Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

Caută în:

Trimetazidin Vim Spectrum, 20 mg, capsule

Companie: SC. VIM SPECTRUM SRL
Cuprins
Compoziţie şi indicaţii terapeutice
Contraindicaţii şi precauţii
Doze şi mod de administrare
Reacţii adverse
Păstrare
Informaţii suplimentare
sus

Compoziţie şi indicaţii terapeutice

Compoziţie

O capsulă conţine diclorhidrat de trimetazidină 20 mg şi excipienţi pentru - conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; capsula: eritrozină FD&C Red 3 (E 127), indigocarmin FD&C Blue 2 (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatină.

Grupa farmacoterapeutică: alte medicamente pentru afecţiuni cardiace.

Indicaţii terapeutice

Trimetazidina este indicată la adulţi ca terapie adăugată la tratamentul simptomatic al pacienţilor cu angină pectorală stabilă insuficient controlaţi terapeutic sau care prezintă intoleranţă la tratamentele antianginoase de primă linie.

sus

Contraindicaţii şi precauţii

Contraindicaţii

  • Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii acestui medicament
  • Boală Parkinson, simptome parkinsoniene, tremor, sindromul picioarelor neliniştite şi alte tulburări de mişcare
  • Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei < 30 ml/min).

Precauţii

Înainte să utilizaţi Trimetazidin Vim Spectrum, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistulului.

Acest medicament nu este recomandat în crizele de angină pectorală; de asemenea, nu trebuie administrat ca tratament iniţial în angina instabilă sau infarctul miocardic acut.

Dacă în timpul tratamentului cu Trimetazidin Vim Spectrum 20 mg apar dureri anginoase, sunt necesare reinvestigarea coronaropatiei şi reevaluarea tratamentului.

Trimetazidina poate provoca sau agrava simptomele parkinsoniene (tremor, akinezie, hipertonie), care trebuie investigate în mod regulat, mai ales la pacienţii vârstnici. În situaţiile incerte, pacienţii trebuie îndrumaţi către un medic neurolog pentru investigaţii adecvate.

Apariţia tulburărilor de mişcare, cum sunt simptomele parkinsoniene, sindromul picioarelor neliniştite, tremorul şi instabilitatea în mers, trebuie să ducă la întreruperea definitivă a tratamentului cu trimetazidină.

Aceste cazuri au o incidenţă scăzută şi sunt de obicei reversibile după întreruperea tratamentului. Majoritatea pacienţilor s-a recuperat, în decurs de 4 luni după întreruperea administrării de trimetazidină. Dacă simptomele parkinsoniene persistă mai mult de 4 luni după întreruperea administrării medicamentului, trebuie solicitată opinia unui medic neurolog.

Pot apărea căderi, corelate cu instabilitatea în mers sau cu hipotensiunea arterială, în special la pacienţii care urmează tratament antihipertensiv.

Se recomandă precauţie la prescrierea trimetazidinei la pacienţii care prezintă expunere crescută:

  • insuficienţă renală moderată -
  • pacienţi cu vârsta peste 75 de ani -

Copii şi adolescenţi

Trimetazidin Vim Spectrum nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

Excipienţi

Deoarece medicamentul conţine lactoză este contraindicat la bolnavii cu afecţiuni ereditare rare cum sunt intoleranţa la galactoză, deficitul de lactază Lapp sau malabsorbţia glucoză-galactoză.

Interacţiuni

Nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.

Atenţionări speciale

Sarcina si alăptarea

Studiile efectuate la animale nu au pus în evidenţă efecte teratogene; totuşi, în absenţa datelor clinice, riscul malformaţiilor congenitale nu poate fi exclus. De aceea, ca măsură de precauţie, se recomandă evitarea administrării acestui medicament în timpul sarcinii.

In absenţa datelor privind excreţia medicamentului în laptele matern, alăptarea nu este recomandată pe durata tratamentului.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi sau dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Trimetazidina nu a avut efecte hemodinamice în studiile clinice; cu toate acestea, pe baza experienţei după punerea pe piaţă, au fost observate cazuri de ameţeli sau somnolenţă - care pot influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

sus

Doze şi mod de administrare

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată de Trimetazidin Vim Spectrum 20 mg este o capsulă de trei ori pe zi, în timpul meselor.

Grupe speciale de pacienţi

Pacienţi cu insuficienţă renală

La pacienţii cu insuficienţă renală moderată (clearance-ul creatininei 30-60 ml/min) -, doza recomandată este 1 capsulă a 20 mg de două ori pe zi, adică 1 capsulă dimineaţa şi 1 capsulă seara, în timpul meselor.

Pacienţi vârstnici

Pacienţii vârstnici pot prezenta o expunere crescută la trimetazidină, din cauza scăderii funcţiei renale în corelaţie cu vârsta -.

La pacienţii cu insuficienţă renală moderată (clearance-ul creatininei 30-60 ml/min), doza recomandată este 1 capsulă a 20 mg de două ori pe zi, adică 1 capsulă dimineaţa şi 1 capsulă seara, în timpul meselor. Creşterea dozei la pacienţii vârstnici trebuie efectuată cu precauţie.

sus

Reacţii adverse

Clasificare pe aparate, sisteme şi organe

Frecvenţă

Termen utilizat

Tulburări ale sistemului nervos

Frecvente

Ameţeli, cefalee

Cu frecvenţă necunoscută

Simptome parkinsoniene (tremor, akinezie, hipertonie), instabilitate în mers, sindromul picioarelor neliniştite, alte tulburări de mişcare, de obicei reversibile după întreruperea tratamentului

Cu frecvenţă necunoscută

Tulburări ale somnului (insomnie, somnolenţă)

Tulburări cardiace

Rare

Palpitaţii, extrasistole, tahicardie

 

 

Tulburări vasculare

Rare

Hipotensiune arterială, hipotensiune arterială ortostatică ce poate fi asociată cu stare generală de rău, ameţeli sau căderi, în special la pacienţii care utilizează tratament antihipertensiv, hiperemie tranzitorie la nivelul feţei şi gâtului

Tulburări gastro-intestinale

Frecvente

Dureri abdominale, diaree, dispepsie, greaţă, vărsături

Cu frecvenţă necunoscută

Constipaţie

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Frecvente

Erupţie cutanată tranzitorie, prurit, urticarie

Cu frecvenţă necunoscută

Pustuloză exentematoasă acută generalizată (PEAG), angioedem

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Frecvente

Astenie

Tulburări hematologice şi limfatice

Cu frecvenţă necunoscută

Agranulocitoză Trombocitopenie Purpură trombocitopenică

Tulburări hepatobiliare

Cu frecvenţă necunoscută

Hepatită

 

Supradozaj

Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu trimetazidină.

sus

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25 oC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

sus

Informaţii suplimentare

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere din folie OPA-Al-PVC/Al a câte 10 capsule.

Producător

SC. VIM SPECTRUM SRL. Şos. Sighişoarei nr. 409.

Târgu Mureş (Corunca), judeţul Mureş, România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SC. VIM SPECTRUM SRL. Şos. Sighişoarei nr. 409.

Târgu Mureş (Corunca), judeţul Mureş, România

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Taur Taur 21 aprilie - 21 mai

O călătorie pe care aţi planificat-o mai de mult va trebui amânată, lucru care vă va nemulţumi profund. Începând cu jumătatea lunii aprilie profitaţi de conjunctura astral şi vă ocupaţi...citește mai departe

×

Zf.ro
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai importanţi lideri europeni a murit ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai importanţi...
ULTIMĂ ORĂ: Tragedie pentru unul dintre...
Una dintre cele mai frumoase destinaţii...
BusinessMagazin.ro
Cum arată cel mai mare aquapark din România. Este şi cea mai mare investiţie publică de acest fel din ţară - GALERIE FOTO - VIDEO Cum arată cel mai mare aquapark din România....
De ce DONAT un mogul imobiliar întreaga...
Mediafax.ro
Val de invective. „Bădăran, oportunist, securist”. Carmen Dan, REPLICĂ dură pentru Mihai Tudose după ce a fost făcută mincinoasă/ Răspunsul fostului premier Val de invective. „Bădăran, oportunist,...
TRAGEDIE fără limite: Un MILIARDAR danez...
Mihai Tudose, atac la Carmen Dan: Mincinoasă....
Gandul.info
Se uita pe un site de imobiliare la imaginile cu o casă, când a dat peste CEVA uluitor, surprins chiar în bucătărie. Iniţial a crezut că nu vede bine/ Compania imobiliară a şters totul, dar era prea târziu. Clipul e VIRAL | VIDEO Se uita pe un site de imobiliare la imaginile...
Un cuplu a decis să facă un test ADN,...
Descoperirea ŞOCANTĂ făcută în Oceanul...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Scandal-monstru cu cea mai sexy sportivă a României în prim-plan! VIDEO & FOTO | Toţi ochii au fost pe ea, iar reacţia ei a luat prin surprindere pe toată lumea Scandal-monstru cu cea mai sexy sportivă...
Crimă înspăimântătoare! I-a violat...
Transformare uluitoare! Acuzaţiile împotriva...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
O maşină electrică TESLA a luat foc SPONTAN! Explozia DEVASTATOARE a avut loc într-o parcare subterană. O maşină electrică TESLA a luat foc SPONTAN!...
HUAWEI a fost cenzurat în CHINA! Motivul...
EŞEC pentru Samsung! Cel mai AVANSAT telefon...
ProMotor.ro
De ce DACIA DUSTER are un PREŢ DE PORNIRE MAI MARE ÎN ROMÂNIA decât în altă ţări! De ce DACIA DUSTER are un PREŢ DE PORNIRE...
Mituri false despre condusul economic -...
FILMAREA care a scandalizat România! Un...
Descopera.ro
Descoperire de PROPORŢII după analizarea unor imagini declasificate din Războiul Rece, realizate de avioane de SPIONAJ. „Este UIMITOR!” Descoperire de PROPORŢII după analizarea...
MISTERUL celei mai controversate dispariţii...
De ce nu ne-au CUCERIT mongolii! MISTERUL...
ULTIMA ORĂ
Cea mai mare frică a lui Michael Schumacher s-a adeverit! Fiul său nu i-a respectat DORINŢA. Declaraţii CUTREMURĂTOARE despre pilotul legendar

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.