RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE 2,5 mg/12,5 mg 5 mg/25 mg comprimate

Producător: Medochemie Ltd.
Substanță activa
ramipril şi hidroclorotiazidă
Clasa ATC
C09AA
Format
comprimate
Afecțiuni
tensiune arterială crescută
Producător
Actavis hf.
Acțiune terapeutică
scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care cresc tensiunea arterială, relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge, uşurarea muncii inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

Ce este RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE şi pentru ce se utilizează

RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE este o asociere de două medicamente numite ramipril şi hidroclorotiazidă.

Ramiprilul aparţine unei clase de medicamente numite „inhibitori ai ECA” (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei). El acţionează prin:

•  Scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care cresc tensiunea arterială

•  Relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge

•  Uşurarea muncii inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

Hidroclorotiazida aparţine unei clase de medicamente numite „diuretice tiazidice” sau medicamente care cresc eliminarea de apă. Ea acţionează prin creşterea eliminării de apă (urină). Prin aceasta, scade tensiunea arterială.

RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute. Cele două substanţe active acţionează împreună pentru a scădea tensiunea dumneavoastră arterială. Ele sunt utilizate în asociere atunci când nu este suficient tratamentul numai cu una dintre ele.

Înainte să utilizaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

Nu luaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

•                      Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ramipril, hidrodorotiazidă sau la oricare dintre celelalte componente ale RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE (vezi pct. 6)

•                      Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la medicamente similare cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE (alţi inhibitori ai ECA sau alte medicamente înrudite chimic cu sulfonamidele).

Semnele unei reacţii alergice pot include o erupţie trecătoare pe piele, probleme de respiraţie sau înghiţire, umflare a buzelor, a feţei, gâtului sau a limbii dumneavoastră

•                      Dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită „edem angioneurotic”. Semnele includ mâncărime, blânde (urticarie), pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflarea gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi de respiraţie şi înghiţire

•                      Dacă faceţi dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. In funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.

•                      Dacă aveţi probleme severe ale ficatului

•                      Dacă aveţi o cantitate anormală de săruri (calciu, potasiu, sodiu) în sângele dumneavoastră

•                      Dacă aveţi probleme ale rinichilor în care irigarea cu sânge a acestora este scăzută (stenoză de arteră renală)

•                      În ultimele 6 luni de sarcină (vezi mai jos pct. „Sarcina şi alăptarea”)

•                      Dacă alăptaţi (vezi mai jos pct. „Sarcina şi alăptarea”).

Nu luaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă edicului dumneavoastră înainte de a lua RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua medicamentul:

•                      Dacă aveţi probleme cu inima, ficatului sau rinichii

•                      Dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism (stare de rău (vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi o dietă săracă în sare, luaţi diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă) de mult timp sau faceţi dializă)

•                      Dacă urmează să fiţi supus un tratament pentru a scade reacţia dumneavoastră alergică la înţepăturile de albină sau viespe (desensibilizare)

•                      Dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vă poate fi administrat pentru o operaţie sau pentru orice lucrare stomatologică. Este posibil să fie nevoie să întrerupeţi tratamentul cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE cu o zi înainte de operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

•                      Dacă aveţi o cantitate mare de potasiu în sânge (observată la analize ale sângelui)

•                      Dacă aveţi o boală de colagen, cum este sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic

•                    Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE nu este recomandat în primele 3 luni de sarcină şi poate avea efecte dăunătoare grave asupra fătului după primele 3 luni de sarcină (vezi mai jos pct. „Sarcina şi alăptarea”)

Copii şi adolescenţi

Ramipril HCT MEDOCHEMIE nu este recomandat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece medicamentul nu a fost niciodată utilizat la această grupă de vârstă.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi vă medicului dumneavoastră înainte de a lua RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE.

Utilizarea RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală (incluzând medicamente pe bază de plante medicinale). Aceasta deoarece RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate influenţa modul în care acţionează unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa modul în care acţionează RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot face ca RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE să nu acţioneze suficient de bine:

•                      Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicil)

•                      Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute, şocului, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina. Medicul dumneavoastră va trebui să vă măsoare tensiunea arterială.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse dacă le luaţi împreună cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

•                      Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)

•                    Medicamente care pot să scadă cantitatea de potasiu din sângele dumneavoastră. Acestea includ medicamente pentru constipaţie, diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă, amfotericina B (utilizată pentru tratamentul infecţiilor fungice) şi ACTH (utilizat pentru a evalua dacă glandele dumneavoastră suprarenale funcţionează bine) Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie)

Medicamente pentru probleme de inimă, incluzând probleme legate de bătăile inimii Medicamente utilizate pentru a împiedica rejetul de organ după un transplant, cum este ciclosporina

Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de urină), cum este furosemidul Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu în sânge, cum sunt spironolactona, triamtrenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (pentru subţierea sângelui) Glucocorticoizi utilizaţi pentru a trata inflamaţia, cum este prednisolonul Suplimente de calciu

Alopurinol (utilizat pentru a scădea concentraţia de uric acid din sânge) Procainamidă (pentru tulburări de ritm ale inimii) Colestiramină (pentru scăderea cantităţii de grăsimi din sânge) Carbamazepină (pentru epilepsie).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE:

