Voltaren Emulgel, 1%, gel

Substanță activa
Diclofenac dietilamină
Clasa ATC
M02AA
Format
gel
Afecțiuni
pentru ameliorarea durerii şi a inflamaţiei determinate de traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor, calmarea durerii asociate cu artrite uşoară ale genunchilor, degetelor sau coloanei vertebrale
Producător
Novartis Consumer Health S.A.
Acțiune terapeutică
analgezice antiinflamatoare nonsteroidiene, utilizate la calmarea durerilor şi la reducerea inflamaţiilor şi a edemelor în cazul unor afecţiuni dureroase ale articulaţiilor şi muşchilor

Ce este Voltaren Emulgel şi pentru ce este utilizat?

Voltaren Emulgel este un gel cremos, non-gras, calmant, de culoare albă, care nu lasă pete. Substanţa activă este diclofenac dietilamină. Celelalte componente sunt: Carbopol 974 P, cetomacrogol 1000, cetiol LC (eter al alcoolului caprilic cu acidul capric), dietilamină, alcool izopropilic, ulei de parafină, parfum cremă 45, propilenglicol, apă purificată.

Voltaren Emulgel este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj. Substanţa activă, diclofenacul, face parte din grupul de medicamente denumite analgezice antiinflamatoare nonsteroidiene, utilizate la calmarea durerilor şi la reducerea inflamaţiilor şi a edemelor în cazul unor afecţiuni dureroase ale articulaţiilor şi muşchilor.

Voltaren Emulgel este utilizat pentru ameliorarea durerii şi a inflamaţiei determinate de traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor, de exemplu luxaţii, entorse, echimoze, dureri de spate (în urma activităţilor sportive); tendinită (de exemplu epicondilită laterală). Este utilizat şi la calmarea durerii asociate cu artrite uşoară ale genunchilor, degetelor sau coloanei vertebrale.

Verificaţi înainte de a utiliza Voltaren Emulgel

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel:

-Dacă în trecut aţi avut o reacţie alergică după administrarea de diclofenac sau a altor medicamente utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamaţiilor, cum ar fi ibuprofen sau acid acetilsalicilic (o substanţă utilizată la prevenirea coagulării sângelui). Dacă aveţi întrebări, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Simptomele unei reacţii alergice la aceste medicamente pot include: astm, respiraţie şuierătoare sau îngreunată; urticarie sau erupţie pe piele; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.

  • Dacă sunteţi alergic la unul dintre componentele din gel (vezi lista de excipienţi de la începutul prospectului).
  • Dacă aveţi leziuni pe piele, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, tăieturi, urticarie plăgi;
  • Dacă sunteţi in trimestrul III de sarcină

Dacă se aplică una din situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Voltaren Emulgel.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Voltaren Emulgel

  • Evitaţi contactul cu ochii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă din abundenţă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  • Voltaren Emulgel este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi.
  • Gelul conţine propilenglicol, care ar putea determina iritarea uşoară a pielii la anumiţi pacienţi.

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Voltaren Emulgel. Este foarte important să nu utilizaţi Voltaren Emulgel în timpului ultimului trimestru de sarcină.

Voltaren Emulgel şi copiii

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel la copiii sub 12 ani.

Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului despre celelalte medicamente pe care le utilizaţi sau pe care le-aţi utilizat recent, inclusiv despre medicamentele pe care le-aţi cumpărat fără reţetă medicală.

Cum se utilizează Voltaren Emulgel?

Pentru adulţi şi tineri peste 12 ani: aplicaţi Voltaren Emulgel de 3 sau 4 ori pe zi pe suprafaţa dureroasă.

Înainte de prima utilizare, străpungeţi sigiliul tubului cu vârful ascuţit integrat în capac. Aplicaţi Voltaren Emulgel în cantitate mică pe zona dureroasă sau umflată şi masaţi uşor. Cantitatea necesară depinde de mărimea zonei dureroase sau umflate. De obicei, este necesară o cantitate variind de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci. Veţi simţi o senzaţie uşoară de calmare atunci când masaţi gelul să intre în piele.

Spălaţi-vă pe mâini după ce aplicaţi Voltaren Emulgel, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă suprafaţa tratată.

Dacă uitaţi să aplicaţi Voltaren Emulgel la ora stabilită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi la ora obişnuită. Nu aplicaţi o cantitate dublă.

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel mai mult de 2 săptămâni pentru traumatisme ale încheieturilor şi ale muşchilor (de exemplu, luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită, sau mai mult de 3 săptămâni pentru dureri asociate artritelor, cu excepţia cazurilor în care medicul recomandă un tratament mai îndelungat.

Dacă durerea sau inflamaţia persistă timp de 7 zile, sau se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi o cantitate mai mare de Voltaren Emulgel decât ar trebui:

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aţi folosit o cantitate mai mare de Voltaren Emulgel decât cea recomandată, sau în caz de înghiţire accidentală.

Reactii adverse posibile

Ca toate celelalte medicamente, Voltaren Emulgel poate uneori determina reacţii adverse la unii pacienţi.

În cazuri foarte rare, persoanele pot fi alergice la produs (este de aşteptat ca mai puţin de 1 persoană din 10000, să aibă alergie). Dacă aveţi oricare dintre simptomele de mai jos, OPRIŢI administrarea Voltaren Emulgel şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului:

  • urticarie sau erupţie pe piele care poate acoperi zone întinse ale corpului dumneavoastră,
  • respiraţie şuierătoare sau greoaie,
  • umflarea feţei sau a limbii.

Alte reacţii adverse posibile care pot apărea sunt uşoare, trecătoare şi neprimejdioase. Dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceste reacţii adverse includ:

  • mâncărime, înroşire sau usturime a pielii sunt frecvente după utilizarea gelului (între 1 şi 10 persoane din 100).
  • formarea de băşici pe porţiunea de piele în care gelul a fost aplicat este rară (între 1 şi 10 persoane din 100000).
  • pielea poate fi mai sensibilă la expunerea la soare în cazuri foarte rare (mai puţin de 1 persoană din 10000).

Dacă Voltaren Emulgel vă deranjează într-un mod oarecare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrarea Voltaren Emulgel

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Alte informaţii

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g gel. Cutie cu un tub din aluminiu a 50 g gel.

Producător

Novartis Consumer Health S.A., Elveţia

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

Novartis Consumer Health S.A., Route de lEtraz CH-1260, Nyon, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă