Voltaren Emulgel Dispenser, 11,6 mg/g, gel

Substanță activa
Diclofenac dietilamină
Clasa ATC
M02AA
Format
gel
Afecțiuni
traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor, tendinita, artrita uşoară a genunchilor sau degetelor
Producător
Novartis Consumer Health GmbH
Acțiune terapeutică
antiinflamatoare nesteroidiene, utilizate pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase care afectează încheieturile şi muşchii

Ce este Voltaren Emulgel Dispenser şi pentru ce se utilizează

Voltaren Emulgel Dispenser conţine substanţa activă diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj. Voltaren Emulgel Dispenser este utilizat pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase care afectează încheieturile şi muşchii. Poate fi utilizat la tratarea următoarelor afecţiuni:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste 14 ani:

  • Traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor (de exemplu entorse, luxaţii, echimoze, dureri de spate, trumatisme din sport).
  • Tendinita (de exemplu epicondilita laterală) Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani):
  • Artrita uşoară a genunchilor sau degetelor

Înainte să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser :

  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la administrarea de diclofenac sau a altor medicamente utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamaţiilor, cum ar fi ibuprofen sau acid acetilsalicilic (o substanţă utilizată la prevenirea coagulării sângelui) sau la oricare dintre componentele produsului Voltaren Emulgel Dispenser listate la sfârşitul acestui prospect. Dacă aveţi întrebări, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Simptomele unei reacţii alergice la aceste medicamente pot include: astm, respiraţie şuierătoare sau îngreunată; urticarie sau erupţie pe piele; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.

  • Dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.
  • Dacă aveţi vârsta sub 14 ani.

Dacă se aplică una din situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser

  • Nu aplicaţi gelul dacă aveţi leziuni pe piele cum ar fi tăieturi, plăgi deschise sau urticarie ori eczeme.
  • Voltaren Emulgel Dispenser este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi. Evitaţi contactul cu ochii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă din abundenţă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  • Un bandaj elastic poate fi util în tratamentul entorselor, dar nu utilizaţi bandaje elastice ocluzive (plastic).

Copii şi adolescenţi (sub vărsta de 14 ani):

Datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea pct. Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser).

La adolescenţi cu vîrsta de 14 ani şi peste 14 ani, dacă acest produs este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului sunt sfătuiţi să consulte medicul.

Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului despre celelalte medicamente pe care le utilizaţi sau pe care le-aţi utilizat recent, inclusiv despre medicamentele pe care le-aţi cumpărat fără reţetă medicală.

Sarcina si alăptarea

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser dacă sunteţi însărcinată în special în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, pentru că poate afecta fătul sau crea probleme la naştere. Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser dacă alăptaţi.

Întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a utiliza orice alt medicament.

Informaţii importante privind unele componente ale Voltaren Emulgel Dispenser

Gelul conţine propilenglicol, care poate determina la unii oameni o uşoară iritaţie dermică, localizată.

Cum să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser

Pentru adulţi şi tineri peste 14 ani:

Aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser de 3 sau 4 ori pe zi, pe suprafaţa dureroasă.

Cum să aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser

  1. Voltaren Emulgel Dispenser se utilizează ţinând flaconul cu capul in jos. Apăsaţi vârful flaconului ca să obtineţi cantitatea necesară de gel .
  2. Scoateţi uşor din tub o cantitate mică de gel şi aplicaţi-o pe zona dureroasă sau umflată şi masaţi uşor în piele. Cantitatea necesară depinde de mărimea zonei dureroase sau umflate. De obicei, este necesară o cantitate variind de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci. Veţi simţi o senzaţie uşoară de calmare atunci când masaţi gelul să intre în piele.
  3. Spălaţi-vă pe mâini după ce aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă suprafaţa tratată.

Cât de mult trebuie să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser mai mult de:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste 14 ani

  • 2 săptămâni pentru traumatisme ale încheieturilor şi ale muşchilor (de exemplu, luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită

Numai adulţi (de 18 ani şi mai mari de 18 ani):

  • 3 săptămâni pentru dureri asociate artritelor

Cu excepţia cazurilor în care medicul recomandă un tratament mai îndelungat.

Dacă durerea sau inflamaţia persistă timp de 7 zile, sau se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai mult Voltaren Emulgel Dispenser decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau un copil înghit accidental Voltaren Emulgel Dispenser, sau în cazul în care aţi folosit accidental mai mult decât este recomandat, contactaţi imediat medicul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser

Dacă uitaţi să aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser la ora stabilită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi continuaţi ca de obicei. Nu aplicaţi o cantitate dublă care să o înlocuiască pe cea uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Voltaren Emulgel Dispenser poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse rare şi foarte rare pot fi importante

Dacă aveţi oricare din simptomele de alergie de mai jos, OPRIŢI administrarea Voltaren Emulgel Dispenser şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră.

  • Erupţie pe piele cu vezicule; urticarie. Acestea afectează în general între 1 şi 10 oameni din 10000).
  • Respiraţie şuierătoare, greoaie sau senzaţia de apăsare în piept (astm). Acestea afectează în general mai puţin de 1 persoană din 10000).
  • Umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului. (Acestea afectează în general mai puţin de 1 persoană din 10000).

Alte reacţii adverse ce pot avea loc sunt de obicei uşoare, trecătoare şi inofensive. (dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă unui medic sau farmacist).

Reacţii adverse frecvente (afectează în general între 1 şi 10 persoane din 100)

  • Erupţii cutanate, mâncărime, înroşire sau usturime a pielii.

Reacţii adverse foarte rare (afectează în general mai puţin de 1 persoană din 10000)

  • Pielea poate fi mai sensibilă la soare. Sunt posibile semne de arsuri solare cu mâncărime, umflături şi vezicule.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Voltaren Emulgel Dispenser

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original.

Acesta este un recipient sub presiune, trebuie protejat de lumina solară directă. După golire nu găuriţi şi nu aruncaţi flaconul în foc chiar dacă este gol.

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Voltaren Emulgel Dispenser

  • Substanţa activă este diclofenac dietilamina. Un gram de gel conţine diclofenac dietilamină 11,6 mg, corespunzător la diclofenac sodic 10 mg.
  • Celelalte componente sunt: carbopol 974 P, cetomacrogol 1000, cetiol LC, dietilamină, alcool izopropilic, parafină lichidă, parfum cremă 45, propilenglicol, apă purificată.

Cum arată Voltaren Emulgel Dispenser şi conţinutul ambalajului

Voltaren Emulgel Dispenser este un gel moale cu aspect cremos, de culoare albă, răcoritor, non-gras.

Ambalaj

Voltaren Emulgel Dispenser este ambalat în flacon presurizat din aluminiu, a 75 ml gel.

Deţinătorul Autorizatiei de punere de piaţă şi fabricantul

Novartis Consumer Health GmbH Zielstattstrasse 40, 81379 München, Germania

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?