Oxcardin MR 35 mg, comprimate cu eliberare modificată

Producător: LABORMED PHARMA SA
Substanță activa
Diclorhidrat de trimetazidină
Clasa ATC
C01EB
Format
comprimate cu eliberare modificată
Afecțiuni
angina pectorala
Producător
LABORMED PHARMA SA
Acțiune terapeutică
utilizat in afectiuni cardiace

Ce este Oxcardin MR şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este destinat utilizării la adulţi, în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană).

Înainte să utilizaţi Oxcardin MR

Nu utilizaţi Oxcardin MR

– dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6) 

– dacă aveţi boală Parkinson: boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite şi mers târşâit şi dezechilibrat) 

– dacă aveţi probleme severe ale rinichilor.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Oxcardin MR

Înainte să utilizaţi Oxcardin MR, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistulului. 

Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut.

 

În cazul crizelor de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Poate fi necesară efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastră poate fi modificat.

 

Acest medicament poate provoca sau înrăutăţi simptome cum sunt: tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici; aceste simptome trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră, care poate să reevalueze tratamentul. 

 

Copii şi adolescenţi

Oxcardin nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi vreo nelămurire.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent, nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 

Este de preferat să nu utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii. Dacă descoperiţi că sunteţi gravidă în timp ce utilizaţi acesl medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate aprecia necesitatea continuării tratamentului.

În absenţa datelor privind eliminarea medicamentului în lapte, nu este recomandată alăptarea în timpul tratamentului.

 

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi sau dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit şi somnolent, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

Informaţii importante privind unele componente ale Oxcardin MR

Acest medicament conţine dextroză monohidrat (glucoză). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-1 întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Oxcardin MR

Utilizaţi întotdeauna Oxcardin MR exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră  Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată de Oxcardin MR este un comprimat de două ori pe zi, în timpul meselor, dimineaţa şi seara.

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza recomandată.

 

Oxcardin MR nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

 

Dacă aţi utilizat mai mult decât trebuie din Oxcardin MR

Dacă aţi utilizat în mod accidental mai multe comprimate din Oxcardin MR decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Oxcardin MR

Luaţi doza următoare conform schemei obişnuite. 

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Oxcardin MR poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost observate următoarele reacţii adverse:

Frecvente( pot afecta până la 1 din 10 persoane)

Ameţeli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă, vărsături, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie şi senzaţie de slăbiciune. 

 

Rare( pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

Bătăi rapide sau neregulate ale inimii (numite şi palpitaţii), bătăi suplimentare ale inimii, bătăi accelerate ale inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli, senzaţie de confuzie sau leşin, stare generală de rău, ameţeli, căderi, înroşire trecătoare la nivelul feţei şi gâtului. 

 

Cu frecvenţă necunoscută( frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

Simptome extrapiramidale (mişcări neobişnuite, inclusiv tremurături şi scuturare a mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire a corpului, mers târşâit, înţepenire a mâinilor şi picioarelor), de obicei reversibile după întreruperea tratamentului. 

 

Tulburări ale somnului (dificultăţi de adormire, somnolenţă), constipaţie, erupţii generalizate grave pe piele (pielea devine roşie şi apar vezicule), umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie. 

 

Scădere severă a numărului de celule albe din sânge, care face mai posibile infecţiile, reducere a trombocitelor din sânge, fapt care determină creşterea riscului de sângerare sau învineţire. 

O boală a ficatului (greaţă, vărsături, pierdere a poftei de mâncare, senzaţie generală de rău, febră, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urină închisă la culoare). 

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Oxcardin MR

A nu se lăsa la îndemâna sau la vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original

Nu utilizaţi Oxcardin MR după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

Informaţii suplimentare

Ce conţine Oxcardin MR

-Substanţa activă este diclorhidratul de trimetazidină. Un comprimat conţine diclorhidrat de trimetazidină 35 mg.

-Celelalte componente sunt: nucleu- manitol, amidon de porumb, hipromeloză, povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu; 

film- carboximetilceluloză sodică, maltodextrină, dextroză monohidrat, lecitină de soia, dioxid de titan (E 171), talc, oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172).

 

Cum arată Oxcardin MR şi conţinutul ambalajului

Oxcardin se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare roz deschis, cu diametrul de 9 mm.

 

Este ambalat în cutii cu 6 blistere a câte 10 comprimate, în cutii cu 3 blistere a câte 10 comprimate şi în cutii cu 100 blistere a câte 10 comprimate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

LABORMED PHARMA SA 

Bd. Theodor Pallady nr.44B 

Sector 3, Bucureşti, România

 

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2012

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica