Cozaar, 12,5 mg / 50 mg, comprimate filmate

Producător: Merck Sharp & Dohme Romania S R L.
Substanță activa
Losartan potasic
Clasa ATC
C09CA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă cronică, pentru a proteja rinichii la pacienţii hipertensivi cu diabet zaharat de tip 2
Producător
Merck Sharp & Dohme BV
Acțiune terapeutică
antagonişti ai receptorilor de angiotensină II

Ce este Cozaar şi pentru ce se utilizează

Losartanul ( COZAAR) aparţine unui grup de medicamente cunoscute ca ‘antagonişti ai receptorilor de angiotensină II’.

Angiotensina II este o substanţă produsă de organismul dumneavoastră care se leagă de anumiţi receptori din vasele de sânge, determinând constricţia acestora. Aceasta are ca rezultat creşterea tensiunii arteriale. Losartan previne legarea angiotensinei II de aceşti receptori, determinând relaxarea vaselor de sânge şi scăderea tensiunii arteriale. Losartan întârzie deteriorarea funcţiei rinichilor la pacienţii cu hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip 2.

COZAAR este utilizat:

 • pentru a trata pacienţii cu tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială) la adulţi şi copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani;
 • pentru a proteja rinichii la pacienţii hipertensivi cu diabet zaharat de tip 2, cu modificări ale parametrilor de laborator care demonstrează afectarea funcţiei renale şi proteinurie > 0,5 g pe zi (o afecţiune în care urina conţine o cantitate anormală de proteine).
 • pentru a trata pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică atunci când medicul dumneavoastră consideră că tratamentul cu medicamente specifice numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA, medicamente utilizate pentru a scădea tensiunea arterială crescută) nu este potrivit. Dacă în cazul dumneavoastră insuficienţa cardiacă a fost stabilizată cu un ihibitor ECA, nu trebuie să fiţi trecut la un tratament cu losartan.
 • la pacienţii cu hipertensiune arterială şi îngroşare a ventriculului stâng, s-a demonstrat că tratamentul cu COZAAR reduce riscul de accident vascular cerebral.(„Indicaţie pe baza studiului LIFE”).

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cozaar

Nu luaţi COZAAR

 • dacă sunteţi alergic la losartan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
 • dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină (Este mai bine, de asemenea, să evitaţi utilizarea COZAAR la începutul sarcinii – vezi punctul Sarcina),
 • dacă funcţia dumneavoastră hepatică este grav afectată.

Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi COZAAR adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Trebuie să spuneţi medicul dumneavoastră în cazul în care credeţi că sunteţi (sau intenţionaţi să rămâneţi) gravidă. COZAAR nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcină mai mare de 3 luni, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă (vezi punctul Sarcina).

Înainte de a lua COZAAR este imporatant să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • dacă aţi prezentat în trecut edem angioneurotic (edem al feţei, buzelor, gâtului şi/sau limbii) (vezi, de asemenea, punctul 4 ‘Reacţii adverse posibile’),
 • dacă aţi prezentat vărsături sau diaree semnificative, conducând la o pierdere excesivă de lichide şi/sau sare în corpul dumneavoastră,
 • dacă utilizaţi diuretice (medicamente care cresc cantitatea de apă pe care o eliminaţi prin rinichi) sau urmaţi o dietă cu restricţie de sare, conducând la o pierdere excesivă de lichide şi sare în corpul dumneavoastră (vezi punctul 3 „Dozaj la grupe speciale de pacienţi”),
 • dacă se ştie că aveţi îngustate sau blocate vasele de sânge care duc spre rinichi sau dacă aţi suferit recent un transplant renal,
 • dacă funcţia dumneavoastră hepatică este grav afectată (vezi punctele. 2 „Nu luaţi COZAAR” şi 3 „Dozaj la grupe speciale de pacienţi”),
 • dacă suferinţi de insuficienţă cardiacă asociată sau nu cu insuficienţă renală sau aritmii cardiace severe care pot pune viaţa în pericol. Este necesară precauţie deosebită atunci când sunteţi tratat concomitent cu un beta-blocant,
 • dacă aveţi probleme cu valvele cardiace sau cu muşchiul cardiac,
 • dacă suferiţi de o boală coronariană (determinată de un flux sanguin scăzut în vasele de sânge ale inimii) sau de o boală vasculară cerebrală (determinată de o circulaţie scăzută a sângelui în creier),
 • dacă suferiţi de hiperaldosteronism primar (un sindrom asociat cu secreţie crescută a hormonului aldosteron de către glanda suprarenală, determinat de o anomalie în interiorul glandei).

Copii şi adolescenţi

COZAAR a fost studiat la copii. Pentru mai multe informaţii adresaţi-vă medicului dumneavoastră. COZAAR nu este recomandat la copiii care suferă de probleme renale sau hepatice sau la copiii cu vârsta sub 6 ani, deoarece datele disponibile sunt limitate la aceste grupuri de pacienţi.

COZAAR împreună cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Aveţi grijă deosebită dacă utilizaţi următoarele medicamente în timpul tratamentului cu COZAAR:

 • alte medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece acestea pot scădea suplimentar tensiunea dumneavoastră arterială. Tensiunea arterială poate fi de asemenea scăzută de unul dintre următoarele medicamente/ clasă de medicamente: antidepresive triciclice, antipsihotice, baclofen, amifostină;
 • medicamente care reţin potasiul sau care pot creşte valorile potasiului (de exemplu suplimente de potasiu, substituenţi de sare care conţin potasiu sau medicamente pentru eliminarea apei care economisesc potasiul cum sunt anumite diuretice [amilorid, triamteren, spironolactonă] sau heparină);
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cum sunt indometacin, inclusiv inhibitorii cox-2 (medicamente care reduc inflamaţia şi care pot fi folosite pentru a ajuta la calmarea durerii) deoarece acestea pot reduce efectul losartanului de scădere a tensiunii arteriale.

În cazul în care funcţia dumneavoastră renală este afectată, utilizarea concomitentă a acestor medicamente poate agrava funcţia renală.

Medicamentele care conţin litiu nu trebuie utilizate în asociere cu losartan fără a fi atent supravegheaţi de către medicul dumneavoastră. Pot fi necesare măsuri speciale de precauţie (de exemplu analize de sânge).

COZAAR împreună cu alimente şi băuturi

COZAAR poate fi administrat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Trebuie să anunţaţi medicul dumneavoastră în cazul în care credeţi că sunteţi (sau intenţionaţi să rămâneţi) gravidă. În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai luaţi COZAAR înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de COZAAR. COZAAR nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcină mai mare de trei luni, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de-a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. COZAAR nu este recomandat mamelor care alăptează, iar medicul dumneavoastră poate să vă aleagă un alt tratament dacă doriţi să alăptaţi. În special în cazul în care copilul dumneavoastră este un nou-născut sau născut prematur.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Este puţin probabil ca COZAAR să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, ca în cazul multor altor medicamente utilizate pentru a trata tensiunea arterială crescută, administrarea losartanului poate determina la unele persoane ameţeli sau somnolenţă. În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a desfăşura astfel de activităţi.

COZAAR conţine lactoză şi conservanţi

COZAAR conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că nu puteţi tolera sau digera unele categorii de glucide (că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide), contactaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Cozaar

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră va decide doza corespunzătoare de COZAAR în funcţie de starea dumneavoastră şi de utilizarea altor medicamente. Este important să continuaţi să luaţi COZAAR pe toată perioada recomandată de către medicul dumneavoastră, pentru a menţine un control constant al tensiunii dumneavoastră arteriale.

Pacienţi adulţi cu tensiune arterială crescută

Doza iniţială uzuală este de 50 mg losartan (un comprimat de COZAAR 50 mg) o dată pe zi. Efectul maxim de scădere a tensiunii arteriale se obţine la 3-6 săptămâni după începerea tratamentului. La unii pacienţi, doza poate fi crescută la 100 mg losartan (două comprimate de COZAAR 50 mg) administrate o dată pe zi.

Dacă aveţi impresia că efectul losartanului este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Utilizare la copii şi adolescenţi (cu vârsta de 6 pâna la 18 ani)

Doza iniţială recomandată la pacienţii cu greutatea între 20 şi 50 kg este 0,7 mg losartan pe kg corp, administrată o dată pe zi (până la 25 mg COZAAR). Medicul vă poate creşte doza dacă tensiunea arterială nu este controlată.

Alte forme ale acestui medicament pot fi mai potrivite pentru copii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pacienţi adulţi cu tensiune arterială crescută şi diabet zaharat de tip 2

Doza iniţială uzuală este de 50 mg losartan (un comprimat de COZAAR 50 mg) o dată pe zi. în funcţie de efectul asupra tensiunii arteriale, doza poate fi crescută la 100 mg losartan (două comprimate COZAAR 50 mg) o dată pe zi.