•                      Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt medicamente administrate pe cale orală pentru a scădea zahărul din sânge şi insulina. RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate scădea cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră. Verificaţi atent cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră în timpul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

Litiu (pentru afecţiuni psihice). RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate creşte cantitatea de litiu din sângele dumneavoastră. Va fi necesară verificarea atentă de către medicul dumneavoastră a cantităţii de litiu din sângele dumneavoastră

Medicamente utilizate pentru a relaxa muşchii dumneavoastră

Chinină (pentru malarie)

Medicamente care conţin iod, acestea pot fi utilizate când efectuatţ în spital o radiografie sau o tomografie computerizată Penicilină (pentru infecţii)

Medicamente administrate pe cale orală pentru a subţia sângele (anticoagulante orale), cum este warfarina.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE.

Teste

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua medicamentul dumneavoastră:

•                      Dacă faceţi o investigaţie pentru funcţia paratiroidei. RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate influenţa rezultatele investigaţiei

•                      Dacă sunteţi sportiv şi faceţi un test anti-doping, RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate da un rezultat pozitiv.

Utilizarea RAMIPRIL HCT-MEDOCHEMIE cu alimente şi băuturi

•                      Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE vă poate face să vă simţiţi ameţit sau buimăcit. Dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu ce cantitate de alcool etilic puteţi consuma în timpul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale şi alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.

•                      RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă Nu trebuie să luaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE în primele 12 săptămâni de sarcină şi nu trebuie să luaţi deloc aceste medicamente după săptămâna 13, deoarece utilizarea lor în timpul sarcinii poate avea efecte dăuntoare la nou-născut.

Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE, spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Trecerea la un tratament alternativ corespunzător trebuie făcută înaintea unei sarcini planificate.

Nu trebuie să luaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE dacă alăptaţi.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE vă puteţi simţi ameţit. Acest lucru este mai probabil să se întâmple când începeţi tratamentul cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare. Dacă acest lucru se întâmplă, nu conduceţi vehicule sau folosiţi unelte sau utilaje

Informaţii importante privind unele componente ale RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus ca aveţi intoleranţă la unele categorii de zaharuri, contactaţi-l înainte de a lua acest medicament.

Luaţi întotdeauna RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cum să utilizaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

Utilizarea acestui medicament

•                      Inghitiţi acest medicament la aceeaşi oră în fiecare zi, de obicei dimineaţa.

•                      înghiţiţi comprimatele cu lichid.

•                     Nu zdrobiţi sau mestecaţi comprimatele.

Cât de mult să utilizaţi

Tratamentul tensiunii arteriale crescute

Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi până când tensiunea dumneavoastră arterială este controlată.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră va scădea doza iniţială şi va adapta mai lent tratamentul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

Adesaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Nu conduceţi un vehicul până la spital, rugaţi pe altcineva să meargă cu dumneavoastră sau sunaţi pentru o ambulanţă. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Aceasta ajută medicul să se ştie ce aţi luat.

Dacă uitaţi să utilizaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

•                      Dacă omiteţi o doză, luaţi doza următoare ca de obicei.

•                     Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetaţi să luaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE şi contactaţi imediat un medic dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

•                      Umflare a feţei, buzelor sau a gâtului, ceea ce face dificilă respiraţia sau înghiţirea, precum şi mâncărime şi erupţii treătoare pe piele. Acesta poate fi semnul unei reacţii alergice grave la RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

•                      Reacţii grave ale pielii, incluzând erupţie trecătoare pe piele, ulceraţii la nivelul gurii, agravarea unei afecţiuni preexistente la nivelul pielii, roşeaţă, vezicule sau descumarea pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică sau eritemul polimorf).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

•                      Bătăi rapide ale inimii, bătăi puternice sau neregulate ale inimii (palpitaţii), durere în piept, apăsare în piept sau probleme mai grave, incluzând infarct miocardic sau accident vascular cerebral

•                      Scurtare a respiraţiei, tuse, febră ce durează 2 până la 3 zile şi vă este mai puţin foame. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plămânilor, incluzând inflamaţie

•                     Apariţia mai uşoară de vânătăi, sângerare mai îndelungată decât de obicei, orice semn de sângerare (de exemplu sângerare din gingii), pete purpurii, pete pe piele sau dezvoltarea de infecţii mai uşor decât de obicei, durere în gât şi febră, senzaţie de oboseală, leşin, ameţeli sau piele palidă. Acestea pot fi semnele unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase.

•                      Durere violentă de stomac care poate ajunge în spate. Acesta poate fi un semn de pancreatită (inflamaţie a pancreasului)

•                      Febră, frisoane, oboseală, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac, senzaţie de rău (greaţă), îngălbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamaţie a ficatului) sau afectare a ficatului.

Alte reacţii adverse includ:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

•                      Durere de cap, senzaţie de slăbiciune sau oboseală

•                      Senzaţie de ameţeală. Aceasta este mai probabil să apară la începutul tratamentului cu RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.

•                      Tuse seacă iritativă sau bronşită

•                     Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de zahăr în sângele dumneavoastră decât este normal. Dacă ştiţi că aveţi diabet zaharat, acest medicament poate agrava diabetul dumneavoastră zaharat

Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare decât este normal a aciului uric sau a grăsimilor din sânge

•                      Articulaţii dureroase, roşii şi umflate

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

Erupţii trecătoare pe piele cu sau fără suprafaţă proeminentă

Înroşirea a feţei, leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), în special când staţi în picioare sau când vă ridicaţi repede în picioare Tulburări de echilibru (vertij)

Mâncărime şi senzaţii neobişnuite la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, arsură sau senzaţie de fiori la nivelul pielii (parestezie) Pierdere sau modificare a gustului Tulburări de somn

Senzaţie de deprimare, anxietate, nervozitate sau nelinişte mai accentuate decât de obicei. Nas înfundat, inflamţie a sinusurilor (sinuzită), scurtare a respiraţiei Inflamaţie a gingiilor (gingivită), gură umflată Ochi roşii, cu mâncărimi, umflaţi sau umezi Zgomote în urechi Vedere înceţoşată Căderea părului Dureri în piept Dureri musculare

Constipaţie, dureri gastrice sau intestinale Indigestie sau greaţă

Eliminarea unei cantităţi mai mari decât de obicei de apă (urină) peste zi

Transpiraţii mai abundente decât de obicei sau senzaţie de sete Scădere sau pierderea a poftei de mâncare (anorexie) Bătăi ale inimii mai rapide sau neregulate

Mâini şi picioare umflate. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât de obicei Febră

Incapacitate de a avea raporturi sexuale, la bărbaţi

Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii ale sângelui, celule albe ale sângelui sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină

Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mică a potasiului din sânge

Foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi)

•                      Vărsături, diaree sau arsuri în capul pieptului

•                      Limbă roşie şi umflată sau gură uscată

•                      Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal. Alte reacţii adverse raportate:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Dificultăţi de concentrare, senzaţie de nesiguranţă sau confuzie

Degetele de la mâini sau picioare având culoare modificată când vă este frig şi apoi cu furnicături sau dureroase când încep să se încălzească. Acestea putând constitui fenomene Raynaud Mărirea sânilor la bărbaţi Cheaguri de sânge Tulburări de auz

Lăcrimare mai scăzută decât normal Perceperea obiectelor ca fiind colorate în galben Deshidratare

Umflare, durere şi roşeaţă la nivelul obrajilor (inflamaţia glandei salivare) Umflare a intestinului numită „edem angioneurotic intestinal”, care se manifestă prin simptome cum sunt durere abdominală, vărsături şi diaree Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare

Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele cu suprafaţă proeminentă sau alte reacţii cutanate, cum sunt erupţii roşii trecătoare pe piele la nivelul feţei sau frunţii

Erupţii trecătoare pe piele sau vânătăi Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci

Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial) Rigiditate musculo-scheletică sau incapacitate de a vă mişca maxilarul (tetanie) Crampe musculare sau slăbiciune musculară Scăderea apetitului sexual la bărbaţi sau femei

Sânge în urină. Acesta ar putea fi semnul unei probleme a rinichilor (nefrită interstiţială) Mai mult zahăr în urină decât este normal

Un număr crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale sângelui Analize ale sângelui care arată prea puţine celule în sângele dumneavoastră (pancitopenie) Analize ale sângelui care arată o modificare a sărurilor din sângele dumneavoastră, cum sunt sodiul, calciul, magneziul şi clorul Reacţii încetinite sau anormale Modificare a mirosului

Dificultăţi de respiraţie sau agravare a astmului bronşic

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

Nu utilizaţi RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE după data de expirare înscrisă pe blister şi flaconul din plastic. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceaste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE

–                      Substanţele active din medicamentul combinat, RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE, sunt ramipril şi hidroclorotiazidă 2,5 mg/12,5 mg, respectiv 5 mg/25 mg.

–                      Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu, lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, amidon de porumb pregelatinizat, stearilfumarat de sodiu.

Cum arată RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE şi conţinutul ambalajului

Aspectul comprimatelor:

RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE 2,5 mg/12,5 mg:

Comprimate neacoperite, plane, în formă de capsule, de culoare albă până la aproape albă, de mărime 4,0 x 8,0 mm, cu linie mediană pe una din feţe, marcate cu „12,5″ pe cealaltă.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE 5 mg/25 mg:

Comprimate plane, în formă de capsule, de culoare albă până la aproape albă, de mărime 5,0 x 10,0 mm, cu

linie mediană pe una dintre feţe şi pe margini, marcate cu „25″pe cealaltă faţă.

 

Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale

 

 

     
 
 

Mărimile ambalajului:

Blistere şi flacon din plastic care conţin: 10, 14, 20, 28, 30, 42, 50, 98 şi 100 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Medochemie Ltd.,

1-10 Constantinopoleous street, 3011 Limassol Cipru

Producători:

Actavis hf.

Reykjavikurvegur 78, 220 Hafnarfjordur, Islanda Actavis Ltd.,

B16 Bulebel Industrial Estate, Zejtun ZTN 08, Malta

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2009

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica