Setaloft 50/100 mg, comprimate filmate

Producător: Actavis Group PTC ehf.
Substanță activa
Sertralină
Clasa ATC
N06AB
Format
comprimat
Afecțiuni
depresie şi tulburări de anxietate
Producător
Actavis Ltd.
Acțiune terapeutică
inhibitor selectiv de recaptare a serotoninei (ISRS)

Ce este Setaloft şi pentru ce se utlilizează

Setaloft conţine substanţa activă sertralina. Sertralina face parte din grupa inhibitorilor selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS); aceste medicamente sunt utilizate în tratamentul depresiei şi a tulburărilor de anxietate.
Setaloft este utilizat în tratamentul:
 depresiei şi prevenirii recurenţei depresiei (la adulţi);
 tulburării de anxietate socială (la adulţi);
 stresului posttraumatic (SPT) (la adulţi);
 tulburării de panică (la adulţi);
 tulburării obsesiv-compulsive (TOC) (la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani).
Depresia este o boală clinică cu simptome cum sunt: vă simţiţi trist, nu aveţi un somn odihnitor, nu vă mai bucuraţi de viaţă ca înainte.
Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) şi tulburările de panică sunt boli legate de anxietate, cu simptome cum sunt: perioade de idei persistente (obsesii) care v-au condus la manifestări repetitive (compulsii).
Stresul posttraumatic (SPT) este o stare care poate să apară după o experienţă emoţională puternic traumatică şi poate avea simptome similare cu depresia şi anxietatea. Tulburarea de anxietate socială (fobia socială) este o boală asociată cu anxietatea. Este caracterizată prin sentimente de anxietate intensă sau teamă în faţa anumitor situaţii de natură socială (de exemplu: teama de a vorbi cu persoane necunoscute, de a vorbi în faţa unor grupuri de oameni, de a mânca sau de a bea în faţa celorlalţi de teama de a nu fi pus în situaţii jenante faţă de alte persoane).
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda acest medicament pentru tratarea bolii dumneavoastră.
Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur de ce v-a fost recomandat Setaloft.

Înainte să luaţi Setaloft

Nu luaţi Setaloft:
 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sertralină sau la oricare dintre celelalte componente ale Setaloft;
 dacă sunteţi în tratament sau aţi fost în tratament cu medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) (cum sunt selegina, moclobemida) sau cu medicamente asemănătoare cu IMAO (cum este linezolid). Dacă opriţi tratamentul cu sertralină, trebuie să aşteptaţi cel puţin o săptămână înainte de a începe tratamentul cu IMAO. După oprirea tratamentului cu IMAO, trebuie să aşteptaţi cel puţin 2 săptămâni înainte să puteţi începe tratamentul cu sertralină.
 dacă sunteţi în tratament cu un alt medicament numit pimozidă (un medicament antipsihotic).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Setaloft:
Nu orice medicament este potrivit oricărei persoane. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza Setaloft, dacă suferiţi sau aţi suferit recent de vreuna dintre următoarele stări:
 Sindrom serotoninergic. În cazuri rare, acest sindrom poate apărea când utilizaţi unele medicamente în acelaşi timp cu sertralina. (Pentru simptome, vezi punctul 4. Reacţii adverse posibile). Medicul dumneavoastră v-a informat dacă aţi suferit de acest sindrom în trecut.
 Dacă prezentaţi o valoare mică de sodiu în sânge, deoarece această stare poate apărea ca urmare a tratamentului cu Setaloft. De asemenea, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, întrucât aceste medicamente pot modifica concentraţia de sodiu din sânge.
 Aveţi grijă dacă sunteţi vârstnic, deoarece puteţi prezenta un risc mai mare de a avea o valoare mică de sodiu în sânge (vezi paragraful anterior).
 Afecţiuni hepatice; medicul dumneavoastră poate decide dacă este necesară reducerea dozei de Setaloft.
 Diabet zaharat; valorile glicemiei pot fi modificate de către Setaloft şi poate fi necesară ajustarea medicaţiei pentru diabetul zaharat.
 Epilepsie sau aţi suferit de crize epileptice. Dacă aveţi o criză convulsivă (convulsii), adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 Dacă aţi suferit de boli maniaco-depresive (tulburare afectivă bipolară) sau de schizofrenie. Dacă aveţi un episod maniacal, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 Dacă aveţi sau aţi avut anterior gânduri de sinucidere (vezi mai jos – gânduri de sinucidere sau agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate).
 Dacă aţi suferit de tulburări de sângerare sau dacă luaţi medicamente care subţiază sângele (de exemplu, acid acetilsalicilic sau warfarină) sau pot creşte riscul de sângerare.
 Dacă sunteţi copil sau adolescent cu vârsta sub 18 ani. Setaloft trebuie utilizat numai pentru a trata copii şi adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani, suferind de tulburări obsesiv compulsive. Dacă sunteţi tratat pentru această afecţiune, medicul dumneavoastră va dori să vă supravegheze cu atenţie (vezi mai jos Utilizarea la copii şi adolescenţi).
 Dacă sunteţi sub tratament cu terapie electroconvulsivantă (TEC).

Agitaţie/acatizie
Utilizarea sertralinei a fost asociată cu apariţia acatiziei (o agitaţie subiectivă neplăcută şi necesitatea de mişcare deseori însoţită de incapacitatea de a sta jos sau de a sta nemişcat). Această stare apare de cele mai multe ori chiar în primele săptămâni de tratament. Creşterea dozei poate fi dăunătoare la pacienţii la care apar aceste simptome.
Simptome de întrerupere
La oprirea tratamentului apar frecvent simptome de întrerupere, mai ales dacă întreruperea se face brusc (vezi pct. 4 Reacţii adverse posibile). Riscul apariţiei simptomelor de întrerupere depinde de durata şi doza tratamentului, precum şi paşii urmaţi în reducerea dozei. În general, aceste simptome sunt uşoare până la moderate. Totuşi, la unii pacienţi pot fi grave. Ele apar obişnuit în primele zile după oprirea tratamentului. În general, aceste simptome dispar singure până în 2 săptămâni. Totuşi, la unii pacienţi pot dura mai mult (2 – 3 luni sau mai mult). De aceea, este recomandabil ca doza de sertralină, la întreruperea tratamentului, să fie redusă treptat pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni, în funcţie de necesităţile pacientului.
Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate
Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult.

Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
 dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare;
 dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii cu vârsta mai mică de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.
În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.
Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-1 rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.
Utilizarea la copii şi adolescenţi
Sertralina nu trebuie utilizată în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani, exceptând pacienţii suferind de tulburări obsesiv compulsive. Pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de apariţie a unor reacţii adverse, cum sunt tentativa de sinucidere, gânduri de sinucidere sau ostilitate (predominant agresivitate, comportament opozant şi furie) atunci când sunt trataţi cu această clasă de medicamente. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să decidă să prescrie Setaloft la un pacient cu vârsta sub 18 ani, dacă este în interesul pacientului. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, dacă acesta a prescris Setaloft la un pacient cu vârsta sub 18 ani şi aţi vrea să discutaţi despre acest lucru. Mai mult, trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă vreunul din simptomele enumerate mai sus apar sau se agravează când un pacient cu vârsta sub 18 ani utilizează Setaloft. Nu a fost demonstrat încă gradul de siguranţă al utilizării Setaloft pe termen lung la pacienţii din acest grup de vârstă cu privire la creştere, maturizare şi dezvoltarea comportamentală şi cognitivă.

Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Unele medicamente pot afecta modul de acţiune al Setaloft sau Setaloft poate reduce eficacitatea altor medicamente utilizate în acelaşi timp.
Folosirea Setaloft împreună cu următoarele medicamente poate provoca reacţii adverse grave:
 Medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), cum sunt moclobemida (pentru tratamentul depresiei) şi selegina (pentru tratamentul bolii Parkinson) şi antibioticul linezolid. Nu utilizaţi Setaloft împreună cu alte IMAO.
 Medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor mintale (pimozidă). Nu utilizaţi Setaloft împreună cu pimozidă.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:
 Medicamente din plante medicinale conţinând sunătoare (Hypericum perforatum). Efectul sunătoarei poate dura până la 1 – 2 săptămâni. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
 Medicamente conţinând aminoacidul triptofan.
 Medicamente pentru tratamentul durerii severe (de exemplu, tramadol).
 Medicamente pentru tratamentul migrenei (de exemplu, sumatriptan)
 Medicamente pentru subţierea sângelui (warfarină).
 Medicamente pentru tratamentul durerii/artritei [medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum sunt ibuprofen, acid acetilsalicilic].
 Sedative (diazepam).
 Diuretice.
 Medicamente pentru tratamentul epilepsiei (fenitoină).
 Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (tolbutamidă).
 Medicamente pentru tratamentul ulcerului şi reducerii acidităţii excesive a stomacului (cimetidină)
 Medicamente pentru tratamentul maniei şi depresiei (litiu).
 Alte medicamente pentru tratamentul depresiei (cum sunt amitriptilina, nortriptilina).
 Medicamente pentru tratamentul schizofreniei şi al altor tulburări mintale (cum sunt perfenazina, levomepromazina şi olanzapina).

Folosirea Setaloft cu alimente şi băuturi
Setaloft poate fi administrat cu sau fără alimente.
În timpul tratamentului cu Setaloft trebuie evitat consumul de alcool etilic.


Sarcină şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Siguranţa utilizării sertralinei la femeile gravide nu a fost stabilită pe deplin. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru făt. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze o metodă corespunzătoare de contracepţie dacă iau sertralină.
Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră ştiu că luaţi Setaloft. Atunci când medicamente asemănătoare Setaloft sunt administrate în timpul sarcinii, în special în ultimele 3 luni de sarcină, acestea pot să crească riscul de apariţie la copii a unei boli grave numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului (HPPN), copilul respirând mai repede şi apariţia culoarii albăstrui a pielii. De obicei, aceste simptome apar în primele 24 de ore după naştere. Dacă acest lucru se întâmplă copilului dumneavoastră trebuie să vă adresaţi imediat moaşei şi/sau medicului dumneavoastră.
Există dovezi că sertralina este excretată în laptele uman. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul alăptării, cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru sugar.
În cadrul studiilor efectuate pe animale, unele medicamente ca sertralina pot reduce calitatea spermei. Teoretic, acest lucru poate afecta fertilitatea, însă nu s-a observat încă un efect asupra fertilităţii la om.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Medicamentele psihotrope, cum este sertralina, pot influenţa capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Ca urmare, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje înainte de a ştii dacă acest medicament vă modifică capacitatea de a desfăşura aceste activităţi.
Informaţii importante privind unele componente ale Setaloft
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Setaloft

Luaţi întotdeauna Setaloft exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Comprimatele de Setaloft pot fi administrate cu sau fără alimente.
Luaţi medicamentul o dată pe zi, fie dimineaţa, fie seara.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este:
Adulţi:
Depresie şi tulburări obsesiv compulsive:
Pentru tratamentul depresiei şi TOC, doza eficace uzuală este de 50 mg pe zi. Doza zilnică poate fi crescută cu câte 50 mg şi la intervale de minim o săptămână pe parcursul a câtorva săptămâni. Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.
Tulburări de panică, tulburări de anxietate socială şi stres posttraumatic:
În tratamentul tulburării de panică, tulburării de anxietate socială şi al stresului posttraumatic tratamentul trebuie început cu 25 mg pe zi, doză pe care medicul o va creşte la 50 mg pe zi
după o săptămână.
Apoi, doza zilnică poate fi crescută cu câte 50 mg pe parcursul a câtorva săptămâni. Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.
Copii şi adolescenţi:
Setaloft trebuie utilizat numai pentru tratamentul copiilor şi adolescenţilor suferind de TOC cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani.
Tulburări obsesiv compulsive:
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani: doza iniţială recomandată este de 25 mg pe zi.
După o săptămână, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza la 50 mg pe zi. Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.
Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani: doza iniţială recomandată este de 50 mg pe zi. Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.
În cazul în care aveţi probleme hepatice sau renale, spuneţi medicului dumneavoastră şi urmaţi-i instrucţiunile.
Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luaţi acest tratament. Durata acestuia depinde de tipul afecţiunii dumneavoastră şi de modul în care răspundeţi la tratament. Este posibil să dureze câteva săptămâni până când simptomele dumneavoastră să se îmbunătăţească.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Setaloft
Dacă aţi luat din greşeală mai mult Setaloft decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Luaţi întotdeauna cu dumneavoastră cutia medicamentului, indiferent dacă mai aveţi medicaţie rămasă sau nu.
Simptomele supradozajului pot include somnolenţă, greaţă şi vărsături, bătăi rapide ale inimii, tremurături, agitaţie, ameţeli şi, în cazuri rare, inconştienţă.
Dacă uitaţi să luaţi Setaloft
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi doza pe care aţi uitat-o. Luaţi următoarea doză la orele obişnuite.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Setaloft
Nu încetaţi să luaţi Setaloft decât dacă medicul dumneavoastră vă spune aceasta. Medicul dumneavoastră vă poate spune să reduceţi doza de Setaloft timp de câteva săptămâni, înainte de a întrerupe definitiv tratamentul. La întreruperea bruscă a tratamentului, pot să apară ameţeli, amorţeli, tulburări de somn, agitaţie sau anxietate, dureri de cap, greaţă, vărsături şi tremurături. Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse sau orice altă reacţie adversă după ce aţi întrerupt utilizarea Setaloft, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Setaloft poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Cea mai frecventă reacţie adversă este greaţa. Reacţiile adverse depind de doză şi deseori dispar odată cu continuarea tratamentului.
Spuneţi imediat medicului dumneavoastră:
Dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome după ce luaţi medicamentul, aceste simptome pot fi grave.
 Dacă dezvoltaţi erupţii cutanate severe care produc vezicule (eritem polimorf) (acestea pot afecta gura şi limba). Acestea pot fi semnele unei afecţiuni cunoscute ca sindromul Stevens Johnson sau necroliză epidermică toxică (NET). Medicul dumneavoastră va opri imediat tratamentul în aceste cazuri.
 Reacţie alergică sau alergie, care poate include simptome, cum sunt erupţie trecătoare pe piele însoţită de mâncărime, respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, umflarea feţei, buzelor sau pleoapelor.
 Dacă prezentaţi agitaţie, confuzie, diaree, creştere a temperaturii corporale şi a tensiunii arteriale, transpiraţie excesivă şi bătăi rapide ale inimii. Acestea sunt simptome ale sindromului serotoninergic. În cazuri rare, acest sindrom poate să apară când luaţi anumite medicamente în acelaşi timp cu sertralina. Medicul dumneavoastră poate dori să vă întrerupă tratamentul.
 Dacă apare îngălbenirea pielii şi a albului ochilor, care poate indica probleme la nivelul ficatului.
 Dacă prezentaţi simptome depresive cu gânduri de sinucidere.
 Dacă începeţi să aveţi sentimente de nelinişte şi nu puteţi să staţi liniştiţi sau nu puteţi să staţi jos după ce aţi început să luaţi Setaloft. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă începeţi să vă simţiţi agitat.

Următoarele reacţii adverse au fost observate în studii clinice la adulţi.
Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi):
Insomnie, ameţeli, somnolenţă, durere de cap, diaree, greaţă, senzaţie de uscăciune a gurii, absenţa ejaculării, oboseală.
Reacţiile adverse frecvente (apar la 1 până la 10 pacienţi din 100):
Durere în gât, lipsa poftei de mâncare, apetit alimentar crescut, depresie, sentiment ciudat, coşmaruri, anxietate, agitaţie, nervozitate, scădere a interesului sexual, scrâşnete ale dinţilor, amorţeli şi furnicături, tremurături, tensiune musculară, anomalii ale gustului, lipsă de atenţie, tulburări de vedere, ţiuituri în urechi, palpitaţii, bufeuri, căscat, durere abdominală, vărsături, constipaţie, disconfort la nivelul stomacului, gaze, erupţie trecătoare pe piele, transpiraţii excesive, durere musculară, disfuncţie sexuală, disfuncţie erectilă, durere în piept.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 din 1000 de pacienţi):
Senzaţie de răceală la nivelul pieptului, secreţii nazale abundente, halucinaţii, stare de fericire extremă, lipsa îngrijirii personale, gândire anormală, convulsii, contracţii musculare involuntare, tulburări de coordonare, mişcări excesive, amnezie, scădere a intensităţii senzaţiilor, tulburări de vorbire, ameţeli în timp ce staţi în picioare, migrenă, durere la nivelul urechii, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterială mare, înroşire a feţei, dificultăţi în respiraţie, posibil respiraţie şuierătoare, scurtarea respiraţiei, sângerări nazale, probleme la nivelul esofagului, dificultăţi la înghiţire, hemoroizi, salivaţie crescută, tulburări la nivelul limbii, eructaţii, tumefiere oculară, pete roşii pe piele, cădere a părului, transpiraţii reci, uscare a pielii, urticarie, osteoartrită, slăbiciune musculară, dureri de spate, spasme musculare, urinare în timpul nopţii, incapacitatea de a urina, creştere a volumului de urină, urinări cu frecvenţă crescută, urinare dificilă, hemoragie vaginală, disfuncţii sexuale la femei, stare generală de rău, frisoane, febră, slăbiciune, sete, creştere în greutate, scădere în greutate.
Reacţiile adverse rare (apar la 1 până la 10 din 10000 de pacienţi):
Probleme intestinale, infecţie la nivelul urechii, cancer, glande inflamate, colesterol mare, concentraţie mică a zahărului din sânge, simptome fizice din cauza stresului sau emoţiilor, dependenţă de medicamente, tulburări psihice, agresivitate, paranoia, gânduri de sinucidere, somnambulism, ejaculare precoce, comă, mişcări anormale, dificultăţi de mişcare, senzaţii amplificate, tulburări senzoriale, glaucom, probleme lacrimale, pete în faţa ochilor, vedere dublă, senzaţie dureroasă în ochi în prezenţa luminii, sânge în ochi, pupile mărite, infarct miocardic, bătăi lente ale inimii, probleme cardiace, circulaţie redusă la nivelul braţelor şi picioarelor, senzaţie de blocare a gâtului, respiraţie rapidă, respiraţie lentă, dificultăţi de vorbire, sughiţ, sânge prezent în scaun, dureri la nivelul gurii, ulceraţii ale limbii, afecţiuni ale dinţilor, afecţiuni ale limbii, ulceraţii bucale, probleme la nivelul ficatului, probleme la nivelul pielii cu apariţia de vezicule, erupţie la nivelul zonelor cu păr, textură anormală a părului, miros anormal al pielii, tulburări osoase, urinare redusă, incontinenţă urinară, ezitare la urinare, sângerări vaginale excesive, zona vaginală uscată, penisul şi prepuţul de culoare roşie şi dureroase, secreţii genitale, erecţie prelungită, secreţii ale sânilor, hernie, cicatrici la locul de injectare, toleranţă scăzută la medicamente, dificultăţi la mers, teste de laborator cu valori anormale, spermă anormală, leziuni, dilatare a vaselor de sânge în timpul unei proceduri.
După punerea pe piaţă a sertralinei, au fost raportate următoarele reacţii adverse:
Scădere a numărului de celule albe în sânge, scădere a numărului de trombocite, scădere a secreţiei de hormoni tiroidieni, probleme endocrine, valori mici de săruri din sânge, coşmaruri, comportament suicidar, probleme ale mişcărilor musculare (cum sunt mişcări neîncetate, muşchi încordaţi şi dificultăţi la mers), leşin, vedere alterată, sângerări (cum sunt sângerări nazale, sângerare stomacală sau prezenţa sângelui în urină), pancreatită, probleme grave privind funcţia ficatului, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, edem la nivelul pielii, reacţii la nivelul pielii la expunerea la soare, mâncărime, dureri articulare, crampe musculare, mărire a sânilor, menstruaţii neregulate, umflare a picioarelor, probleme de coagulare şi reacţii alergice severe.
A fost observat un risc crescut de fracturi osoase la pacienţii care iau acest tip de medicamente.


Reacţii adverse la copii şi adolescenţi:
În studiile clinice la copii şi adolescenţi, reacţiile adverse au fost, în general, similare cu cele de la adulţi (vezi mai sus). Cele mai frecvente reacţii adverse la copii şi adolescenţi au fost: durere de cap, insomnie, diaree şi greaţă.

Cum se păstrează Setaloft

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu luaţi Setaloft după data de expirare înscrisă pe blister şi/sau flacon şi cutie, după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Setaloft
– Substanţa activă este sertralina.
– Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă K30, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu,
Film (50 mg): hipromeloză 6, talc, propilenglicol şi dioxid de titan (E 171). Film (100 mg): hipromeloză 6, hipromeloză 15, talc, propilenglicol şi dioxid de titan (E 171).
Cum arată Setaloft şi conţinutul ambalajului
Setaloft 50 mg comprimate filmate:
Comprimat filmat, oval, biconvex, de culoare albă. Comprimatele filmate au o linie mediană pe una din feţe şi pe cealaltă faţă sunt marcate cu “L”.
Setaloft 100 mg comprimate filmate: Comprimat filmat, rotund, biconvex, de culoare albă. Comprimatele filmate au o linie mediană pe una din feţe şi pe cealaltă faţă sunt marcate cu “C”.
Setaloft 50 mg este disponibil în cutii cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 28×1, 30, 30×1, 50, 50×1, 60, 98, 98×1, 100 şi 100×1 comprimate filmate şi în flacoane cu 100, 250 şi 500 comprimate filmate. Setaloft 100 mg este disponibil în cutii cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 28×1, 30, 30×1, 50, 50×1, 60, 98, 98×1, 100 şi 100×1 comprimate filmate şi în flacoane cu 100, 250 şi 500 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica