Cal-D-Vita, 600 MG/ 400 UI, comprimate masticabile

Substanță activa
calciu şi colecalciferol
Clasa ATC
A11JB
Format
comprimate masticabile
Afecțiuni
osteoporoza
Producător
Delpharm Gaillard
Acțiune terapeutică
tratamentul specific pentru osteoporoza

Ce este Cal-D-Vita 600 MG/ 400 UI şi pentru ce se utilizează

Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3. Calciul şi vitamina D3 sunt componente importante în procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vârstnici şi ca terapie adjuvanta la tratamentul specific pentru osteoporoza, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.

Înainte să utilizaţi Cal-D-Vita 600 MG/ 400 UI

Nu utilizaţi Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI
  • în cazul prezenţei unor cantităţi foarte mari de calciu în sânge şi urină, în special dacă sunteţi imobilizat pentru o perioadă lungă de timp.
  • dacă aveţi un exces de vitamina D
  • dacă aveţi pietre la rinichi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI

  • În timpul tratamentului de lungă durată, cantitatea de calciu din sânge şi urină precum şi funcţia rinichilor trebuie supravegheate.

– Dacă aveţi sarcoidoza, boli severe ale rinichilor sau dacă utilizaţi alte medicamente care conţin vitamina D, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a începe tratamentul cu Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI.

Folosirea altor medicamente

Efectul Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI poate fi influenţat dacă Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI este utilizat concomitent cu anumite alte medicamente, ca urmare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza alte medicamente, în acelasi timp.

Dacă luaţi Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI împreună cu medicamente care conţin fluorură de sodiu pentru tratarea cariilor sau bifosfonaţi pentru osteoporoză, aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 2 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI.

Tetraciclinile şi chinolonele (ciprofloxacină, levofloxacină, acid nalidixic, norfloxacină, ofloxacină) utilizate pentru tratamentul infecţiilor, trebuie luate cu cel puţin 3 ore, respectiv 4 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI.

Levotiroxina, care este un hormon tiroidian, trebuie luat cu cel puţin 4 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI.

Alte medicamente pot influenţa efectul Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI sau efectul lor este influenţat de tratamentul cu CaL-D-Vita 600 mg/ 400 UI. Aceste medicamente sunt anumite diuretice utilizate, de exemplu, la pacienţii cu tensiune arterială mare, medicamente care conţin cortizon, glicozide cardiace precum şi barbiturice şi fenitoină, utilizate, de exemplu, în tratamentul epilepsiei.

Administrarea Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI cu alimente şi băuturi

Efectul Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI poate fi influenţat de anumite alimente (de exemplu, alimente care conţin acid oxalic, fosfaţi, acid fitic sau o dietă cu aport ridicat de fibre).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În timpul sarcinii, doza zilnică nu trebuie sa depăşească 1500 mg calciu şi 600 U.I. vitamina D, deoarece dozele de calciu şi vitamina D mai mari decât cele recomandate, pot determina reacţii adverse la copilul nenăscut. Dacă sunteţi gravidă puteţi să utilizaţi Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI, dacă aveţi deficit de calciu şi vitamina D.

Dacă alăptaţi puteţi utiliza Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI. Calciul şi vitamina D3 trec în laptele matern. Acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează o doză suplimentară de vitamina D.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI

Comprimatele masticabile Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI conţin aspartam. Aspartamul este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Comprimatele masticabile Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI conţin zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Comprimatele masticabile Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI conţin manitol 578 mg şi zahar 3 mg, echivalent cu 5,8 KJ. Ca urmare, Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI poate fi recomandat la pacienţii cu diabet zaharat.

Cum se utilizează Cal-D-Vita 600 MG/ 400 UI

Doza este determinată de către medicul dumneavoastră, care o va adapta in mod individual, pentru fiecare pacient în parte. Nu modificaţi niciodată doza prescrisă, fără a vă adresa în prealabil medicului dumneavoastră.

Doza recomandată este de 1-2 comprimate masticabile zilnic. Comprimatul trebuie mestecat sau supt şi nu trebuie înghiţit întreg.

Medicamentul este indicat numai pentru adulţi.

Dacă aţi utilizat mai mult decât trebuie din Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI

Dacă luaţi o doză prea mare din acest medicament sau dacă un copil ia acest medicament din greşeală, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital, pentru a o evaluare a riscurilor şi pentru recomandări.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară hipercalcemie (cantitate mare de calciu în sânge), hipercalciurie (cantitate mare de calciu în urină), precum şi tulburări gastro-intestinale cum sunt constipaţie, flatulenţă, greaţă, durere de stomac, diaree.

Au fost raportate afecţiuni ale pielii cum sunt mâncărime, erupţii trecătoare pe piele şi urticarie.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Cal-D-Vita 600 MG/ 400 UI

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.>

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

Comprimate masticabile- cutie cu un flacon A se ţine recipientul bine închis, pentru a fi protejat de umiditate.

Comprimate masticabile- cutie cu blistere

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei uzate menajere sau a deşeurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI

  • Substanţele active sunt calciu şi colecalciferol.

Un comprimat masticabil conţine calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 1500 mg şi colecalciferol 400 U.I. (Vitamina D3) (echivalent cu 10 micrograme).

  • Celelalte componente sunt: manitol, povidonă, talc, stearat de magneziu, aspartam (E 951), acid citric anhidru, aromă de portocale, a-tocoferol racemic, grăsimi alimentare, gelatină din peşte, amidon de porumb, zahăr

Cum arată Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI şi conţinutul ambalajului

Cal-D-Vita 600 mg/ 400 UI sunt comprimate masticabile de culoare albă, cu aromă de portocale, diponibile în:

  • Cutie cu blistere din PVdC-PE-PVC/Al a 60 comprimate masticabile.
  • Cutie cu un flacon din PEÎD a 60 comprimate masticabile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER SRL.

Şos. Pipera Nr. 42, Etajele 1, 16, 17 Sector 2, Bucureşti, România

Producători

Delpharm Gaillard

33, rue de l’Industrie, 74240 Gaillard, Franţa (pentru produsul ambalat în blistere din PVDC/PE/PVC şi în flacoane din PEÎD)

GP Grenzach Produktions GmbH Emil-Barell-Strasse 7 79639 Grenzach-Wyhlen, Germania (pentru produsul ambalat în flacoane din PEÎD)

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie, 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?