Losartan poate fi administrat împreună cu alte medicamente care scad tensiunea arterială (de exemplu diuretice, blocante ale canalelor de calciu, blocante ale receptorilor alfa sau beta-adrenergici şi medicamente cu acţiune centrală), împreună cu insulină şi cu alte medicamente utilizate în mod frecvent care scad valorile glucozei din sânge (de exemplu, sulfonilureice, gliatazone şi inhibitori de glucozidază).

Pacienţi adulţi cu insuficienţă cardiacă

Doza iniţială uzuală este de 12,5 mg losartan (un comprimat de COZAAR 12,5 mg) o dată pe zi. în general, doza trebuie crescută săptămânal, pas cu pas (cum ar fi 12,5mg zilnic în prima săptămână, 25 mg zilnic în a doua săptămână, 50 mg zilnic în a treia săptămână, 100 mg zilnic în a patra săptămână,150 mg în a cincea săptămână), până la doza uzuală de întreţinere prescrisă de medicul dumneavoastră.Poate fi administrată o doză maximă de losartan de 150 mg o dată pe zi (de exemplu, trei comprimate de COZAAR 50 mg).

în tratamentul insuficienţei cardiace, losartan este de obicei administrat în asociere cu un diuretic (medicament care creşte cantitatea de apă pe care o eliminaţi prin rinichi) şi/sau digitalic (medicament care ajută inima să fie mai puternică şi mai eficientă) şi/sau beta-blocant.

Dozaj la grupe speciale de pacienţi

La unii pacienţi, cum sunt cei trataţi cu diuretice în doze mari, pacienţi cu insuficienţă hepatică sau pacienţi cu vârsta peste 75 ani, medicul vă poate recomanda o doză mai mică, în special la începutul tratamentului. Utilizarea losartanului nu este recomandată la pacienţi cu insuficienţă hepatică gravă (vezi punctul „Nu luaţi COZAAR”)

Administrare

Comprimatele trebuie înghiţite cu un pahar cu apă. încercaţi să luaţi doza zilnică la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi. Este important să continuaţi să luaţi COZAAR până când medicul dumneavoastră vă recomandă altfel.

Dacă luaţi mai mult COZAAR decât trebuie

Dacă din greşeală luaţi prea multe comprimate, contactaţi imediat medicul dumneavoastră. Simptomele supradozajului sunt tensiune arterială scăzută, bătăi accelerate ale inimii, posibil bătăi încetinite ale inimii.

Dacă uitaţi să luaţi COZAAR

Dacă aţi uitat, din greşeală, să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi următoarele simptome, încetaţi administrarea comprimatelor de losartan şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţe de la cel mai apropiat spital:

O reacţie alergică severă (erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, edemul feţei, buzelor, gurii sau gâtului care poate cauza dificultăţi de înghiţire sau respiraţie).

Aceasta este o reacţie adversă gravă dar rară, care afectează mai mult de 1 din 10000 pacienţi dar mai puţin de 1 din 1000 pacienţi. Este posibil să aveţi nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă sau de spitalizare.

Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea COZAAR:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

 • ameţeală,
 • tensiune arterială scăzută,
 • slăbiciune,
 • oboseală,
 • prea puţin zahăr în sânge (hipoglicemie),
 • prea mult potasiu în sânge (hiperpotasemie),
 • modificări ale funcţiei renale incluzând insuficienţa renală,
 • scăderea numărului de celule roşii din sânge (anemie),
 • creşterea concentraţiei de uree din sânge, creşterea concentraţiei de creatinină serică şi a potasiului seric la pacienţii cu insuficienţă cardiacă.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • somnolenţă,
 • cefalee,
 • tulburări de somn,
 • senzaţie de bătăi accelerate ale inimii (palpitaţii),
 • durere severă în piept (angină pectorală),
 • tensiune arterială scăzută (în special după pierderi excesive de apă din organism, de exemplu la pacienţii cu insuficienţă cardiacă severă sau sub tratament cu diuretice în doze mari),
 • efecte ortostatice legate de doză cum sunt scăderea tensiunii arteriale survenind la ridicarea dintr-o poziţie culcat sau şezând,
 • dificultăţi de respiraţie (dispnee),
 • dureri abdominale,
 • constipaţie severă,
 • diaree,
 • greaţă,
 • vărsături,
 • erupţie cutanată (urticarie),
 • mâncărime (prurit),
 • erupţii trecătoare pe piele,
 • umflare localizată (edem),
 • tuse.

Rare (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • hipersensibilitate,
 • angioedem.
 • inflamaţia vaselor sanguine (vasculită incluzând purpura Henoch-Schonlein),
 • senzaţie de amorţeală sau furnicături (parestezii),
 • leşin (sincopă),
 • bătăi foarte rapide şi neregulate ale inimii (fibrilaţii atriale),
 • atac cerebral (accident vascular cerebral),
 • inflamarea ficatului (hepatită),
 • creşterea valorilor alanin aminotransferazei (ALT) în sânge, care de obicei se normalizează la întreruperea tratamentului.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • scăderea numărului de trombocite,
 • migrenă,
 • anomalii ale funcţiei hepatice,
 • dureri musculare şi articulare,
 • simptome asemănătoare gripei,
 • dureri de spate şi infecţia tractului urinar,
 • creşterea sensibilităţii la soare (fotosensibilitate),
 • dureri musculare inexplicablie însoţite de urină închisă la culoare (de culoarea ceaiului) (rabdomioliză),
 • impotenţă,
 • inflamarea pancreasului (pancreatită)
 • valori scăzute ale sodiului în sânge (hiponatremie),
 • depresie,
 • stare de rău general,
 • ţiuit, bâzâit, zgomote puternice sau pocnituri în urechi (tinitus) Reacţiile adverse la copii sunt similare celor observate la adulţi.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Cozaar

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu luaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe eticheta de flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Blistere:

A se păstra COZAAR în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. Nu deschideţi blisterul decât atunci când sunteţi pregătit să luaţi medicamentul.

Flacoane:

A se păstra COZAAR în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. A nu se păstra flaconul la temperaturi peste 25°C. A se ţine flaconul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine COZAAR

Substanţa activă este losartan potasic.

Fiecare comprimat COZAAR 12,5 mg conţine losartan potasic 12,5 mg. Fiecare comprimat COZAAR 50 mg conţine losartan potasic 50 mg.

Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, stearat de magneziu, hiproloză, hipromeloză.

COZAAR 12,5 mg conţine potasiu în următoarea cantitate: 1,06 mg (0,027 mEq). COZAAR 50 mg conţine potasiu în următoarea cantitate: 4,24 mg (0,108 mEq).

COZAAR 12,5 mg comprimate conţine, de asemenea, ceară Carnauba, dioxid de titan (E171), lac de aluminiu indigo carmin (E132).

COZAAR 50 mg comprimate conţine, de asemenea, ceară Carnauba, dioxid de titan (E171)

Cum arată COZAAR şi conţinutul ambalajului

COZAAR 12,5 mg este furnizat sub formă de comprimate filmate fără linie mediană care conţin 12,5 mg losartan potasic.

COZAAR 50 mg este furnizat sub formă de comprimate filmate cu linie mediană gravată care conţin 50 mg losartan potasic. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

COZAAR este furnizat în următoarele mărimi de ambalaj:

 • COZAAR 12,5 mg – ambalaje cu blistere din PVC-PE-PVDC cu folie de aluminiu în mărimi de 7, 14, 21, 28, 50, 98, 210 sau 500 comprimate şi un ambalaj cu unităţi dozate conţinând 28 comprimate pentru utilizare în spital. Flacoane din PEÎD a 100 comprimate.
 • COZAAR 50 mg – ambalaje cu blistere din PVC-PE-PVDC cu folie de aluminiu în mărimi de 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 84, 90, 98, 280 sau 500 comprimate şi ambalaje cu unităţi dozate conţinând 28, 56 şi 98 comprimate pentru utilizare în spital. Flacoane din PEÎD a 100 sau 300 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S R L. Bucharest Business Park

Şos. Bucureşti-Ploieşti Nr. 1A, Clădirea C1, Etaj 3,

Sector 1, Bucureşti,

România

Producătorii

Merck Sharp & Dohme BV Waarderweg 39, 2031 BN, 2003 PC Haarlem Olanda

Merck Sharp & Dohme Ltd. Shotton Lane

Cramlington, Northumberland, NE23 3JU Marea Britanie

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoatoarele denumiri comerciale:

Statul Membru
Denumirea comercialặ a medicamentului
Austria
COSAAR 12,5 mg – Filmtabletten
Austria
COSAAR 50 mg – Filmtabletten
Austria
COSAAR 100 mg – Filmtabletten
Belgia
COZAAR 100 mg
Belgia
COZAAR 50 MG
Belgia
COZAAR 12,5 mg
Belgia
LOORTAN 100 mg
Belgia
LOORTAN 50 mg
Belgia
LOORTAN 12,50 mg
Bulgaria
COZAAR
Cipru
COZAAR
Republica Cehặ
COZAAR 12,5 mg film-coated tablets
Republica Cehặ
COZAAR 50 mg film-coated tablets
Republica Cehặ
COZAAR 100 mg film-coated tablets
Danemarca
Cozaar
Estonia
COZAAR, COZAAR 12,5 mg
Finlanda
COZAAR 12,5 mg
Finlanda
COZAAR 50 mg
Finlanda
COZAAR 100 mg
Franţa
COZAAR 12,5 mg film-coated tablets
Franţa
COZAAR 100 mg film-coated tablets
Franţa
COZAAR 50 mg scored coated tablets
Germania
CARDOPAL START 12,5 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR 100 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR 50 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR PROTECT 100 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR PROTECT 50 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR START 12,5 mg Filmtabletten
Germania
PINZAAR 100 mg Filmtabletten
Germania
PINZAAR 50 mg Filmtabletten
Germania
LORZAAR VARIPHARMSTART 12,5 mg Filmtabletten
Grecia
COZAAR
Ungaria
COZAAR
Irlanda
COZAAR 50 mg Film-coated Tablets
Irlanda
COZAAR 100 mg Film-coated Tablets
Irlanda
COZAAR 12.5mg Film-coated Tablets
Italia
LORTAAN 50 mg compresse rivestite con film
Italia
LORTAAN 12,5 mg compresse rivestite con film
Italia
LORTAAN 100 mg compresse rivestite con film
Italia
NEO-LOTAN 50 mg compresse rivestite con film
Italia
NEO-LOTAN 12,5 mg compresse rivestite con film
Italia
NEO-LOTAN 100 mg compresse rivestite con film
Italia
LOSAPREX 50 mg compresse rivestite con film
Italia
LOSAPREX 12,5 mg compresse rivestite con film
Italia
LOSAPREX 100 mg compresse rivestite con film
Letonia
Cozaar 12,5 mg film-coated tablets
Letonia
Cozaar 50 mg film-coated tablets
Letonia
Cozaar 100 mg film-coated tablets
Lituania
Cozaar (Losartan)
Luxemburg
COZAAR 100 mg
Luxemburg
COZAAR 50 MG
Luxemburg
COZAAR 12,5 mg
Luxemburg
LOORTAN 100 mg
Luxemburg
LOORTAN 50 mg
Luxemburg
LOORTAN 12,50 mg
Malta
COZAAR 12,5, 50 and 100 mg film-coated tablet
Olanda
COZAAR 50
Olanda
COZAAR 100
Polonia
COZAAR
Portugalia
COZAAR
Portugalia
COZAAR 100 mg
Portugalia
COZAAR IC
Portugalia
LORTAAN IC
Portugalia
LORTAAN
Portugalia
LORTAAN 100mg
România
COZAAR 12,5 mg, comprimate filmate
România
COZAAR 50 mg, comprimate filmate
Slovacia
COZAAR 12,5 mg
Slovacia
COZAAR 50 mg
Slovacia
COZAAR 100 mg
Slovenia
COZAAR 12,5 mg filmsko obložene tablete
Slovenia
COZAAR 50 mg filmsko obložene tablete
Slovenia
COZAAR 100 mg filmsko obložene tablete
Spain
COZAAR 12,5 mg Inicio
Spain
COZAAR 50 mg
Spania
COZAAR 100 mg
Suedia
COZAAR 12,5 mg filmdragerade tabletter
Suedia
COZAAR 50 mg filmdragerade tabletter
Suedia
COZAAR 100 mg filmdragerade tabletter
Marea Britanie
COZAAR 12,5 mg film-coated tablets
Marea Britanie
COZAAR 50 mg film-coated tablets
Marea Britanie
COZAAR 100mg film-coated tablets
Islanda
COZAAR
Norvegia
Cozaar

Acest prospect a fost aprobat în August 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive