PROSPAN SIROP, 7 mg/ml

Producător: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co.
Substanță activa
extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)
Clasa ATC
R05FB
Format
SIROP
Afecțiuni
afecţiuni inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse
Producător
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co.
Acțiune terapeutică
antitusive şi expectorante

Compoziţie şi indicaţii terapeutice

Compoziţie

Un ml sirop conţine extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă) în etanol 30% (w/w) 5-7,5:1 7 mg şi excipienţi: sorbat de potasiu, acid citric anhidru, sorbitol soluţie 70%, gumă xanthan, aromă de cireşe, apă purificată.

Grupă farmacoterapeutică: alte antitusive şi expectorante

Indicaţii terapeutice

Tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse.

Contraindicaţii şi precauţii

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera Helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

La copii cu vârsta sub 1 an nu li se administrează Prospan sirop.

La copii cu vârsta sub 3 ani nu se administrează Prospan sirop sub formă de aerosoli.

Precauţii

Medicamentul conţine sorbitol. Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9 g pentru fiecare administrare.

2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţa la fructoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

În cazul persistenţei simptomelor sau apariţiei respiraţiilor scurte, a febrei sau a expectoraţiei purulente sau sangvinolente, pacientul trebuie să se adreseze de urgenţă medicului.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea:

Deoarece nu sunt disponibile informaţii despre siguranţa administrării în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentul se va administra numai după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal, la recomandarea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Doze şi mod de administrare

Copii sub 1 an: doza recomandată este de 2,5 ml sirop de 2 ori pe zi (corespunzând la 35 mg de extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă)).

Copii între 1 şi 5 ani: doza recomandată este de 2,5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 52,5 mg de extract uscat din frunze de iederă).

Copii între 6 şi 9 ani: doza recomandată este de 5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă).

Adulţii şi copiii peste 10 ani: doza recomandată este de 5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă). Dacă este necesar, doza pentru adulţi poate fi crescută la 7,5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 157,5 mg de extract uscat din frunze de iederă).

Siropul se administrează cu măsura dozatoare ataşată flaconului. Se recomandă a se agita energic flaconul inainte de utilizare.

Siropul se administrează dimineaţa, la prânz şi seara.

Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.

Se recomandă ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

Foarte rar poate apare un uşor efect laxativ datorită conţinutului de sorbitol. La persoane hipersensibile pot apare foarte rar tulburări gastrointestinale. Foarte rar pot apare reacţii alergice cutanate.

Vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul dacă apar reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Supradozaj

Ingestia unor cantităţi semnificativ mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) pot produce stări de greaţă, vomă şi diaree. În acest caz trebuie ca pacientul sa se adreseze medicului. Se recomanda tratament simptomatic.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Cel mult 3 luni dupa prima deschidere a flaconului. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare brună, a 100 ml sirop şi o măsură dozatoare

Producător

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstraße 3, 61138 Niederdorfelden, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie, 2006



AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 370/2007/01-02

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal