Trimetacor, 35 mg, comprimate cu eliberare prelungită

Substanță activa
Diclorhidrat de trimetazidină
Clasa ATC
C01EB
Format
comprimate
Afecțiuni
angină pectorală
Producător
Cemelog BRS Ltd
Acțiune terapeutică
pentru afectiuni cardiace

Ce este Trimetacor şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este utilizat la pacientul adult, în asociere cu alte medicamente pentru tratarea anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană).

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Trimetacor

Nu luaţi Trimetacor:

  • dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
  • dacă aveţi boală Parkinson: o boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, postură rigidă, mişcări lente si ezitante şi mers nesigur şi dezechilibrat)
  • dacă aveţi probleme grave cu rinichii.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Trimetacor

Înainte să luaţi Trimetacor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi probleme cu rinichii, medicul dumneavoastră va putea dori să vă ajusteze doza.

Acest medicament poate produce sau agrava simptome precum tremurături, postură rigidă, mişcări lente şi ezitante, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici, care trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră care va putea dori reevaluarea tratamentului.

Copii şi adolescenţi

Trimetacor nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta mai mică de 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu a fost observată apariţia de interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate face să vă simţiţi ameţit şi somnoros ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Trimetacor

Trimetacor conţine 2,37 mmol (54,5 mg) sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Cum să luaţi Trimetacor

Utilizaţi întotdeauna Trimetacor exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de un comprimat Trimetacor 35 mg, administrat de două ori pe zi în timpul meselor de dimineaţă şi seară.

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau sunteţi un pacient vârstnic peste 75 de ani, medicul dumneavoastră va putea dori să vă ajusteze doza.

Dacă aţi luat mai mult Trimetacor decât trebuie

Nu au fost raportate cazuri de apariţie a intoxicaţiei cu Trimetacor datorită supradozajului. Poate totuşi să apară scăderea tensiunii arteriale, bufeuri.

Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă aţi uitat să luaţi Trimetacor

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să luaţi Trimetacor

Nu întrerupeţi administrarea medicamentului dumneavoastră fără să vă consultaţi medicul sau farmacistul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Trimetacor poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Acestea au fost clasificate în funcţie de frecvenţă astfel:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile.

In general,Trimetacor este bine tolerat.

Reacţii adverse frecvente:

Ameţeli, dureri de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greţuri, vărsături, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime la nivelul pielii, urticarie şi senzaţia de slăbiciune.

Reacţii adverse rare:

Bătai rapide şi neregulate ale inimii (numite şi palpitaţii), extrasistole, bătăi cardiace mai rapide, scăderea tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli senzaţie de confuzie sau leşin, indispoziţie (în general stare generală proastă), ameţeli, căderi, înroşirea trecătoare la bruscă la nivelul feţei şi gâtului.

Cu frecvenţă necunoscută:

Simptome extrapiramidale (tremurături neobişnuite, inclusiv tremurături şi mişcări involuntare ale mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire ale corpului, mers ezitant şi rigiditate a braţelor şi picioarelor) de obicei reversibile după întreruperea tratamentului.

Tulburări de somn (dificultate în a adormi, somnolenţă), constipaţie, erupţii cutanate tranzitorii generalizate grave cu băşici, umflarea feţei, buzelor, gurii, limbii sau a gâtului care pot provoca dificultăţi de înghiţire sau respiraţie.

Reducerea severă a numărului de celule albe sanguine care pot favoriza aăpariţia infecţiilor, reducerea numărului de plachete sanguine, care pot creşte riscul de sângerare sau vânătăi.

O boală de ficat (greaţă, vărsături, pierderea poftei de mâncare, stare generală proastă, febră, mâncărime, îngălbenirea pielii şi a ochilor, scaune colorate deschis şi urini închise la culoare).

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Trimetacor

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Trimetacor după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Trimetacor

Substanţa activă este diclorhidrat de trimetazidină.

Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine diclorhidrat de trimetazidină 35 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu: clorură de sodiu, povidonă K 30, stearat de magneziu; film: acetat de celuloză (CA-398-10), hipromeloză (HPMC 6 cps).

Cum arată Trimetacor şi conţinutul ambalajului

Comprimate cu eliberare prelungită, circulare, biconvexe, albe până la aproape albe, cu ambele feţe plane şi un orificiu pe una din feţe.

Trimetacor este disponibil în cutii cu 3 şi 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alvogen IPCo S.ar.l

5, Rue Heienhaff L-1736, Senningerberg

Luxemburg

Fabricantul

Cemelog BRS Ltd

Vasut u.13, H-2040 Budaors, Ungaria

Extractum Pharma zrt 6413 Kunfeherto, IV, korzet Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?