolmitriptan dura 2,5 mg, 5 mg Schmelztabletten Luxemburg: Zolmitriptan Generics [UK] 2,5 mg, comprimé orodispersible Olanda: Zolmitriptan Mylan 2.5 mg, 5 mg orodispergeerbare tabletten România: Zolmitriptan Mylan 2.5 mg, 5 mg comprimate orodispersabile Spania: Zolmitriptan Flas Mylan 2.5 mg, 5 mg comprimidos bucodispersables Marea Britanie: Zolmitriptan 2.5 mg, 5 mg Orodispersible Tablets

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012.

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare în corp! Descoperire incredibilă CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare...
Senator BĂTUT MĂR în direct la TV! Atacul-fulger...
Raed Arafat face anunțul: Vor urma alte...
ApropoTv.ro
Explozia TikTok Explozia TikTok
Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Go4it.ro
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după...
Veste proastă din Rusia. Va putea ajunge...
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă...
ProMotor.ro
Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite cât a plătit un şofer pentru un plin. A anunţat imediat autorităţile Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite...
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate...
Polițiștii au rămas MASCĂ atunci când...
Descopera.ro
A CONDUS România timp de 24 de ani şi a murit de 30 de ani. IMAGINI neştiute până acum cu Nicolae Ceauşescu. Au stat la SECRET zeci de ani A CONDUS România timp de 24 de ani şi...
Cea mai mare MINCIUNĂ legată de coronavirus...
DOVEDIT științific! Metoda SIMPLĂ care...
ULTIMA ORĂ
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .