Noax 50 mg, comprimate orodispersabile

Producător: CSC Pharmaceuticals Handels GmbH
Substanță activa
Clorhidrat de tramadol
Clasa ATC
N02AX
Format
comprimate orodispersabile
Afecțiuni
tratamentul durerii uşoare
Producător
Lamp San Prospero SpA, Klocke Pharma-Service GmbH
Acțiune terapeutică
analgezic

Ce este Noax şi pentru ce se utilizează

Numele medicamentului dumneavoastră este Noax. Este un medicament ” analgezic”. Analgezicele sunt frecvent numite „calmante” sau „medicamente împotriva durerilor”. Noax ameliorează durerea moderată până la severă. Nu trebuie să-l utilizaţi pentru tratamentul durerii uşoare.

Inainte să luaţi Noax

Nu luaţi Noax

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tramadol sau la oricare dintre celelalte componente ale Noax.
  • dacă vă simţiţi ameţit sau beat din cauza alcoolului.
  • dacă luaţi sau aţi luat medicamente pentru afecţiuni psihice, tranchilizante (sedative), somnifere sau alte opiacee care ameliorează durerea.
  • dacă luaţi sau aţi luat IMAO (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei), în ultimele 2 săptămâni.
  • dacă luaţi buprenorfină, nalbufină sau pentazocină (medicamente utilizate pentru a trata durerea severă).
  • dacă sunteţi sub tratament de întrerupere a narcoticelor
  • dacă suferiţi de epilepsie, convulsii sau crize convulsive (convulsii), care nu sunt tratate corespunzător.
  • dacă alăptaţi şi este necesar un tratament prelungit mai mult de două-trei zile.
  • dacă aveţi vârsta sub 12 ani.

Dacă nu sunteţi sigur dacă cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Noax.

Aveţi grijă deosebită cu Noax

  • dacă sunteţi susceptibil de a deveni dependent sau să abuzaţi de medicamente. Noax poate provoca dependenţă psihică sau fizică dacă este utilizat o perioadă lungă de timp. Acest medicament trebuie utilizat numai pentru perioade foarte scurte de timp şi sub supraveghere medicală strictă.
  • atunci când sunteţi dependent sau abuzaţi de opiacee. Noax nu este adecvat pentru a fi utilizat ca tratament de înlocuire sau pentru tratamentul simptomelor de întrerupere.
  • consumul de alcool etilic nu este recomandat în timpul tratamentului cu Noax.
  • când utilizaţi carbamazepină (medicament utilizat pentru tratamentul epilepsiei sau anumitor dureri). Utilizarea concomitentă de carbamazepină nu este recomandată în timpul tratamentului.
  • dacă aţi avut un traumatism cranian sau aveţi o afecţiune a creierului.
  • dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau rinichilor.
  • dacă vă simţiţi ameţit sau leşinaţi.
  • dacă aveţi istoric de crize de epilepsie. Noax poate provoca crize si convulsii la doze terapeutice şi, în special atunci când se utilizează doze mari şi în asociere cu alte medicamente.
  • dacă suferiţi de dificultăţi de respiraţie (scurtarea respiraţiei, secreţie bronşică excesivă).

Dacă nu sunteţi sigur dacă cele mai de sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Noax.

Utilizarea altor medicamente

Este contraindicată administrarea Noax în asociere cu:

  • IMAO / ISRS (inhibitori de monoaminoxidază / inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei; medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei). Efectele acestor medicamente pot fi mărite de către Noax şi putând determina apariţia sindromului serotoninergic cu simptome ca de exemplu febră, transpiraţii, bătăi rapide ale inimii, tremor, agitaţie, confuzie etc
  • Buprenorfină / nalbufină / pentazocină (medicamente utilizate pentru tratamentul durerii severe). Administrarea în asociere cu Noax poate provoca simptome de întrerupere.

Noax poate interfera cu:

  • sedative / anestezice / alte analgezice. Noax poate creşte efectele acestor medicamente.
  • carbamazepină (medicament utilizat pentru tratamentul epilepsiei sau anumitor dureri). Efectul de ameliorare a durerii al Noax poate fi redus.
  • antidepresive (ISRS, antidepresive triciclice) / antipsihotice /meflochină sau bupropionă

(medicamente care cresc riscul de apariţie a convulsiilor). Utilizarea concomitentă cu Noax poate provoca convulsii sau crize, deoarece pot creşte riscul de a face convulsii.

  • anticoagulante (medicamente care subţiază sângele). Noax poate modifica efectele acestor medicamente dacă sunt utilizate concomitent.
  • ondansetronă (medicament utilizat pentru tratamentul stării de greaţă şi vărsăturilor provocate de chimioterapie). Poate fi necesară administrarea unei doze mai mari de Noax.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Noax cu alimente şi băuturi

Noax poate fi administrat indiferent de orarul meselor.

Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să luaţi Noax în timpul sarcinii.

Dacă rămâneţi gravidă în timp ce luaţi acest medicament, trebuie să vă adresaţi cât mai curând posibil medicului dumneavoastră, care vă va modifica tratamentul pentru starea dumneavoastră.

Puteţi alăpta atât timp cât luaţi numai o singură doză. Dacă este necesar un tratament cu durată mai mare, alăptarea trebuie întreruptă sau trebuie avută în vedere utilizarea unui alt medicament. Noax nu este adecvat pentru utilizarea ca tratament de lungă durată în timpul alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, atunci când sunt alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Noax vă poate face să vă simţiţi somnolent. În timp ce luaţi Noax nu conduceţi vehicule şi nu efectuaţi activităţi care necesită atenţie, în special atunci când consumaţi alcool etilic sau utilizaţi alte sedative.

Informaţii importante privind unele componente ale Noax

Noax conţine aspartam, o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cum să luaţi Noax

Luaţi întotdeauna Noax exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatul Noax se topeşte rapid în gură. Acesta poate fi înghiţit fără apă. Ca alternativă, puteţi dizolva comprimatul într-un pahar umplut jumătate cu apă, amestecaţi şi beţi imediat.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste

Doza uzuală este de unul sau două comprimate (50 sau 100 mg) Noax. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză suplimentară 50-100mg după 4 ore. Nu trebuie depăşită o doză zilnică totală de 400 mg, cu excepţia situaţiilor clinice speciale. Medicul dumneavoastră va stabili durata tratamentului în funcţie de severitatea durerii.

Vârstnici cu vârsta peste 75 ani şi/sau cu afecţiuni ale rinicilor sau ficatului Vă rugăm să urmaţi sfatul medicului dumneavoastră cu stricteţe.

Afecţiuni severe ale rinichilor sau ficatului Nu se recomandă tratamentul cu Noax.

Copii cu vârsta sub 12 ani

Nu administraţi Noax la copii cu vârsta sub 12 ani

Dacă luaţi mai mult Noax decât trebuie

Simptomele de supradozaj sunt, de exemplu, vărsături, scăderi ale tensiunii arteriale, slăbiciune apărută brusc, leşin, convulsii epileptice, dificultăţi de respiraţie.

Dacă aţi luat mai mult Noax decât trebuie, adresaţi-vă inediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Noax

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată. Dacă încetaţi să luaţi Noax

Simptomele de sevraj pot să apară după utilizare îndelungată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Noax poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  • Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10) Ameţeli, vărsături, greaţă
  • Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100) Dureri de cap, somnolenţă, constipaţie, uscăciunea gurii, transpiraţii, oboseală
  • Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la la 10 utilizatori din 1000) Probleme cu inima (creşterea numărului de batăi ale inimii, ameţeli sau stare de confuzie la ridicarea în picioare prea repede, conştientizare a bătăilor inimii), tulburări gastrointestinale (o senzatie de presiune în stomac şi eliminare de gaze, râgâit), reacţii pe piele (mâncărime, erupţie trecătoare pe piele, urticarie)
  • Reacţii adverse rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

Reacţii alergice (de exemplu dificultăţi de respiraţie care pot fi severe), modificări ale poftei de mâncare, modificări ale dispoziţiei, modificări în activitate şi tulburări de gândire, tulburări de comportament şi percepţie, confuzie, halucinaţii, tulburări de somn, coşmaruri, dependenţă, convulsii, parestezii (senzaţie de mâncărime sau înţepături şi furnicături), tremurături, vedere înceţoşată, bătăi lente ale inimii, creşteri ale tensiunii arteriale, slăbiciune musculară, tulburări de micţiune (dificultate eliminarea sau reţinerea urinii)

  • Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)

Vertij (dificultate în menţinerea echilibrului), înroşirea feţei, agravarea astmului bronşic şi deprimarea respiraţiei (dificultăţi în respiraţie), în câteva cazuri izolate creşteri ale enzimelor ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Noax

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Noax după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul dumneavoastră cum să eliminaţi medicamentele care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Noax

  • Substanţa activă este clorhidrat de tramadol. Fiecare comprimat Noax conţine clorhidrat de tramadol 50 mg.
  • Celelalte componente sunt etilceluloză, copovidonă K28, dioxid de siliciu, manitol (E 421), crospovidonă tip A, aspartam (E 951), aromă de mentă (mentă, uleiuri esenţiale wintergreen, eucaliptol, vanilină, etilvanilină, pulegonă, maltodextrină şi gumă arabică), stearat de magneziu.

Cum arată Noax şi conţinutul ambalajului

Noax se prezintă sub formă de comprimate orodispersabile. Comprimatele sunt rotunde, biconcave, de culoare albă, marcate cu „T” pe una dintre feţe şi cu „50” pe cealaltă faţă, cu aromă caracteristică de mentă.

Noax 50 mg comprimate orodispersabile este disponibil în cutii cu blistere conţinând 10, 20, 30 sau 60 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

CSC Pharmaceuticals Handels GmbH Gewerbestrasse 18-20 Gewerbegebiet Klein -Engersdorf A-2102 Bisamberg AUSTRIA

Fabricanţi

Lamp San Prospero SpA Via Della Pace, 25/A Moderna Italia

Klocke Pharma-Service GmbH Strassburger str. 77 77767 Appenweier Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria                        Noax uno 50 mg Schmelztabletten

Ungaria                       Noax uno 50 mg, szâjban diszpergâlodo tabletta

Slovenia                     Noax uno 50 mg, orodisperzibilnih tablet

Suedia                        Noax uno 50 mg, munsönderfallande tabletter

Bulgaria                      Noax uno 50 mg, comprimate orodispersabile (HOAKC 50 mg TaöneTKH,

gncneprapa^H ce b ycTara)

Republica Slovacia     Noax uno 50 mg, orodispergovatel’ne tablety

Republica Cehă          Noax pronto 50 mg, por.tbl.dis.

România                     Noax 50 mg comprimate orodispersabile

Polonia                       Noax uno 50 mg, tabletki ulegajace rozpodowi w Jamie ustnej

Letonia                       Noax uno 50 mg, mute dispergejamâs tabletes,


Lituania                       Noax uno 50 mg, bumoje disperguojamosios tablets

Estonia                        Noax uno 50 mg, suus dispergeeruv tablet

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2011.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal